Hírek

A Dell is csatlakozott a Microsoft és a Novell együttműködéséhez

  • A Dell Inc., a piacvezető rendszerszállító bejelentette, hogy csatlakozik a Microsoft és a Novell együttműködéséhez

  • Az együttműködés részeként a Dell SUSE Linux Enterprise Server tanúsítványokat vásárol, emellett pedig elindít egy szolgáltatás- és marketingprogramot

Budapest, 2007. május 15.– A Microsoft és a Novell bejelentették, hogy a Dell Inc., a piacvezető rendszerszállító is csatlakozott a Microsoft és a Novell együttműködéséhez. A megállapodás részeként a Dell SUSE Linux Enterprise Server tanúsítványokat vásárol a Microsoft vállalattól, valamint elindít egy szolgáltatás- és marketingprogramot, amelynek keretében a Dell ügyfelei közé nem tartozó Linux rendszert használókat is a SUSE Linux Enterprise Server használatára ösztönzi.

„Célunk az, hogy az általunk kínált megoldásokkal egyszerűbbé tegyük ügyfeleink informatikai rendszerét” – mondta Rick Becker, a Dell Product Group megoldásokért felelős alelnöke. „Ügyfeleink számára nélkülözhetetlen az egyes rendszerek – és ezáltal a technológiai szállítók – együttműködése, ezért a Dell is csatlakozik a Microsoft és a Novell megállapodásához. Ez a lépés segíthet az iparág, és különösen azon ügyfelek számára, akik a Linux termékeiket nem a Delltől vásárolták, de a SUSE Linux Enterprise Server használatára kívánnak átállni, például a szellemi tulajdonok védelme, vagy az együttműködési előnyök miatt” – tette hozzá Rick Becker.

A megállapodás keretében a Dell létrehoz egy ügyfélmarketing-csapatot, amelynek célja, hogy azok az ügyfelek, akik eddig nem Dell által szállított Linux disztribúciót használták, térjenek át a SUSE Linux Enterprise Serverre. A marketingtevékenység három területre terjed ki: az együttműködési műhelyekre (Interoperability Workshops), az áttérési esettanulmányokra (Migration Proof of Concepts) és az áttérési szolgáltatásokra (Migration Services).

„Egyre erősödő piaci igényt támaszt alá az, hogy a Dell támogatja a Novell-Microsoft megállapodást: a jövő két platformja a Linux és a Windows, és az ügyfeleknek fontos a vezető platformok problémamentes együttműködése” – mondta Susan Heystee, a Novell alelnöke és a cég globális stratégiai kapcsolataiért felelős vezérigazgatója.

„A Microsoft-Novell megállapodás azért jött létre, mert ügyfeleink részéről igény jelentkezett az iparágon belüli jobb együttműködésre és a szellemi tulajdon védelmére” - mondta Susan Hauser, a Microsoft stratégiai partnerkapcsolatokért és licencelésért felelős vezérigazgatója. „Az ügyfelek pozitívan értékelték a Novellel való együttműködésünket, a Dell pedig saját területén elsőként biztosítja ügyfelei számára az együttműködés által kínált előnyöket” – tette hozzá Susan Hauser.

A Microsoft-Novell megállapodás

2006. november 2-án a Novell és a Microsoft több megállapodást is bejelentett, amelyek keretében közösen fejlesztenek, vezetnek be és támogatnak új megoldásokat. Ezek a megoldások hatékony, új virtualizációs lehetőségeket, valamint a Microsoft és a Novell termékeinek jobb együttműködését kínálják, emellett a két vállalat teljes körű terméktámogatást nyújt ügyfeleinek. Az öt évre szóló egyezmény részeként a Microsoft olyan tanúsítványokat használhat, értékesíthet, illetve szállíthat, amelyek megvásárlásával az ügyfelek a SUSE Linux Enterprise Server frissítésére és műszaki támogatására vonatkozó előfizetést is kapnak a Novelltől.

A bejelentés óta több mint 40 000 új, a SUSE Linux Enterprise Server megoldáshoz három éves időszakra támogatást nyújtó előfizetést aktiváltak a Microsoft és a Novell együttműködés keretein belül. A Microsoft és a Novell közötti együttműködési megállapodás előnyeit elsőként kihasználó vállalatok között van az AIG Technologies, a Deutsche Bank AG, a Credit Suisse, a HSBC és a Wal-Mart Stores.

További információ a Microsoft és a Novell megállapodásáról, illetve más, az ügyfeleket érintő bejelentésekről a http://www.moreinterop.com címen található.