Hírek

Több mint 20 000 gépéhez vásárolt Novell SUSE Linuxot a PSA Peugeot Citroen

  • A francia autógyártó óriásvállalat a költségcsökkentési lehetőségre, a könnyű használhatóságra az integrációra és a széleskörű támogatásra hivatkozva vált Linux asztali rendszerre

Budapest, 2007. február 6. – A PSA Peugeot Citroen, Európa második legnagyobb autógyártója és a Novell több évre szóló szerződést írt alá. A megállapodás keretében a Novell 20 000 SUSE Linux Enterprise Desktop asztali operációs rendszer és 2 500 SUSE Linux Enterprise Server telepítését biztosítja az óriásvállalat részére.

„Véleményünk szerint a SUSE Linux Enterprise Desktop egy jól támogatott, felhasználóbarát megoldás, emellett könnyen integrálható Windows-alapú infrastruktúránkba” – jelentette ki a PSA Peugeot Citroen. „Azért választottuk a Novell termékeit, mert a vállalat elkötelezett a nyílt forráskódú technológiák mellett, számos vezető hardver- és alkalmazásszállítóval működik együtt, így hatékony segítséget nyújt informatikai követelményeink támogatásában” – tette hozzá az informatikai szakértő.

„A PSA Peugeot Citroen felismerte, hogy egy piackész Linux asztali rendszer milyen előnyöket nyújthat vállalata számára, a SUSE Linux Enterprise Desktop pedig a piac egyetlen olyan vállalati szintű Linux asztali megoldása, amely alkalmas a rutinszerű üzleti feladatok elvégzésére – mondta Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója. „Büszkék vagyunk arra, hogy olyan alternatívát kínálhatunk a PSA Peugeot Citroen számára, amellyel fejleszthetik új generációs informatikai architektúráikat, emellett csökkenthetik költségeiket” – tette hozzá Ron Hovsepian.

A SUSE Linux Enterprise Desktop a könnyű használhatóság mellett számos újdonságot is tartalmaz, beleértve az Xgl-grafikai megoldásokat, a beépített Beagle keresőmotort, és az OpenOffice.org 2.0 irodai csomag Novell változatát - a jelenleg piacon lévő operációs rendszerek és irodai programcsomagok árának töredékéért. A SUSE Linux Enterprise Desktop teljes asztali megoldásként kiváló alternatívája a jelenlegi asztali operációs rendszereknek, vékony-kliens alkalmazásként és mérnöki munkaállomásként is használható. A Novell SUSE Linux Enterprise megoldásairól további információ a http://www.novell.com/linux weboldalon található.