Hírek

Az SAP a SUSE Linux Enterprise Server platform használatát ajánlja a Linux rendszerre telepítő ügyfelei számára

  • A Novell és az SAP együttműködésének további bővítésével hosszú távú támogatási és karbantartási rendszert kínálnak az SAP-alkalmazások nyílt platformjaként ajánlottt Linux-rendszerekhez

  • Az SAP a SUSE Linux Enterprise Server platform használatát ajánlja az SAP-alkalmazásaikat Linux rendszerre telepít ő ügyfelei számára

Budapest, 2007. június 4. – Az SAP AG (NYSE: SAP) és a Novell (NASDAQ: NOVL) bejelentették, hogy kibővítik jelenlegi együttműködésüket: közösen biztosítanak támogatást az SAP-alkalmazásokat Novell SUSE Linux Enterprise Server rendszerén futtató ügyfeleik számára. A bejelentés értelmében az SAP-alkalmazásokat SUSE Linux Enterprise Server rendszeren futtató ügyfelek mostantól egyetlen támogatási belépési ponttal rendelkeznek az operációs rendszertől az alkalmazásokig, így számukra egyszerűbbé válik a támogatási problémák megoldása, illetve csökken a teljes birtoklási költség. A Novell által biztosított SUSE Linux Enterprise Server Priority Support for SAP applications” (SUSE Linux Enterprise Server elsőbbségi támogatás SAP-alkalmazásokhoz) karbantartási és támogatási csomag már elérhető, és az SAP-alkalmazások teljes életciklusának kezeléséhez az SAP Solution Manager alkalmazáskezelő megoldással az SAP globális támogatási központjába integrálható. A megállapodással az SAP célja továbbra is az, hogy megfelelő támogatási rendszert biztosítson a nyílt szabványokra épülő, nyílt forráskódú és kereskedelmi szoftvereket futtató ügyfelek számára.

Az SAP és a Novell a jövőben közösen dolgoznak azon, hogy a SUSE Linux Enterprise Server rendszert tovább optimalizálják az SAP-alkalmazásokhoz, beleértve az SAP NetWeaver és az SAP Business Suite megoldásokat is. Emellett az SAP a SUSE Linux Enterprise Server platform használatát ajánlja az SAP-alkalmazásaikat Linux rendszerre telepítő ügyfelei számára. Az SAP Business Suite és a SUSE Linux Enterprise Server kombinációja biztosítja az SAP-alkalmazások felügyeletét a vegyes, nyílt forráskódú és kereskedelmi szoftverkörnyezetekben.

„Az ügyfelek választási lehetőséget szeretnének, és mivel legtöbbjük heterogén, nyílt forráskódú és kereskedelmi szoftvereket egyaránt tartalmazó informatikai környezeteket használ, felismertük az igényt egy gördülékenyebb szolgáltatási és támogatási rendszer kialakítására” – mondta Gerhard Oswald, az SAP AG igazgatótanácsának globális szolgáltatási és támogató tevékenységéért felelős tagja. „Az SAP hosszú ideje elkötelezett a nyílt forráskódú közösség felé, beleértve a kulcsfontosságú technikai szabványokat biztosító szervezetekkel végzett közös munkát a kereskedelmi szoftverekkel való együttműködés érdekében. A Novelllel kötött megállapodásunknak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy hosszú távú támogatási és karbantartási stratégiát alakítsunk ki az SAP-alkalmazásokat Linux rendszerre telepítő vállalatok számára” – tette hozzá Gerhard Oswald.

A SUSE Linux Enterprise Server SAP-alkalmazásokhoz kínált elsőbbségi támogatásának célja, hogy az ügyfelek kritikus fontosságú munkaterhelései esetében optimalizálja az ár-teljesítmény arányt, és mennyiségi kedvezményeket is tartalmaz a különböző alkalmazáskonfigurációkhoz. A további részletekkel kapcsolatban kérjük, látogassa meg a www.novell.com/sapsupport weblapot.

„A megállapodás jó példa arra, hogy két iparági vezető vállalat az ügyfelek érdekeit szem előtt tartva köt megállapodást” – mondta Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója. „Az SAP és a Novell egyaránt úgy vélik, hogy az ügyfeleknek olyan átfogó, az operációs rendszertől az alkalmazásokig terjedő szoftvermegoldásokra van szükségük, amelyhez integrált forrású technikai támogatást vehetnek igénybe, használatukkal pedig egyszerűsíthetik informatikai környezetüket és csökkenthetik a költségeket. A SUSE Linux Enterprise Server az SAP által is ajánlott Linux-disztribúció, és az SAP-alkalmazások belső fejlesztő platformja, amelynek további optimalizálásával biztosítható az a teljesítmény, megbízhatóság és skálázhatóság, amelyet az ügyfelek az SAP műveletek futtatásakor igényelnek” – tette hozzá Ron Hovsepian.

Integrált és támogatott Linux megoldások az SAP ügyfelei számára

Az SAP és a Novell a jövőben közösen dolgoznak a SUSE Linux Enterprise Server rendszer további optimalizálásán az SAP-alkalmazások környezeteként. A két szállító munkakapcsolatának komoly múltja van: a SUSE Linux Enterprise Server az SAP-alkalmazások egyik fő fejlesztői platformja, amely az infrastruktúra skálázható részeként az SAP fejlesztői hálózatán (SDN) keresztül érhető el. A SUSE Linux Enterprise Server skálázhatóságát kihasználva – amely lehetőséget nyújt az akár 1024 CPU és a 10 TB méretet meghaladó fizikai memória használatára is – a Novell és az SAP olyan Linux-alapú megoldást kínálnak, amely megfelel a kritikus fontosságú üzleti folyamataikat SAP-alkalmazásokon futtató ügyfelek magas szintű elvárásainak.