Hírek

Végpontokig terjedő házirend alapú felügyelet a Novelltől

  • A Novell ZENworks Endpoint Security Management eszköz segítségével a vállalatok alkalmazottai tartózkodási helyüktől függetlenül bármikor hozzáférhetnek a számukra fontos információkhoz a hálózat biztonságnak veszélyeztetése nélkül

  • A termék a piacon egyedülálló módon, a helyfüggő házirend-érvényesítés révén a biztonsági és védelmi beállítások automatikus módosításával megakadályozza a nem hitelesített hozzáféréseket

Budapest, 2007. július 25. – A Novell bejelentette új biztonsági megoldását, amellyel a vállalatok a biztonsági házirendeket a hálózat legsebezhetőbb pontjáig, azaz a végpontokig érvényesíthetik. A Novell ZENworks Endpoint Security Management termék a meglévő Novell ZENworks termékcsaládot egészíti ki a házirendalapú felügyelet eszközbiztonság kezelésére való kiterjesztésével. A termék használatával a vállalatok alkalmazottai bárhol és bármikor elérhetik a számukra fontos vállalati adatokat, mégpedig anélkül, hogy veszélyeztetnék a vállalat hálózatának biztonságát. Az új megoldás érvényesíti az eszközportokat, vezeték nélküli kapcsolatokat és alkalmazásokat, vezérlő biztonsági házirendeket, emellett pedig adattitkosításra is kiválóan alkalmas. A ZENworks Endpoint Security Management termékkel az ügyfelek csökkenthetik a biztonsági fenyegetések kockázatát, és biztosíthatják a szabályozásoknak és a vállalati házirendeknek való megfelelést.

„A szállítók nagy része továbbra is eltérő technológiát alkalmaz, hogy megfelelő biztonsági megoldást kínáljon a heterogén informatikai környezetek végpontjaiban, többek között a mobil és vezeték nélküli klienseknél” – mondta Charles Kolodgy, az IDC kutatási igazgatója. „A Novell ehelyett egy innovatív architektúrával lép a piacra, amely az összes kliens esetében lehetővé teszi a biztonsági házirendek átfogó és automatizált felügyeletét és érvényesítését” – tette hozzá Kolodgy.

A mobil számítástechnika és az eltávolítható adattárolók jelentős térnyerése megnövelte a nem biztonságos eszközök (például az USB-, a Bluetooth- és az MP3-eszközök), a vezeték nélküli kapcsolatok, a nem titkosított adatok és a rosszindulatú szoftverek által okozott biztonsági problémák kockázatát. A ZENworks Endpoint Security Management termékkel a vállalatok egészen a végpontokig terjedő biztonsági házirendeket hozhatnak létre és érvényesíthetnek. Így a felhasználói produktivitás változatlan fenntartása mellett részesülnek védelemben a vállalat informatikai erőforrásai.

Az új megoldás többet nyújt a vírusvédelmi, kémprogramvédelmi és a rosszindulatú programok ellen védelmet nyújtó szoftvereknél. A ZENworks Endpoint Security Management automatizálja a vállalat biztonsági házirendjeinek érvényesítését, vezérlést biztosítva a szervezeteknek az adatokhoz és végpontokhoz való hozzáférés felett, ugyanakkor lehetővé teszi az eltávolítható adattárolók biztonságos használatát, ami biztonságos vezeték nélküli kommunikációt eredményez. Ez az egyetlen termék a piacon, amely a helyfüggő házirend-érvényesítés révén, egy olyan intelligens szolgáltatást kínál, amely a biztonsági és védelmi beállítások – a felhasználó tartózkodási helyétől függő – automatikus módosításával akadályozza meg a nem hitelesített hozzáféréseket. A termék emellett tartalmaz egy személyes tűzfalat is, amely a biztonsági házirendek alapján szabályozza a felhasználó számítógépének kimenő és bejövő hálózati forgalmát.

„A vállatoknak olyan megoldásokra van szükségük, amelyek rugalmas hozzáférést biztosítanak a felhasználók számára, a hálózat biztonságának veszélyeztetése nélkül” – mondta Joe Wagner, a Novell rendszer- és erőforrás-kezelésért felelős vezérigazgatója. „A Novell ZENworks Endpoint Security Management eszközzel a vállalatok megvédhetik informatikai rendszerüket és adataikat, ugyanakkor a vállalat alkalmazottai tartózkodási helyüktől függetlenül bármikor hozzáférhetnek a számukra fontos információkhoz – még ha a tűzfalon kívülről, vezeték nélküli kapcsolattal vagy titkosítás nélkül is csatlakoznak” – tette hozzá Wagner.

A Novell egy, a munkaállomások biztonságát nyújtó új megoldást (Secure Desktop Solution) is fejlesztett ügyfelei részére, amely egyesíti a ZENworks Endpoint Security Management, a Novell ZENworks Asset Management és a ZENworks Patch Management termékek képességeit. Ez a hatékony megoldás a biztonsági életciklust a munkaállomásokat veszélyeztető biztonsági kockázatok folyamatos, automatikus minősítésével, mérésével és mérséklésével egészíti ki. Így a biztonság- és az erőforrás-kezelés átfogó megközelítésének köszönhetően fenntartható a szervezet informatikai rendszereinek integritása, és biztosítható a végfelhasználók termelékenysége.

A Novell stratégiai megállapodást kötött a Senforce Technologies-zal, a végpontok biztonsági megoldásainak egyik vezető gyártójával annak érdekében, hogy a ZENworks Endpoint Security Management termékkel bővíteni tudja rendszer- és erőforrás-kezelési termékcsaládját.

A Novell ZENworks Endpoint Security Managementről további információ a www.novell.com/ products/zenworks/ endpointsecuritymanagement weboldalon található.