Hírek

A Novell bemutatja új SUSE Linux Enterprise Thin Client megoldását

  • A Novell értékesítési partnerei a SUSE Linux Enterprise Desktop rendszeren alapuló kész vékonykliens megoldást kínálnak az ügyfelek felügyeleti kihívásainak és szoftverköltségeinek csökkentése, valamint az adatbiztonság növelése érdekében

Budapest, 2007. április 4. – A Novell bemutatta a SUSE Linux Enterprise Thin Client termékét, amely a SUSE Linux Enterprise Desktop rendszerből és egy lemezképkészítő eszközből áll, ezáltal a Novell értékesítési partnerei kész vékonykliens megoldást kínálhatnak ügyfeleiknek. A hagyományos, jogvédett platformú munkaállomásokról a vékonykliens-eszközökre és a Novell SUSE Linux Enterprise rendszerét futtató munkaállomásokra történő áttérés az ügyfelek számára alacsonyabb költségeket, nagyobb adatbiztonságot és nagymértékben javuló felügyelhetőséget biztosít. A SUSE Linux Enterprise Thin Client az egyetlen nagyvállalati szintű Linux megoldás, amellyel a munkaállomások lemezképei egyszerűen beállíthatóak és felügyelhetőek. A munkaállomások felügyeleti feladatait, például az alkalmazások frissítését úgy egyszerűsíti le, hogy az alkalmazásokat a kiszolgálón tartja karban, miközben a kényes adatok központi tárolásával növeli a biztonságot. Emellett egyesíti a Linux vonzó költségelőnyeit és a SUSE Linux Enterprise Desktop egyedi innovatív képességeit.

A kaliforniai Windsor Unified School District (windsori egyesült iskolakörzet) 2000 számítógépet állított át vékonykliens-architektúrára és SUSE Linux Enterprise Desktop rendszerre, így 75 százalékkal csökkentette hardverköltségeit, és majdnem 95 százalékkal szoftverköltségeit. „Amint elkezdtük használni a SUSE Linux Enterprise Desktop rendszert és vékonykliens-képességeit, tudtuk, hogy ez a jó választás” – nyilatkozta Heather Carver, a Windsor Unified School District technológiai és információs szolgáltatásaiért felelős igazgatója. „Novell megoldásaink azonnal nyereséget hoztak, hiszen radikálisan csökkentek a szoftverlicencek és a hardverek költségei. Már nagyon várjuk, hogy kipróbálhassuk a SUSE Linux Enterprise Thin Client új lemezképkészítő és felügyeleti képességeit is” – tette hozzá Carver.

„A vékonykliens alkalmazásokhoz épített célhardverek piaca évről évre 20 százalékos növekedést mutat, szemben a hagyományos munkaállomások 2 százalékos növekedésével” – mondta Chris Ingle, az IDC tanácsadási és kutatási igazgatója. „Számos szállító használja, vagy próbálja ki a Linux rendszereket, hogy csökkentse költségeit vagy az egyes ügyfelek konkrét igényeihez szabott termékeket hozzon létre. A Linux használatát korábban a szakértelem és a támogatás hiánya korlátozta, a Novell támogatási bejelentése azonban tovább erősítette a Linux rendszerek használatát a gyorsan növekvő piacon” – tette hozzá Ingle.

„A Novell 2006 júliusában a SUSE Linux Enterprise Desktop megjelentetésével forradalmasította a Linux munkaállomások piacát. Azóta számos szervezet vezette be ezt a megoldást, hagyományos munkaállomás, és testre szabott vékonykliens formájában egyaránt. Ezen ügyfélvisszajelzések alapján alkotjuk meg vékonykliens-stratégiánkat a SUSE Linux Enterprise Thin Client, a díjnyertes SUSE Linux Enterprise platformra épülő új termék megjelentetésével” – mondta Roger Levy, a Novell alelnöke és a nyílt platformmegoldásokat fejlesztő részlegének vezetője szerint. „A Novell technológiájának és partnereink szakértelmének köszönhetően ügyfeleink egy új, költséghatékony, rugalmas megoldáshoz jutnak” – tette hozzá Levy.

A SUSE Linux Enterprise Thin Client munkaállomás-szoftvert és egy lemezképkészítő, -telepítő és -karbantartó eszközt kínál a különböző vékonykliens környezetekhez, beleértve a hívóközpontokat, termelőüzemek munkaállomásait és egyéb rögzített funkciójú és tranzakciós alkalmazásokat. A lemezképek számos különféle eszközre telepíthetők, például régebbi PC-kre, új PC-kre és vékonykliensekre specializálódott céleszközökre.

A SUSE Linux Enterprise Thin Client hamarosan elérhető lesz. A termékről további információt a http://www.novell.com/products/thinclient/ weboldalon talál.

A Novell SUSE Linux Enterprise ajánlatairól további információ a http://www.novell.com/linux weboldalon található.