Hírek

A Lenovo Novell SUSE Linuxszal szállítja ThinkPad noteszgépeit

  • A Lenovo SUSE Linux Enterprise Desktop 10-zel előtelepített mobil munkaállomásai is a desktop oldali Linux vállalati elterjedéséhez járulnak hozzá

Budapest, 2007. augusztus 13. – A Novell és a Lenovo bejelentették együttműködési megállapodásukat, melynek köszönhetően a Lenovo előtelepített Linux operációs rendszerrel kínálja a jövőben ThinkPad noteszgépeit, melyhez támogatást is nyújt. A két vállalat a negyedik negyedévtől a Novell SUSE Linux Enterprise Desktop 10-zel előtelepített általános üzleti felhasználásra szánt népszerű ThinkPad T sorozatot az egyéni felhasználók számára is elérhetővé teszi.

Elkötelezett partnerkapcsolat

A Lenovo egyedülálló módon mind a hardverhez, mind az operációs rendszerhez támogatást nyújt. A Novell pedig közvetlen hozzáférést biztosít a karbantartási frissítésekhez a ThinkPad noteszgépek vásárlóinak. 

A két vállalat több mint öt éve végez közös kutatásokat és fejlesztéseket. A Lenovo több éve kínál Linux-tanúsítványokat a ThinkPad termékcsaládjához. Emellett olyan eszközöket is biztosít ügyfeleinek, amelyek lehetővé teszik a ThinkPad noteszgépeken futó Linux rendszerek optimális használatát. A Lenovo a ThinkPad T60p mobil munkaállomáshoz biztosított Help Center támogatási szolgáltatást a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszerre is kiterjeszti.

„A ThinkPad T60p noteszgéphez elérhető Linux tavaly szeptemberi bejelentése óta egyre több oktatási, kormányzati és vállalati ügyfelünk igényli a nyílt forráskódú megoldásokkal telepített mobil munkaállomásokat. Ez a bejelentés együttműködésünk folytatásaként további Linux-alapú lehetőségeket nyit meg ügyfeleink számára” – mondta Sam Dusi, a Lenovo hordozható számítógépekkel foglalkozó üzleti egységének termékmarketingért felelős alelnöke. „Hardver- és szoftverfejlesztéseink – mint például a Roll Cage váz és a ThinkVantage technológia – széles körben ismertek. Hagyományainknak megfelelően továbbra is az iparág legjobban megtervezett számítógépeit gyártjuk, és olyan kiváló megoldásokat szállítunk ügyfeleinknek, mint a Novell SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszere” – tette hozzá Dusi.

„Örömmel együttműködünk a Lenovoval annak érdekében, hogy a noteszgépekre előtelepített Linux megoldás minél szélesebb körben elterjedjen a vállalati munkaállomások piacán. A Lenovo jó minőségű termékei és fejlesztései a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 operációs rendszer stabilitásával, rugalmasságával és biztonsági előnyeivel kiegészítve a vállalati ügyfelek igényeinek teljes mértékben megfelelő Linux-alapú megoldást biztosítanak” – mondta Roger Levy, a Novell alelnöke és a nyílt platformmegoldásokat fejlesztő részleg vezetője.

ThinkPad noteszgépek és a Novell SUSE Linux Enterprise – Az üzleti technológia élvonala

A ThinkPad T sorozat a legmodernebb technológiák mellett a Lenovo legújabb fejlesztéseit is tartalmazza. Ilyen például a fedélbe épített Roll Cage váznak köszönhető strapabíró kialakítás, az Ultra Connect II gyors vezeték nélküli csatlakoztatás és a tartós akkumulátor teljesítményt biztosító Battery Stretch eszköz. Az ügyfelek a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszerben szereplő üzleti alkalmazások – többek között az OpenOffice.org irodai megoldáscsomag, egy levelezőprogram és egy webböngésző – előnyeit is kihasználhatják.

A Lenovo-ról

A Lenovo a világ egyik leginnovatívabb számítógép-gyártója. Üzleti modellje az innovációra, a hatékonyságra és a vásárlói elégedettségére épül. A cég fokozott figyelmet fordít a feltörekvő piacokra is. A korábbi IBM Személyi Számítógép Üzletágának Lenovo Csoport általi felvásárlásából létrejött cég megbízható, jó minőségű, biztonságos és könnyen használható technológiájú termékeket és szolgáltatásokat fejleszt, gyárt és forgalmaz világszerte. A vállalat fő kutatóközpontjai a japán Yamatóban; a kínai Pekingben, Sanghajban és Shenzhenben; valamint az észak-karolinai Raleighben találhatók.

További információért látogassa meg a www.lenovo.com honlapot.