Hírek

Vezető szoftvercsoport díjazta a Novell Linux- és felügyeleti megoldásait

  • A SUSE Linux Enterprise Desktop és a ZENworks Asset Management 2 első helyezést is nyertek a Novellnek a rangos szakmai CODiE-díjátadón

Budapest, 2007. április 18. – A Novell linuxos és vállalati felügyeleti szolgáltatásai a „Legjobb nyílt forráskódú megoldás” és a „Legjobb eszközkezelő megoldás” díját nyerték el a 2007-es CODiE díjkiosztó ünnepségén. A Software Industry and Information Association (SIIA) szervezet minden évben ezen a rendezvényen díjazza a leginkább innovatív szoftveripari megoldásokat. 2007-ben a Novell SUSE Linux Enterprise Desktop szoftvere nyerte az első díjat a nyílt forráskódú megoldások kategóriában, a Novell ZENworks Asset Management szoftver 7.5-ös verziója pedig az eszközkezelési kategóriában bizonyult a legjobbnak minden versenytárs közül. A kettős győzelem jól mutatja, hogy a Novell több területen is vezető megoldásokkal rendelkezik: az ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy a legjobb alapokra építik vállalati Linux-rendszereiket, illetve egyszerűbbé és átláthatóbbá teszik a költségek és a kockázatok csökkentéséhez szükséges vállalati felügyeleti rendszereket.

„A CODiE-díjkiosztón szoros a verseny, ezért büszkék vagyunk arra, hogy több területen is mi nyertük el az első helyezést és a díjjal járó szakmai elismerést” – mondta Jeff Jaffe, a Novell ügyvezető alelnöke és műszaki igazgatója. „A CODiE díjak nagyon rangos szakmai helyezést jelentenek – a nyerteseket a SIIA tagjai választják ki –, ezért különösen örömünkre szolgál, hogy stratégiánkat, amelynek mind a Linux, mind a felügyeleti megoldások is alapját képezik, ennyire bátorítja a szakma. Az idei CODiE-győzelmek tovább öregbítik a Novell technológiai kiválósággal egybefonódó hírnevét – ügyfeleink továbbra is azt kapják tőlünk, amire a sikerhez szükségük van.”

A CODiE-díjak 1985 óta szolgálnak a technológiai kiválóság elismerésére a szoftverek, a tartalomszolgáltatás, az oktatási platformok, az alkalmazások és a szolgáltatások terén. 2007-ben mintegy 1 200 megoldást jelöltek a CODiE-díjra. A döntősöket minden kategóriában a szoftveripari szakértőkből, informatika szakmai újságírókból, elemzőkből, tanácsadókból és a téma szakértőiből álló zsűri választotta ki. A győzteseket végül a SIAA tagvállalatok szavazatai alapján választották ki.

A CODiE „Legjobb eszközkezelő megoldás” díjazottja: ZENworks Asset Management

A legjobb eszközkezelési megoldás kategóriája a szoftvereszközök leghatékonyabb vizsgálatát és kezelését díjazza. Ide tartozik minden megoldás, amelyet szoftvereszközök hálózati környezetben történő vizsgálatára terveztek. Az első helyezett Novell ZENworks Asset Management egy ITIL-alapú megoldás, amely minden vezető platformon képes az eszközök pontos feltérképezésére. A Novell megoldása kulcselemét képezi a vállalat vegyes forráskódú – Linux, Windows, UNIX és egyéb platformokon futó – környezetek felügyeletére vonatkozó ajánlatának.

A CODiE „Legjobb nyílt forráskódú megoldás” díjazottja: SUSE Linux Enteprise Desktop

A legjobb nyílt forráskódú megoldások kategóriájában a nyilvános fejlesztésű, vagy jogvédett, de nyílt forráskódon alapuló operációs rendszerek, adatbázisok, alkalmazások és infrastruktúra-megoldások közül keresik a kiemelkedő megoldásokat minden évben. Ezúttal a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 bizonyult a legjobbnak, amely korábban már a 2007 augusztusában, San Franciscóban rendezett LinuxWorld kiállításon is elnyerte a kiállítás legjobbjának és a legjobb asztali számítógépes megoldásnak járó díjat. A Novell asztali gépektől az adatközpontokig terjedő, átfogó nyílt forráskódú stratégiájának kulcselemét képező megoldás egyszerűbbé és költséghatékonyabbá teszi a Linux rendszerek vállalati felügyeletét és támogatását.

Az SIIA elnöke, Ken Wasch a következőket nyilatkozta a díjátadón: „Le a kalappal az idei CODiE győztesei és döntősei előtt. A szoftver- és információtechnológiai ipar továbbra is lélegzetelállító sebességgel fejlődik. Folyamatosan új technikai és üzleti modellekkel tűnnek fel a vállalatok. A CODiE-díjak azért is foglalnak el különleges helyet ebben a szakmában, mert a kollégák ismerik el, hogy a nyertesek az élre törtek és megtartották vezető helyüket egy ilyen dinamikus környezetben.”

A CODiE-díjakkal kapcsolatban további információ a www.siia.net/codies/2007 címen található.