Hírek

A világ vezető kiskereskedelmi vállalata, a Wal-Mart is kihasználja a Microsoft-Novell együttműködés előnyeit

  • A Wal-Mart, a világ vezető kiskereskedelmi vállalata a különböző rendszerek közötti együttműködés, a szellemi tulajdonjogok garantálása és a műszaki támogatás révén kevesebb ráfordítással növelheti tovább vállalata hatékonyságát

Budapest, 2007. február 1. – A Microsoft Corp. és a Novell Inc. bejelentették, hogy a világ legnagyobb kiskereskedelmi vállalata a Wal-Mart Stores Inc. a legújabb ügyfelük, amely részesül – a Windows és a Linux rendszerek együttműködését javító – széles körű üzleti és műszaki megállapodásuk eredményeiből. A vállalatok között létrejött szerződés értelmében a Microsoft biztosítja a jövőben a SUSE Linux Enterprise Server előfizetést a Wal-Mart informatikai infrastruktúrájához. Az újabb megállapodás további lehetőségeket kínál mind a Microsoft, mind a Novell számára, melyek segítségével a virtualizáció és az együttműködés terén folytatott közös kutatásokra és fejlesztésekre építve a jövőben további szoftvererőforrásokat és szolgáltatásokat nyújthatnak a Wal-Mart vállalatnak.

A Wal-Mart, amely a Microsoft termékeinek már most jelentős felhasználója, nagy várakozással tekint a két vállalat megállapodása elé, melynek köszönhetően a jövőben jelentősen javul a Windows és a Linux rendszerek közötti együttműködés. „Vállalatunk már régóta fontosnak tartja, hogy az informatikai szállítók valós idejű együttműködést, illetve a szellemi tulajdonjogok terén biztonságot nyújtsanak a különböző platformok között. Örömmel fogadjuk, hogy a Microsoft és a Novell elkötelezte magát ennek az igénynek a kielégítésére” – mondta Nancy Stewart, a Wal-Mart vezető alelnöke és műszaki igazgatója. „A Wal-Mart a technológia terén megvalósított innovatívitásáról ismert szerte a világon. A Microsofttal és a Novellel való együttműködés egy újabb lépése stratégiánknak. Véleményünk szerint mind számunkra, mind pedig ügyfeleink számára nyereséget eredményez” – tette hozzá Stewart.

„Ügyfeleinknek informatikai szervezetük költséghatékony működésére és befektetéseik maximális kihasználására van szükségük” – mondta Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója. „A Microsofttal kialakított kapcsolatunknak köszönhetően olyan új lehetőségeket teremtettünk a vállalati együttműködés és a virtualizáció terén, amelyek valódi megtakarítást jelentenek ügyfeleink számára. Büszkék vagyunk arra, hogy a Wal-Mart is a SUSE Linux Enterprise megoldást választotta és együttműködhetünk velük a jövőben” – tette hozzá Hovsepian.

A Microsofttal és a Novellel folytatott közös munka lehetővé teszi, hogy a Wal-Mart a jövőben a Windows és Linux rendszereket a már meglévő Microsoft felügyeleti eszközkészlet és hitelesítési platform – többek között a Systems Management Server, az Active Directory és a Microsoft Operations Manager – kibővítésével kezelje. A vállalat emellett kisebb költségű, általánosan elérhető szerverplatformokra is áttérhet, amellyel jelentősen javíthatja a felhasználói élményt.

„Ügyfeleink jelzik együttműködés iránti igényeiket, és elvárják, hogy a technológiai szállítóik kezelni tudják a szoftverekkel kapcsolatos alapvető szellemi tulajdonjogi problémákat” – mondta Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. „Mi mindezt biztosítjuk a Wal-Mart számára és lehetővé tesszük, hogy az üzletvitelükre és a jövőre koncentrálhassanak” – tette hozzá Ballmer.