Hírek

A Novell felvásárolta a Senforce Technologiest, a végponti biztonsági megoldások vezető szállítóját

  • A Novell a Senforce Technologies felvásárlásával az iparág vezető végponti biztonsági megoldásaival bővíti rendszer- és erőforrás-kezelési termékcsaládját

Budapest, 2007. augusztus 22. – A Novell bejelentette, hogy felvásárolta a Senforce Technologiest, a végpontok biztonsági megoldásainak vezető gyártóját, melynek termékeivel tovább bővíti házirendalapú felügyeleti szolgáltatásainak körét. A Novell vállalati felügyeleti stratégiájának részét képező a ZENworks Endpoint Security Management termék az ügyfelek informatikai erőforrásait védi az adatlopás, a vezeték nélküli hálózatok kihasználása, a szoftvertámadások, a rosszindulatú programok és vírusok növekvő fenyegetése ellen.

„Az ügyfelek a belső és a külső informatikai fenyegetettség folyamatos növekedése mellett egyre szélesebb körben használnak mobil számítástechnikai eszközöket, emiatt egyre inkább összefonódik a felügyelet és a biztonság területe” – mondta Chris Christensen, az IDC elemzője. „A Senforce Technologies felvásárlásával a Novell végponti biztonsági képességeket is tartalmazó, átfogó biztonsági és felügyeleti megoldásokat nyújt majd a jövőben, mint például a személyes tűzfal, titkosítási és feketelistázási megoldások. Mindez hozzásegíti a vállalatokat ahhoz, hogy az üzleti tevékenység akadályozása nélkül biztonságossá tegyék hálózataikat és adataikat” – tette hozzá Christensen.

„Egyre több vállalat és kormányhivatal veszít el kritikus fontosságú és bizalmas információkat a nem biztonságos vállalati és személyes eszközök ellopása vagy elvesztése miatt. A Senforce technológiájának, valamint a Novell rendszereinek és biztonság felügyeleti megoldásainak egyesítésével új szintet biztosíthatunk ügyfeleink számára az ellenőrzés és védelem területén” – mondta Joe Wagner, a Novell alelnöke és rendszer- és erőforrás-kezelésért felelős vezérigazgatója. Ez a felvásárlás a Novell vállalati felügyeleti stratégiáját támogatja és hozzájárul ahhoz, hogy az ügyfelek a munkaállomásoktól az adatközpontokig bárhol és bármikor a legtöbbet hozhassák ki informatikai beruházásaikból a bonyolultság és a kockázat csökkenése mellett” – tette hozzá Wagner.

A felvásárlásnak köszönhetően olyan biztonsági szakértelem és technológia került a Novell birtokába, amellyel lehetővé válik a végpontbiztonsági és konfigurációkezelési megoldások szoros integrációja. Ebben az évben a Novell a Senforce Technologies-zal közösen fejlesztette a ZENworks Endpoint Security Management terméket, amely a vállalati hálózat legsebezhetőbb pontja, a felhasználói végpontok védelmére kínál megoldást.

A ZENworks Endpoint Security Management a munkaállomások titkosítási házirendjeinek betartatásával megóvja a hálózatokat az olyan potenciális biztonsági rések kialakulásától, mint például az adatszivárgás és a rosszindulatú fenyegetések függetlenül attól, hogy a felhasználó kapcsolódik-e a hálózathoz, vagy sem. A ZENworks Endpoint Security Management a Novell ZENworks rendszer- és erőforrás-kezelési termékcsaládjának részeként cserélhető biztonsági eszközök ellenőrzését, személyes tűzfalat, vezeték nélküli biztonságot és alkalmazás-ellenőrzést kínál a hálózat biztonsága érdekében. Emellett az adatvesztés vagy a rosszindulatú támadás veszélye nélkül biztosítja a mobil számítástechnika rugalmasságát.

A Novell vállalati felügyeleti megoldásairól további információt a www.novell.com /products/zenworks/ endpointsecuritymanagement weboldalon talál.