Hírek

A Novell bemutatta legújabb nyílt vállalati megoldásait a BrainShare 2007 konferencián

  • A Novell évente megrendezendő BrainShare konferenciáján bemutatta nagyvállalati felügyeleti megoldásait Linuxra és vegyes platformokra, bejelentésre került a SUSE Linux Enterprise Server 10 Service Pack 1 és az Open Enterprise Server 2 nyílt bétaverziói is
  • A BrainShare 2007 konferencia fő szponzorai az AMD, a GWAVA, a HP, az Intel, a Messaging Architects és a Microsoft voltak

Budapest, 2007. március 29. – A Salt Lake Cityben megrendezett BrainShare konferencia bevezető előadásain, üzleti és műszaki szekcióin a Novell a piac jelenlegi legfejlettebb nagyvállalati Linux és felügyeleti megoldásait mutatta be ügyfelei, az iparági elemzők és a média részére. A 75 országból körülbelül 5 000 résztvevő, többek között informatikusok, ügyfelek és partnerek számára rendezett BrainShare az iparág egyik legjobb konferenciájává vált, ahol az üzleti nyílt forráskódú szoftverek legfontosabb fejlesztési kérdéseiről tájékozódhatnak a látogatók. Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatójának megnyitója után Craig Mundie, a Microsoft vezet ő kutatója és stratégája és Jeffrey Jaffe, a Novell műszaki igazgatója közös előadásukban azokat az ügyfeleknél jelentkező előnyöket mutatták be, amelyek a Novell és a Microsoft Linux-Windows együttműködés terén végzett közös munkájából származnak. A BrainShare konferencián több mint 280 különféle szekciót tartottak, amelyek a nyílt forráskód üzleti előnyeitől a felügyelet és a biztonság összetett műszaki kihívásainak kezeléséig terjedő témákat tárgyaltak.

A konferencián a Novell a teljes vállalatot átfogó Linux- és felügyeleti megoldásaival kapcsolatban mutatott be újdonságokat, bejelentette többek között Linux-disztribúciójának frissítéseit - például egy vékony kliensterméket -, egy új Linux felügyeleti megoldást és a Novell Open Enterprise Server 2 nyílt bétaverzióját. Ismertette továbbá vezető biztonsági és személyazonosság-kezelési megoldásainak frissítéseit, és az új csoportmunka-eszközöket. A Novell mellett mintegy 60 műszaki és üzleti partner vett részt az eseményen, amelyen lehetőség nyílt a Novell-technológiákhoz kapcsolódó legújabb megoldások megismerésére is.

„A tavalyi BrainShare konferencián nyílt vállalati platformunk, a SUSE Linux Enterprise 10 előzetesét mutattuk be, ami azóta széles körben elfogadott vállalati technológiává vált” – nyilatkozta a Novell elnök-vezérigazgatója, Ron Hovsepian. „Idén új Linux- és felügyeleti megoldások egész skáláját mutatjuk be, amelyek segítségével ügyfeleink kihasználhatják a nagyvállalati teljesítményű nyílt forráskód előnyeit, és amelyek biztosítják számukra a vegyes környezetek felügyeletére szolgáló eszközöket. Ezek a megoldások csökkentik a költségeket és a kockázatot, leegyszerűsítik a bonyolult rendszereket, így az ügyfeleknek több idejük marad arra, hogy az innovációra és a növekedésre koncentrálhassanak” – tette hozzá Ron Hovsepian.

A BrainShare konferenciáról szóló hírek és információk, valamint az eseményen készült fényképek a Novell virtuális sajtószobájában jelennek meg a http://www.novell.com/brainshare/press weboldalon.