Hírek

A Capgemini is támogatja a Novell SUSE Linux megoldásait

  • A Capgemini is kiáll a Novell SUSE Linux Enterprise platform mellett; tanácsadást és támogatást nyújt a Novell nyílt és zárt forráskódú szoftvereihez

Budapest, 2007. június 25. – A Capgemini és a Novell széles körű megállapodást kötöttek, amelynek keretében új megoldásokat szállítanak a nyílt és zárt forráskódú szoftvereket egyaránt használó vállalati ügyfelek számára. A megállapodás értelmében a Capgemini nyílt forráskódhoz kapcsolódó tanácsadói tevékenységét Novell kompetenciával bővíti ki, elsősorban a Novell SUSE Linux Enterprise platformra, valamint, vegyes forráskódú alkalmazásokra és felügyeleti eszközökre épülő informatikai megoldások telepítésére összepontosítva. A megállapodás jelentősége, hogy eredményeként az ügyfelek egy világszerte vezető tanácsadói vállalat támogatására számíthatnak a Linux platform telepítése során, teljes infrastruktúrájukban - a munkaállomásoktól az adatközpontokig.

„A Novell kiemelten fontos szállító a Capgemini számára, mivel a SUSE Linux Enterprise platform és ZENworks felügyeleti csomag teljes megoldást kínál ügyfeleinknek” – mondta Paul Hermelin, a Capgemini vezérigazgatója. „A nyílt forráskód egyre több vállalat informatikai stratégiájának válik kulcsfontosságú részévé, mivel fontos szempont számukra a választási lehetőség, és további szolgáltatásokra is igényt tartanak. A Capgemini támogatja az ügyfeleket a tevékenységeik szempontjából fontos technológiák meghatározásában és bevezetésében, amelyek segítségével hatékonyabbá tehetik informatikai infrastruktúrájukat ” – tette hozzá Paul Hermelin.

A partnerkapcsolat révén a Capgemini ügyfelei teljes mértékben támogatott, nyílt és zárt forráskódú szoftverekre épülő megoldásokhoz jutnak hozzá, amelyek kialakításához, telepítéséhez és karbantartásához segítséget nyújt a vállalat. A Capgemini segítséget nyújt ügyfeleinek a vállalati nyílt forráskódú irányelvek meghatározásában, a megfelelő nyílt forráskódú csomagok és megoldások kiválasztásában és telepítésében az általuk teljes mértékben támogatott, optimális teljesítményt nyújtó Novell platformon. A szerverekhez és munkaállomásokhoz kapcsolódó vállalati megoldásokat adatközponti virtualizációs és felügyeleti képességekkel együtt szállítják. Emellett a Novell nyílt forráskódú megoldásait támogatni fogja a Capgemini nyílt forráskódhoz kapcsolódó Support Service Center-e (OSSPartner) is. A tervek szerint a Novell 3-as szintű támogatást nyújt majd a Capgemininek.

Az együttműködés területei

A Capgemini és a Novell a következő három területen fejleszt közös megoldásokat:

  • Integrált fejlesztési eszközök és alkalmazáscsomagok. A Novell a Capgemini-nek SUSE Linux Enterprise megoldásokat, rendszerfelügyeleti szoftvereket és telepítőeszközöket biztosít. A Capgemini ezáltal saját, köztes és webes alkalmazás-keretrendszereikkel egyesített vegyes forráskódú megoldásokon alapuló üzleti alkalmazásokat tervezhet, fejleszthet, telepíthet és tarthat karban.

  • A Linux munkaállomáson alapuló végfelhasználói megoldás-telepítések. A Capgemini kibővíti tanácsadási gyakorlatát a SUSE Linux Enterprise Desktop (SLED) telepítéséből származó tapasztalatokkal. A SLED tartalmaz egy teljes irodai programcsomagot, integrált keresőmotort, továbbá teljes körű Microsoft Windows együttműködést biztosít.

  • Adatközpont-virtualizáció és felügyelet. A Capgemini a Novell ZENworks Orchestrator szoftveren alapuló megoldásokat kínál ügyfeleinek, hogy olyan ITIL-alapú eszközök használatával optimalizálhassák virtualizált adatközpontjaikat, amelyek automatizálják az üzleti házirendeken alapuló fizikai és virtuális informatikai erőforrások telepítését, használatát és kezelését.