Hírek

A Gartner szerint a Novell az Access Manager 3 bejelentésével tovább erősíti vezető szerepét a hozzáférés-kezelés területén

  • A Novell Access Manager 3 segítségével erősebbé válik a biztonsági szabályozás a partnerek és ügyfelek számára, valamint leegyszerűsíthető a hozzáférés és növelhető a termelékenység, amellyel idő és pénz takarítható meg

  • A Gartner Inc. független piacelemző cég a webes hozzáférés-kezelés egyik vezető vállalatának minősítette a Novellt

Budapest, 2007. január 16. – A Novell bejelentette, hogy elérhető a hozzáférés-kezelési megoldásának következő generációs változata, a Novell Access Manager 3. A termék biztosítja a tágabb értelemben vett vállalati környezet, azaz az ügyfelek, partnerek és alkalmazottak problémamentes, biztonságos hozzáférését a web alapú tartalomhoz és vállalati alkalmazásokhoz – a biztonsági szint és az információk elérhetőségének korlátozása nélkül. Problémamentesen integrálja a Novell biztonsági megoldásait, amelyekkel csökkenthetőek a kockázatok és fellendíthető az ügyfelekkel és partnerekkel való kapcsolattartás. A Novell Access Manager platformok és címtárszolgáltatások széles körét támogatja, és megfelelő rugalmassággal kezeli akár a legbonyolultabb multinacionális vállalat informatikai környezetét is. A Gartner Inc. a 2006 második félévére vonatkozó, a webes hozzáférés-kezelést vizsgáló Magic Quadrant jelentésében a Novellt a vizsgált terület egyik vezető szállítójának minősítette.

A Gartner „Magic Quadrant for Web Access Management, 2H06” elemzésében a piaci szereplőket elképzeléseik, illetve azokkal kapcsolatos megvalósítási képességük alapján értékelte, majd az eredményeiknek megfelelően osztályozta őket. Ez alapján a vállalatok lehetnek vezetők (Leaders), követők (Challengers), látnokok (Visionaries) és résjátékosok (Niche Players). A Gartner szerint a vezető kategória szereplői olyan vállalatok, melyek ismerik a piaci viszonyokat, jelenleg jól teljesítenek, és megoldásaik folyamatos fejlesztése révén meg is tudják őrizni vezető pozíciójukat ezen a területen. A tanulmány a Novellt egyértelműen a vezető vállalatok körébe sorolja és kiemeli, hogy a Novell az Access Manager 3-as verziójának megjelentetésével nagyot lépett előre a webes-hozzáférés-kezelés területén.

„Minden vállalatnak, amelynek szabályozásoknak vagy kormányzati előírásoknak kell megfelelnie, összetett hozzáférés-kezelési megközelítésre van szüksége” – mondta Kent Erickson, a Novell alelnöke és a személyazonosság- és biztonságkezelésért felelős vezérigazgatója. „A Novell Access Manager 3 segítségével nem csupán erősebbé válik a biztonsági szabályozás a tágabb értelemben vett vállalati környezetben, vagyis a partnerek és ügyfelek számára is, hanem leegyszerűsíthető a hozzáférés és növelhető a termelékenység, ezzel együtt pedig idő és pénz takarítható meg” – tette hozzá Erickson.

A Novell Access Manager 3 előnyei:

  • Hozzáférés kockázatok nélkül – biztonságos, problémamentes hozzáférést biztosít a webes és vállalati alkalmazásokhoz a felhasználóknak, a vállalatban betöltött szerepkörük vagy előre meghatározott igényeik alapján.

  • Megfelelés a szabályozásoknak – olyan jelentéseket generál, amelyek részletesen tartalmazzák a hálózati hozzáférési eseményeket, például azt, hogy ki hitelesítette magát egy adott erőforrás használatához annak elérése során.

  • Központosított adminisztráció – nincs szükség több különálló adminisztrációs eszközre, így csökkenthető a felhasználói hozzáférések kezeléséhez szükséges idő és költség.

  • Leegyszerűsített, összevont személyazonosság-kezelési megoldás és hozzáférés-kiosztás – kihasználja a vezető iparági szabványok, például az SAML és a Liberty Alliance protokollok előnyeit, és lehetővé teszi az alkalmazások számára az összevont megoldás használatát a tartalom módosítása vagy új szoftverek webszerverre történő telepítése nélkül.

A Novell Access Manager 3 egypontos webes beléptetéssel és problémamentes távoli hozzáféréssel nyújt egyedülálló megoldást a vállalati biztonság és hozzáférés-kezelés problémáira. Az új verzió teljes mértékben integrálja a szabványokon alapuló személyazonosság-kezelés megoldásait, így lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a személyazonossághoz kapcsolódódó információikat a szervezeti és technikai kereteken belül biztonságosan osszák meg. Emellett a Novell Access Manager 3 innovatív megközelítést biztosít az integrált megoldások telepítésének leegyszerűsítésére, mivel képes dinamikusan fordítani a személyazonosság-kezelési szabványok között, például a Liberty Alliance és a Security Assertion Markup Language (SAML) között is. A Novell Access Manager 3 tartalmaz egy integrált, kliens használatát nem igénylő Secure Sockets Layer virtuális magánhálózatot (SSLVPN) is, amely lehetővé teszi a gördülékeny hozzáférés-kezelést és a szerep alapú hitelesítést a háttéralkalmazások felé. A termék a többfaktoros hitelesítés, az adattitkosítás, a kifinomult hozzáférés-kezelés, a szerep alapú hozzáférés-vezérlés és a vállalati hozzáférési irányelvek skálázható érvényesítése terén további fejlesztéseket tartalmaz.

A Novell Access Manager a Novell díjnyertes személyazonosság- és biztonságkezelési termékcsaládjának vezető terméke. A termék új verziója a Novell Identity Manager szoftvert és a vállalat piacvezető biztonságos információ- és eseménykezelési megoldását, a SentinelTM terméket webes hozzáférés-kezeléssel egészíti ki. A Novell biztonsággal és személyazonosság-kezeléssel kapcsolatos megoldásairól további információt a http://www.novell.com/solutions/securityandidentity címen talál.