Hírek

A HSBC bank is kihasználja a Novell-Microsoft megállapodás előnyeit

  • A HSBC, a világ egyik legnagyobb banki és pénzügyi szolgáltatója a SUSE Linux Enterprise platformot választotta sztenderd Linux-disztribúcióként, mivel az együttműködik a Windows Active Directory címtárral, valamint beépített Windows és Linux platformtámogatást kínál

  • A HSBC ezzel a lépéssel Linux költségeinek csökkentésére és informatikai rendszerének leegyszerűsítésére számít

Budapest, 2007. március 22. – A Microsoft Corp. és a Novell Inc. bejelentették, hogy a HSBC, a világ egyik legnagyobb banki és pénzügyi szolgáltató szervezete is csatlakozott azokhoz a vállalatokhoz, amelyek részesülnek a Microsoft és Novell közötti, nemrégiben kötött együttműködés előnyeiből. A megállapodás keretében a Microsoft hároméves, kiemelt támogatást biztosító Novell SUSE Linux Enterprise Server előfizetési tanúsítványokat szállít a HSBC számára, mivel a HSBC egyetlen Linux-disztribúcióra történő átállással kívánja egységesíteni Linux-telepítéseit. A Linux-környezet leegyszerűsítésével a HSBC csökkentheti a Linux-rendszerek teljes birtoklási költségét, és javíthatja a meglévő Microsoft Windows infrastruktúrával való együttműködést.

„A Microsoft-Novell megállapodás eredményeképpen egyszerűbbé tehetjük Linux-környezetünk összetettségét, mivel a teljes Linux-infrastruktúrát a SUSE Linux Enterprise rendszerre állítjuk át, és tovább bővítjük a Microsoft Active Directory címtár alkalmazási körét” – mondta Matthew O’Neill, a HSBC globális informatikai csoportjának elosztott rendszerekért felelős vezetője. „Azzal, hogy vegyes forráskódú rendszerekből álló környezetünket a Microsoft és Novell megoldásaival egyszerűsítjük, további költségcsökkentést realizálhatunk. Ezért választottuk a Novellt kiemelt Linux partnerünknek Linux-infrastruktúránk további fejlesztéseinek támogatására” – tette hozzá Matthew O’Neill.

A londoni székhelyű HSBC nemzetközi hálózatához 76 országban több mint 9500 iroda és 284 000 alkalmazott tartozik. A HSBC 125 millió ügyfelet szolgál ki, akik közül 25 millióan veszik igénybe az internetes banki szolgáltatásokat. A HSBC számos pénzügyi, így többek között személyes pénzügyi, kereskedelmi banki, vállalati, befektetési, piaci, privát banki és egyéb szolgáltatásokat nyújt ügyfelei részére.

„A Novell és Microsoft megállapodás egyik lényegi eleme, hogy segítsük az ügyfeleket. Ezt bizonyítja az is, hogy az együttműködés előnyeit kihasználva a HSBC-nél átláthatóbbá és gyorsabbá válik az informatikai rendszer, valamint leegyszerűsödik a terméktámogatás” – mondta Roger Levy, a Novell alelnöke és a cég nyílt platformra épülő megoldásokat fejlesztő részlegének ügyvezetője. „Büszkék vagyunk arra, hogy a HSBC megbízható Linux-partnere lehetünk, és hogy a Linux-rendszerek SUSE Linux Enterprise Server disztribúcióra való átállításával olyan szilárd alapokat biztosítunk a vállalatnak, amelyek problémamentesen működnek együtt a meglévő Windows-környezettel” – tette hozzá Roger Levy.

„Ügyfeleink számára fontos, hogy az egyes technológiai szállítók megoldásai jól együttműködjenek, a Novellel kötött megállapodásunknak pedig pontosan ez a célja” – mondta Susan Hauser, a Microsoft stratégiai partnerkapcsolatokért és licencelésért felelős részlegének vezetője. „A szellemi tulajdonnal kapcsolatos biztonságra alapuló együttműködési lépéseink segítenek a HSBC-nek abban, hogy Windows-infrastruktúrájában a legjobb módszereket használhassa, és csökkentse Linux-környezete teljes birtoklási költségét” – tette hozzá Hauser.

A Microsoft-Novell megállapodás

2006. november 2-án a Novell és a Microsoft több megállapodást is bejelentett, amelyek keretében közösen fejlesztenek, vezetnek be és támogatnak új megoldásokat. Ezek a megoldások hatékony, új virtualizációs lehetőségeket, valamint a Microsoft és a Novell termékeinek jobb együttműködését kínálják, emellett a két vállalat teljes körű terméktámogatást nyújt ügyfeleinek. Az öt évre szóló egyezmény részeként a Microsoft olyan tanúsítványokat használhat, értékesíthet, illetve szállíthat, amelyek megvásárlásával az ügyfelek a SUSE Linux Enterprise Server frissítésére és műszaki támogatására vonatkozó előfizetést is kapnak a Novelltől.

A bejelentés óta több mint 40 000 új, a SUSE Linux Enterprise Server megoldáshoz három éves időszakra támogatást nyújtó előfizetést aktiváltak a Microsoft és a Novell együttműködés keretein belül. A Microsoft és a Novell közötti együttműködési megállapodás előnyeit elsőként kihasználó vállalatok között van az AIG Technologies, a Deutsche Bank AG, a Credit Suisse és a Wal-Mart Stores Inc.

A Microsoft és a Novell megállapodásáról, köztük az egyéb ügyfeleknek szóló bejelentésekről további információ a http://www.novell.com/linux/microsoft és a http://www.microsoft.com/ interop/msnovellcollab/default.mspx weboldalakon található.

A Microsoft-Novell műszaki együttműködés-fejlesztési ütemtervéről további információt a http://moreinterop.com weboldalon talál.