Hírek

Hatékony munkavégzés a Novell új munkacsoport megoldásaival

  • Az új innovatív megoldások használatával a munkacsoportok valós időben működhetnek együtt egy virtuális környezetben költségeik csökkentése és tevékenységük hatékonyságának növelése mellett

Budapest, 2007. augusztus 6. – A Novell bejelentette két új munkacsoport megoldását, amellyel tovább bővítette a hatékony csoportmunkát biztosító megoldásainak körét. A két új termék, a Novell Teaming és a Novell Teaming + Conferencing jelentősen növelik a felhasználók termelékenységét, és a mindennapos üzleti tevékenységek – az információk létrehozása, megosztása, megvitatása és kezelése – leegyszerűsítése mellett csökkentik az ügyfelek költségeit. A Novell Teaming megoldással az alkalmazottak közös online munkakörnyezeteket hozhatnak létre, és meghívhatják a munkacsoport vagy a szervezet más tagjait is a létrehozott felületre. A csoporttagok ezeken a virtuális munkafelületeken oszthatnak meg és érhetnek el dokumentumokat, naptári bejegyzéseket, férhetnek hozzá vitafórumokhoz és egyéb eszközökhöz függetlenül attól, hogy földrajzilag éppen hol tartózkodnak. A Novell Teaming csomag hatékony munkafolyamat és dokumentumkezelő funkcióival a csoport tagjai nyomon követhetik a dokumentum állapotát egy munkafolyamat során. A Novell Teaming + Conferencing csomag pedig tartalmazza a Novell Teaming szolgáltatás minden funkcióját, és továbbfejleszti azt a valós idejű együttműködés lehetőségeivel, így csökkenti a szükséges utazások számát. A csoport tagjai élő hangkapcsolaton, vagy webkonferenciákon működhetnek együtt, illetve kihasználhatják az azonnali üzenetküldési szolgáltatások előnyeit.

„A Novell népszerű – a felhasználók igényeit minden téren kielégítő – együttműködési megoldásai mellett, az új, csoportmunkát leegyszerűsítő termékek is nagymértékben hozzájárulnak majd vállalatunk elismertségéhez” – mondta Kent Erickson, a Novell alelnöke és a munkacsoport megoldásokért felelős részlegének vezérigazgatója. „Az új megoldások jelentős versenyelőnyt biztosítanak ügyfeleink számára, hiszen a szellemi munkakörben dolgozó alkalmazottak könnyen megoszthatják egymással a szervezeten belül felhalmozott szellemi értéket és tudást. Emellett gyorsan összeállíthatnak – akár egymástól távol dolgozó munkatársak részvételével – egy közös munkakörnyezetet a csoport projektek hatékony kezeléséhez és felügyeletéhez. Az új termékek használatával idő és pénz takarítható meg, így növelhető a termelékenység a vállalat külső és belső projektjei esetében egyaránt” – tette hozzá Erickson.

Nyílt forráskódú együttműködés

A Novell OEM licenc-kezelési megállapodást kötött a SiteScape vállalattal annak érdekében, hogy új megoldásokkal tudja kiegészíteni munkacsoport portfolióját. A SiteScape technológiájának egy részét felhasználták az ICEcorps nyílt forráskódú projektben. Az ICEcorps az első nyílt forráskódú együttműködést segítő csomag, amely egyesíti a csoportoknak kialakított munkafelületek és a valós idejű konferenciák előnyeit. A Novell a jövőben is aktívan részt vesz az ICEcorps projektben.

A meglévő rendszerek kihasználása

A Novell Teaming és a Novell Teaming + Conferencing segítségével egyaránt hasznosíthatja a már meglévő informatikai erőforrásait. A Novell Teaming például böngészőfelületet használ, ezért egyaránt támogatja a Linux, Windows vagy Macintosh felhasználókat. A Novell Teaming + Conferencing SUSE Linux Enterprise Desktop, Microsoft Windows XP vagy Windows Vista operációs rendszereken fut, ellentétben más piacon lévő megoldások szolgáltatásaival, amelyek kizárólag Windows környezetbe integrálhatóak.

Árak, elérhetőség és az elővásárláshoz kapcsolódó promóció

A Novell Teaming és a Novell Teaming + Conferencing előreláthatólag 2007 harmadik negyedévétől lesz elérhető. A Novell Teaming, illetve a Novell Teaming + Conferencing terméket még a megjelenés előtt megvásárló felhasználók ingyenes online rendszergazdaképzést, végfelhasználónak szóló ingyenes BrainStorm Quick-Start referenciaanyagokat, és ingyenes, – a termékhez kapcsolódó – ügyféltámogatást (licenc és karbantartás esetén 60 nap, csak licenc vásárlása esetén 30 nap) kapnak a termékhez.

A promóció részletes leírása és egyéb információk a termékekről a http://www.novell.com/teaming weboldalon olvashatók.