Hírek

Elérhető a Novell SUSE Linux Enterprise 10 Service Pack 1 frissítőcsomag és az új Virtual Machine Driver Pack

  • A SUSE Linux Enterprise 10 SP1 és a Virtual Machine Driver Pack számos újítása az ügyfelekkel és a partnerekkel való közvetlen együttműködésnek köszönhető

Budapest, 2007. július 9 – A Novell bejelentette a SUSE Linux Enterprise 10 platform első szervizcsomagját (SP1), valamint a Virtual Machine Driver Pack elérhetőségét. A legújabb fejlesztéseket tartalmazó Novell SUSE Linux Enterprise 10 SP1 alkalmazásával a felhasználók a stabil mérnöki hátterű, alacsony költségű és széleskörű vállalati együttműködést biztosító platformhoz juthatnak. A Novell SUSE Linux Enterprise Virtual Machine Driver Pack paravirtuális hálózati, busz- és blokkeszköz-illesztőprogramokból áll, amelyek segítségével a Windows és Linux vendégrendszerek módosítás nélküli, közel eredeti teljesítménnyel futtathatók.

„A SUSE Linux Enterprise 10 SP1-gyel a különböző platformokat futtató ügyfeleink számára fejleszthetünk ki költséghatékony megoldásokat” – mondta Jan Aril Sigvartsen, a tárhelyszolgáltató WebDeal vezérigazgatója. „A SUSE Linux Enterprise Serverrel lehetőség van egyetlen disztribúció több architektúrán való futtatására,a virtualizáció révén pedig könnyen futtathatunk több operációs rendszert ugyanazon a hardveren, és a rendszer leállása nélkül helyezhetjük át ezt a virtuális rendszert az adatközpontunkon belül, amely költségmegtakarítást eredményez” – tette hozzá Jan Aril Sigvartsen.

A Service Pack 1 frissítőcsomag fejlesztései

A SUSE Linux Enterprise 10 SP1 újdonságai közé tartozik a továbbfejlesztett virtualizáció-támogatás és -felügyelet, valamint az új processzortechnológiák – többek között a négymagos Intel Xeon és a négymagos AMD Opteron processzorok – kihasználására alkalmas nagy rendelkezésre állású tároló infrastruktúra. Emellett ez a csomag továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatásokat, gazdagabb auditáló alrendszert és támogatást is kínál a Novell Open Enterprise Server 2 megoldáshoz. Az SP1 frissítőcsomag kibővített OpenOffice.org támogatást biztosít az asztali számítógépekhez, tartalmazza a munkaállomás-virtualizálási technológia előzetes verzióját, és fejlettebb vállalati integrációs megoldást kínál.

A virtuálisgép-illesztőprogramok előnyei

A Novell a SUSE Linux Enterprise Virtual Machine Driver Pack kiadásával az első olyan szállító, amely támogatott megoldást kínál a Xen virtuális gépek vendégrendszereihez. A Virtual Machine Driver Pack alkalmazását virtuális környezetekben ajánlják, amelyeket a SUSE Linux Enterprise rendszerbe, illetve az Intel virtualizációs technológiájába és az AMD virtualizációs hardvermegoldásaiba integrált Xen hypervisor (virtuális gépeket menedzselő rendszer) használatával hoznak létre.

A júliusban megjelenő Virtual Machine Driver Pack a Windows XP, a Windows 2000 és a Windows 2003 rendszerekhez tartalmaz eszközillesztőt. A Red Hat Enterprise Linux 4 és 5 termékek illesztőprogramjai a nyár végén jelennek meg, és a karbantartási frissítés során, díjmentesen kerülnek a Virtual Machine Driver Pack illesztőprogram-csomagba. A SUSE Linux Enterprise Server rendszerhez készült Xen illesztőprogramok a SUSE Linux Enterprise disztribúció részeként már most is elérhetők.

A nyílt forráskódú megoldásokat alkalmazó vállalatok újgenerációs platformja, a SUSE Linux Enterprise teljes körű megoldást kínál az asztali számítógépektől az adatközpontokig. A SUSE Linux Enterprise 10 SP1 és a SUSE Linux Enterprise Server 10 termékhez fejlesztett Virtual Machine Driver csomagokról, az árakról, az előfizetési és a támogatási lehetőségekről további információ a www.novell.com/linux weboldalon található.