Hírek

Intelligens, automatizált nagyvállalati Linux-felügyelet

  • Az új ZENworks Linux Management az egyetlen olyan megoldás, amely házirendalapú automatizálást biztosít a Linux rendszerek teljes életciklusára a SUSE Linux Enterprise 10 és a Red Hat Enterprise Linux termékeket használó ügyfelek számára

Budapest, 2007. május 7. – A Novell bemutatta a Novell ZENworks 7.2 Linux Management megoldását, amely biztosítja a vállalati Linux rendszerek irányelv alapú, automatizált telepítését és konfigurációját. Az új verzió – amely támogatja a Novell SUSE Linux Enterprise 10 és a Red Hat Enterprise Linux rendszereket – az egyetlen olyan házirendalapú megoldás a piacon, amely több különböző fejlesztő Linux termékeihez kínál támogatást. A termék teljes életciklus-kezelést is biztosít, ezáltal az ügyfelek egyszerűbben telepíthetik, felügyelhetik és karbantarthatják a Linux-alapú erőforrásaikat. A bővített platformtámogatás és a továbbfejlesztett felügyeleti funkciók lehetővé teszik, hogy a ZENworks Linux Management terméket választó ügyfelek csökkentsék a Linux rendszereik felügyeletéhez szükséges időt és költségeket.

A ZENworks Linux Management legújabb verziója jelentősen megkönnyíti a Linux munkaállomások felügyeletét. Továbbfejlesztett vezérlői segítségével az ügyfelek gyorsan és egyszerűen telepíthetik, frissíthetik és felügyelhetik rendszereiket. Az új megoldás a vállalatok számára fejlesztett SUSE Linux Enterprise Server 10, valamint a Red Hat Enterprise Linux 3 és 4 operációs rendszereket futtató számítógépeket is támogatja, beleértve az Itanium, a Power PC és a zSeries sorozatba tartozó konfigurációkat is. Az új verzióban a távoli vezérlés együttműködik az online Novell Customer Center szolgáltatással, így gyorsabban elvégezhető a SUSE Linux Enterprise Server termékek frissítése és a Linux előfizetések kezelése. A továbbfejlesztett funkciók révén – melyek kiegészítik a Novell YaST telepítő eszközeit – a rendszergazdák egyszerre több, tűzfal mögött futó számítógépet konfigurálhatnak és frissíthetnek biztonságosan ZENworks kiszolgálóról, mellyel időt és energiát takaríthatnak meg.

Dell támogatás

A Dell továbbra is együttműködik a Novellel. Saját fejlesztésű ZENworks Linux Management Dell Edition rendszerfelügyeleti megoldását közvetlenül ügyfelei számára kínálja.

„A nyílt szabványokra épülő, integrált hardver- és szoftverfelügyelet csökkenti a Linux rendszerek felügyeletéhez szükséges időt és költségeket” – mondta Subo Guha, a Dell vállalati szoftverekért és rendszerfelügyeletért felelős részlegének marketingigazgatója. „A ZENworks Linux Management segít ügyfeleinknek gyorsan telepíteni, frissíteni és karbantartani Linux környezeteiket a hardverbefektetéseik gyors megtérülése érdekében. Ez a központosított rendszerfelügyeleti megoldás az informatikai műveletek gyorsabb kezelése mellett jelentősen növeli a termelékenységet a fizikai és a virtuális környezetekben egyaránt” – tette hozzá Guha.

A ZENworks Linux Management házirendvezérelt automatizálást alkalmaz, ezáltal jelentősen leegyszerűsíti a munkaállomások lezárását és felügyeletét a rendszergazdák számára. A termék új verziója fejlett csomagkezelési szolgáltatásokat kínál, amelyek új csomagtípusokat is kezelnek. Az új típusú csomagok bármely támogatott Linux rendszer szoftvereit és hardvereit képesek frissíteni. Emellett a Novell ZENworks 7.2 Linux Management központi felügyeletet biztosít a Linux-rendszerek teljes élettartama alatt.

„A Linux kiemelt szerepet tölt be a Novell fejlesztési stratégiájában. Elsődleges célunk, hogy a vállalatok problémamentes működéséhez a leginkább megfelelő Linux megoldásokat biztosítsuk ügyfeleink számára” – mondta Alan Murray, a Novell rendszer- és erőforrás-felügyeleti termékeit fejlesztő részlegének alelnöke. „A rendszerfelügyelet komoly kiadásokat jelent minden informatikai részleg számára. A Linux rendszerek felügyeletének automatizálásával és központosításával azonban nagy mértékben csökkenthetőek a linuxos eszközök üzemeltetési költségei. A ZENworks Linux Management továbbfejlesztett funkciói és minden eddiginél nagyobb rugalmassága révén hatékony és egyszerűen kezelhető felügyeleti eszköz a Linux infrastruktúrák hatékony felügyeletéhez” – tette hozzá Murray.

A Novell ZENworks Linux Management termékről további információ a http://www.novell.com/zenworks/linuxmanagement weboldalon érhető el.