Hírek

Több százezer diák, szülő és munkatárs biztonságos személyazonosság-kezelése egy Novell rendszerben

  • Az Egyesült Államok egyik legnagyobb iskolakörzete a Novell megoldásait választotta személyazonosság-kezelő infrastruktúrájának központi felügyeletéhez

Budapest, 2007. július 4. – Az Egyesült Államok 13. legnagyobb iskolakörzete, a Fairfax County Public Schools a Novell megoldásait választotta személyazonosság-kezelő infrastruktúrájának központi felügyeletéhez. Az új megoldások bevezetésével Fairfax megye közoktatása 164 000 diák, szüleik és a mintegy 22 000 dolgozó személyazonosságának biztonságos kezelését, valamint a technológiai erőforrásokhoz való egyszerű hozzáférést kívánja megvalósítani. A Novell technológiájának segítségével a Fairfax megyei közoktatási intézmények egyszerűbben nyilvántarthatják a diákok adatait, és könnyebben eleget tehetnek a komolyabb azonosítási és biztonsági kihívásoknak. Biztosíthatják a heterogén informatikai környezet megfelelő működését, emellett pedig garantálják a kormányzati szabályozásnak való megfelelést is. Az iskolakörzetek a Novell számos személyazonosság- és biztonsági megoldását használják egy olyan következetes, központosított rendszer felépítéséhez, amely automatikusan kiosztja és visszavonja a felhasználói azonosítókat. Emellett kezeli a felhasználói jelszavakat, az adatokhoz való hozzáférést, valós időben figyeli a biztonsági zavarokat, valamint auditálási metrikákat és jelentéseket is biztosít.

Virginia legnagyobb iskolakörzeteként a Fairfax megyei közoktatási intézmények számára a kihívást a 238 iskola 80 különböző informatikai rendszerében tárolt felhasználói személyazonosságok skálázható és következetes kezelése jelentette, melynek megvalósítása során szem előtt kellett tartani a HIPAA és a Family Educational Rights and Privacy Act törvényi szabályozásoknak való megfelelést is. A szövetségi rendszerek támogatása szintén kihívást jelentett, hiszen az iskolakörzet számos alkalmazást biztosít felhasználói számára, például az emberi erőforrások, a pénzügyek, a fizetések és a beszerzés területén. Emellett webportálokat, házifeladat-kiadásokat, e-mailt, diákinformációkat, könyvtári katalógusokat és közlekedési információkat is kínál, illetve a szülők számára valósidejű hozzáférést nyújt a diákok adataihoz.

A Fairfax megyei közoktatás az elkövetkező öt évben, több fázisban vezeti be a Novell átfogó megoldáscsomagját. A személyazonosság-kezeléssel és a biztonsággal kapcsolatos feladatok megvalósításához a Novell számos megoldását használják majd, melyek együttes alkalmazásával az iskolakörzet teljes és integrált szolgáltatáshoz jut a szervezeti szintű biztonsági, hivatali, kockázatkezelési és megfelelőségi követelmények teljesítéséhez. A Novell Identity Manager használatával valósítják meg az automatikus felhasználókiszolgálást és jelszókezelést, amelyekhez a Novell eDirectory szolgál a felhasználói azonosságok központi adattáraként a különböző platformok (többek között Windows, UNIX és Linux rendszerek) között. A Novell Access Manager biztosítja a webalapú és külső alkalmazások hitelesítését, a Novell Sentinel pedig az összes esemény valósidejű figyelését végzi a teljes szervezet biztonsági környezetében. A szerződés létrejöttével Virginia állam más iskolakörzeteinek és megyéinek is lehetősége nyílik a Novell személyazonosságkezelő- és biztonsági megoldásainak bevezetésére.

„Kiterjedt adatbázissal rendelkezünk, amelynek tagjai – alkalmazottak, diákok és szülők – mind különböző hozzáférési szintekkel rendelkeznek a különböző alkalmazásokhoz” – nyilatkozta Ted Davis, a Fairfax megyei közoktatás szervezeti szintű információs szolgáltatásaiért felelős igazgatója. „Előző rendszerünkben több száz alkalmazottra volt szükség a felhasználói fiókok manuális kezeléséhez, miközben a folyamatosan változó adatokhoz való hozzáférést is biztosítani kellett. A Novell személyazonosság-kezelési és biztonsági megoldásai lehetőséget nyújtanak számunkra a személyazonosság-kezelési infrastruktúránk automatizálására. Több szállító közül azért döntöttünk a Novell mellett, mert kiváló megoldások átfogó kínálatát nyújtják egy olyan robusztus technológiai keretben, amely kompatibilis meglévő rendszereinkkel is” – tette hozzá Davis.

„A Fairfax megyei közoktatás élen jár abban, hogy a technológia segítségével magasabb oktatási színvonalat biztosítson a diákoknak” – nyilatkozta Kent Erickson, a Novell alelnöke, a személyazonosság- és biztonságkezelésért felelős részleg igazgatója. „Az iskolakörzetnek automatizált megoldásra volt szüksége, amely kezeli a különböző helyen, különböző alkalmazásokkal és platformokkal rendelkező felhasználói hálózat felügyeletével járó költségeket és leegyszerűsíti azok kezelését. Az értékesítési partnereinkkel folytatott együttműködésnek, valamint a Novell személyazonosság-kezelő és biztonsági megoldásainak köszönhetően a Fairfax megyei közoktatási intézményekben jelentősen leegyszerűsödött a hálózat elérése a felhasználók számára. Az iskolakörzet adatbiztonsága megfelelően működik és eleget tesz a kormányzati szabályozásoknak is” – tette hozzá Erickson.