Hírek

A Honeywell SmartPlus termékébe integrálja a Novell személyazonosság-kezelési megoldását

  • A két vállalat a fizikai és logikai vagyontárgyak biztonságos hozzáférését és erőforrás-kiosztását szabályozó megoldást kínál ügyfeleik részére

  • A megoldás problémamentes felhasználói hozzáférést biztosít a vállalatok épületeihez és adathálózataihoz

Budapest, 2007. június 12.– A Novell bejelentette, hogy vezető személyazonosság-kezelési termékét a Honeywell a hozzáférés-szabályozási biztonsági platformjába integrálja. A két vállalat együttműködésének köszönhetően a fizikai és logikai vagyontárgyak biztonságos hozzáférését és erőforrás-kiosztását szabályozó megoldást kínálnak ügyfeleik részére, amely megfelel a magas szintű biztonságot igénylő vállalatok, például a pénzügyi szolgáltatók és egészségügyi intézmények követelményeinek. A megoldással a szervezeteken belüli különböző rendszerek közötti erőforrás-kiosztás és hozzáférés-szabályozás automatizálható, ugyanakkor a fokozott biztonság és megfelelőség érdekében átfogó kép alakul ki az egyes hozzáférési eseményekről.

A Novell Identity Manager termékének a Honeywell SmartPlus Identity Manager megoldásába való integrálásával a költségek csökkentése és a hatékonyság növelése mellett leegyszerűsíthető a jogosultságok manuális kiosztásának összetett folyamata is, valamint könnyen kezelhetővé válik a különböző rendszerekben megadott azonosítási információ. Az informatikai vezetők automatikusan szinkronizálhatják a felhasználói adatokat és jelszavakat a különböző létesítmények és rendszerek között, továbbá egyetlen felügyeleti ponton keresztül kezelhetnek minden felhasználót, végezhetik el a munkakörváltozások miatti módosításokat és szüntethetik meg a felhasználói hozzáféréseket. A végeredmény az összes szervezeti rendszer szorosabb biztonsági vezérlése.

„A kormányzati szabályozások és a fokozódó biztonsági tényezők a vállalatokat a fizikai és logikai biztonság-felügyelet koordinálására ösztönzik” – mondta Kent Erickson, a Novell alelnöke és a személyazonosság- és biztonságkezelésért felelős vezetője. „Azoknak a szervezeteknek, amelyek a felhasználói hozzáférések felügyeletében átfogó megoldást keresnek, eddig problémát okozott az egyes rendszerek beszerzése és gyors integrálása” – tette hozzá Kent Erickson.

„Ez az első olyan integrált megoldás, amely a szellemi és fizikai tulajdon területén egyaránt magas szintű védelmet nyújt a szervezetek számára” – mondta John Lorenty, a Honeywell Systems Group vezérigazgatója. „A Novellel való együttműködésünk megkönnyíti a fizikai és logikai hozzáférés biztonságának egyesítését, így ügyfeleink könnyebben kivédik a biztonsági kockázatokat” – tette hozzá John Lorenty.

A Honeywell SmartPlus megoldása teljes infrastruktúrát biztosít, amely egy egyszerű smart kártya használatával automatizálja a biztonsági funkciók felügyeletét, és az információkhoz való biztonságos hozzáférés. Egyszerűsíti a személyazonossági információk irányításának összetett folyamatát és automatizálja azokat a feladatokat, amelyeket korábban kézi irányítással végeztek számos platformon. A Honeywell SmartPlus megoldása kezeli az összes fizikai hozzáférés-szabályozást, riasztás-felügyletet és kártyás beléptetőrendszert. A Novell Identity Manager nyilvántartja a felhasználók személyazonosságát, valamint megvédi az információforrásokat és az üzleti rendszereket a jogosulatlan hozzáférésektől.

Elérhetőség

A Honeywell integrált fizikai és logikai megoldása már elérhető. További információért látogassa meg a www.fipssolutions.com honlapot, vagy hívja a Novell irodát az (1)489-4600 telefonszámon.