Hírek

Virtualizáció SUSE Linuxon SAP alkalmazásokhoz

  • A Novell virtualizációs megoldása megbízhatóbb, rugalmas és költséghatékony platformot kínál a kritikus fontosságú SAP alkalmazásokhoz

Budapest, 2007. március 21. – A Novell bejelentette a Xen virtualizációs technológiát is tartalmazó Novell SUSE Linux Enterprise Server 10 elérhetőségét az SAP NetWeaver és mySAP Business Suite rendszerekhez. A Novell és az SAP által közösen tesztelt, Xen virtualizációs megoldással kiegészített SUSE Linux Enterprise Server teljes mértékben megfelel az SAP virtualizált környezetekben futó SAP-alkalmazásokkal szemben támasztott szigorú követelményeinek. Az SAP-telepítések informatikai infrastruktúrájának virtualizálása hatalmas előnyt jelent a vállalatoknak. Ide tartozik többek között a munkafolyamatok konszolidálása kevesebb kiszolgálóra, amely a befektetések megtérülése mellett nagymértékben hozzájárul a felügyelet költségeinek csökkentéséhez is. Ezzel az új, ellenőrzött megoldással, a SUSE Linux Enterprise Server használatával az ügyfelek könnyedén telepíthetik SAP-alkalmazásaikat virtualizált környezetbe, így megbízhatóbb, rugalmasabb és költséghatékonyabb platformmal támogathatják a kulcsfontosságú számítástechnikai tevékenységeket.

„A Xen SUSE Linux Enterprise Server rendszerbe történő beépítésével a virtualizáció elérhetővé vált ügyfeleink számára” – mondta Roger Levy, a Novell alelnöke és nyílt platformra épülő megoldásokat fejlesztő részlegének ügyvezetője. „Az SAP kulcsszerepet játszik az ügyfeleink informatikai infrastruktúrájában, és magasak az elvárásai a teljesítmény terén is. Az SAP-teljesítményteszt virtualizált környezetben való teljesítésével a Novell ismét bizonyította elkötelezettségét az olyan megbízható és költséghatékony adatközponti termékek szállítása mellett, amelyek az ügyfelek kulcsfontosságú alkalmazásait futtatják” – tette hozzá Levy.

A Xen 3.0 technológia a virtualizációs szoftverek egyre szélesebb körben használt nyílt forráskódú szabványa. A SUSE Linux Enterprise 10 az első olyan vállalati platform, amely tartalmazza a Xen hypervisor (virtuális gépeket kezelő szoftver) teljesen integrált és támogatott verzióját. A SUSE Linux Enterprise Server és a Xen használatával végzett virtualizáció során hatékonyabban konszolidálhatók és oszthatóak ki a munkafolyamatok, a kiszolgálók kihasználtsága pedig 70 százalék fölé növelhető. A tesztelést a Novell és az SAP mérnökei az SAP LinuxLab laborjában végezték az IBM által biztosított Intel-alapú kiszolgálóhardveren. A tesztelés célja az volt, hogy értékeljék és bizonyítsák a SUSE Linux Enterprise Server rendszeren, a Xen paravirtualizált adatközponti környezetben futtatott SAP szoftverek stabilitását és skálázhatóságát.

Az SAP NetWeaver és mySAP Business Suite SUSE Linux Enterprise Server 10 és Xen rendszeren történő paravirtualizált futtatásáról a http://www.novell.com/sap weboldalon talál további információt.

A Novell SUSE Linux Enterprise ajánlatairól a http://www.novell.com/linux weboldalon olvashat. A Novell virtualizációs megoldásairól és az ügyfeleknél történő bevezetésről további információ a http://www.novell.com/virtualization weboldalon érhető el.