Hírek

Népszerűek a Novell többplatformos adatközpont-felügyeleti megoldásai

  • A Novell által kínált megoldások automatizált, házirendalapú felügyeletet kínálnak a fizikai és virtuális adatközpont-környezetekhez és biztosítják az ügyfeleknek a heterogén informatikai környezeteik kezeléséhez szükséges eszközöket

Budapest, 2007. április 13. – Egyre népszerűbbek a Novell adatközpont-felügyeleti megoldásai, melyek a Linux, a Windows és a Unix platformok, valamint a Microsoft, a Xen és a VMware virtuális környezetek támogatásával új eszközöket biztosítanak a Fujitsu Siemens Computers számára. A tapasztalatok szerint a vállalatok azért választják a Novell megoldásait, mert segítségükkel hozzájárulhatnak ügyfeleik informatikai környezeteinek költséghatékony kezeléséhez. A Children's Hospital Central California (közép-kaliforniai gyermekkórház) is a Novell új adatközpont-felügyeleti megoldásait alkalmazza, melyek a költségcsökkentés mellett segítséget nyújtanak adatközpontjának zökkenőmentes működéséhez.

A virtualizáció új felügyeleti kihívásokat jelent a szervezetek számára, amelyek hardverköltségeik csökkentése érdekében folyamatosan keresik a virtuális technológiák alkalmazásának lehetőségeit. A Novell adatközpont-felügyeleti megoldásai: a Novell ZENworks Orchestrator, a Novell ZENworks Virtual Machine Management és a Novell ZENworks HPC Management hatékony megoldást nyújtanak a kihívásoknak történő megfeleléshez. A Children's Hospital Central California, az Egyesült Államok egyik legnagyobb gyermekkórháza számára például egyre nagyobb költséget jelentett az adatközpont kezelése. A hűtés, az áramellátás és a hely biztosítása olyan fontos tényezők voltak, amelyek folyamatos ellenőrzést igényeltek. Ezek megoldására a kórház egy kiszolgálókonszolidációs projektet indított, amelynek célja, hogy a virtualizáció adta lehetőségek kihasználásával megfelelő szintre hozza a költségeket és csökkentse a kiszolgálók számát. A kórház a Novell egyik partnerével, a Novacoast vállalattal együttműködve befejezte a Novell ZENworks Orchestrator kísérleti bevezetését, és a tervek szerint hamarosan élesben is telepíti.

Fujitsu Siemens

„Ügyfeleink egyre többet foglalkoznak a virtualizációval, folyamatosan vizsgálják lehetőségeit annak érdekében, hogy hatékonyabbá tegyék hálózataik működését és optimalizálják meglévő hardvereszközeiket” – mondta Bernd Kosch, a Fujitsu Siemens Computers szövetségekért felelős részlegének alelnöke. „A Fujitsu Siemens Computers dinamikus adatközpontokkal kapcsolatos stratégiája a Novell által kínált adatközpont-felügyeleti megoldást igényel. A dinamikus adatközpontok az adaptív számítástechnika új lehetőségeit nyitják meg a virtualizációs és az automatizálási technológiák révén. A Novell megoldása támogatást nyújt céljaink eléréséhez és lehetővé teszi, hogy a nagyvállalatoknak problémamentes informatikai működést biztosíthassunk, növeljük a megbízhatóságot, javítsuk az alkalmazások elérhetőségét, és csökkentsük költségeiket” – tette hozzá Kosch.

„A virtualizáció folyamatosan új lehetőségeket teremt, – mint például a Xen megoldás a SUSE Linux Enterprise termékben – amelyeket azért vezetnek be, hogy segítsék az ügyfeleket adatközpontjaik működésének javításában. Annak érdekében, hogy az ügyfelek a legnagyobb mértékben kihasználhassák az új virtualizációs technológiák előnyeit olyan kifinomult eszközökre van szükségük, amelyek az alapul szolgáló platformoktól és rendszerektől függetlenül konszolidálják a virtualizált számítógépek kezelését” – mondta Joe Wagner, a Novell rendszerekért és erőforrás-kezelésért felelős részlegének vezetője. „Ügyfeleinknek arra van szükségük, hogy elérhető költségszint mellett megbízhatóan alkalmazhassák a virtualizációt és leegyszerűsíthessék összetett adatközpontjaik kezelését. A Novell ZENworks Orchestrator más adatközpont-felügyeleti megoldásokkal együttműködve hatékony eszközöket biztosít ehhez” – tette hozzá Wagner.

Elérhetőség

A Novell adatközpont-felügyeleti megoldásai a Novelltől, vagy hivatalos partnereitől szerezhetők be.

További információt a Novell adatközpont-felügyeleti megoldásairól a http://www.novell.com/dca weboldalon olvashat.