Hírek

Németország egyik legnagyobb bankja, a Postbank is a Novell megoldásait választotta

  • A Deutsche Postbank AG, Németország egyik legnagyobb lakossági bankja, a BHW Holding AG leányvállalatának összes munkaállomásához kapcsolódó informatikai rendszerét Novell termékekre és megoldásokra cseréli

  • Az átállás a csoportmunka-szolgáltatásokat, a munkaállomás-felügyeletet, a szoftverdisztribúciókat, a személyazonosság-kezelést és a fájlrendszereket is érinti

Budapest, 2007. május 8. – A Novell bejelentette, hogy Németország egyik legnagyobb lakossági bankja, a Deutsche Postbank AG az összes asztali munkaállomásához kapcsolódó informatikai rendszerét Novell termékekre és megoldásokra cseréli a BHW Holding AG leányvállalatánál. Az átállás a csoportmunka-szolgáltatásokat, a munkaállomás-felügyeletet, a szoftverdisztribúciókat, a személyazonosság-kezelést és a fájlrendszereket is érinti. A magánügyfelek részére lakásfinanszírozási és lakástakarékossági szolgáltatásokat nyújtó BHW Holding szintén németországi székhelyű vállalat, amelyet a Postbank 2006-ban vásárolt fel.

A Postbank a BHW Holding leányvállalatánál még idén lecseréli az összes jelenlegi kiszolgálót Novell Open Enterprise Server rendszerre. Ezenkívül a BHW Holding 3500 irodai alkalmazottja és 4500 ügyfelekkel foglalkozó munkatársa tér át Novell GroupWise szoftverre, csatlakozva a Postbank 9000 munkatársához, akik jelenleg is a GroupWise levelező- és csoportmunka-szolgáltatásait használják. A BHW Holding irodai alkalmazottai által használt munkaállomások felügyeletét a jövőben a Novell ZENworks látja el. A Novell Consulting – amely a Novell szakértői támogató csoportja – az áttérési folyamat során teljes körű támogatást biztosít a Postbank szervezetének egészére.

„Több, mint egy évtizede használjuk a Novell termékeit és szolgáltatásait, ezért döntöttünk úgy, hogy mindezt a BHW Holding informatikai infrastruktúrájára is kiterjesztjük” – nyilatkozta Juergen Barthel, a Postbank projektvezetője. „Az Open Enterprise Server, a ZENworks és a GroupWise használatával továbbra is részesülhetünk a Novell által kínált előnyökből – például nagyobb teljesítmény, biztonság és megbízhatóság – emellett pedig csökkenteni tudjuk informatikai költségeinket is” – tette hozzá Juergen Barthel.

A Novell Open Enterprise Server üzleti szintű alkalmazásokat biztosít a felhasználók számára, mivel tartalmazza mind a biztonságos hálózati szolgáltatások terén hosszú ideje vezető NetWare rendszert, mind a díjnyertes, nyílt forráskódú SUSE Linux Enterprise Server kiszolgálót. A Novell GroupWise egy teljes körű csoportmunka-támogatási szoftvermegoldás, amely e-mail, naptár, azonnali üzenetküldés, feladatkezelés, valamint kapcsolat- és dokumentumkezelési funkciókat biztosít a felhasználók számára. A Novell ZENworks Desktop Management használatával csökkenthető a Windows-alapú asztali és hordozható számítógépek teljes birtoklási költsége, így a rendszergazdák automatikusan, egyszerűen konfigurálhatják és frissíthetik a munkaállomásokat, valamint távolról háríthatják el az esetleges hibákat tűzfalon kívül és belül egyaránt.

„A Novell mindent megtesz annak érdekében, hogy a Postbank és a BHW Holding maximálisan kihasználhassák az informatikai fejlesztéssel járó előnyöket” – mondta Kent Erickson, a Novell Workgroup Solutions alelnöke és vezérigazgatója. „Ügyfeleink elvárásainak teljes mértékben szeretnénk megfelelni, ezért a Postbank és a BHW bank átállása során is arra törekszünk, hogy megoldásaink használatával a jövőben is magas színvonalú pénzügyi szolgáltatásokat nyújthassanak, megelőzve ezzel versenytársaikat” – tette hozzá Kent Erickson.

A Novell termékeiről és megoldásairól további információ a http://www.novell.com/solutions weboldalon olvasható. A http://www.novell.com/success honlapon további információkat talál arról, hogy az ügyfelek hogyan használják ki a Novell megoldásait világszerte.