Hírek

Xen-virtualizáció SUSE Linuxon a Casionál

  • A Casio a Xen virtualizációs megoldással kiegészített SUSE Linux Enterprise Server használatával a jogvédett virtualizációs szoftverek költségének 10 százalékáért konszolidálja kiszolgálóit

Budapest, 2007. augusztus 23. – A Novell bejelentette, hogy a globális elektronikai nagyvállalat, a Casio Computer (Casio) a Xen virtualizációs technológiával bővített Novell SUSE Linux Enterprise Servert használja kiszolgálói konszolidálási költségeinek csökkentésére. Az új megoldásnak köszönhetően jelentősen javul a kiszolgálók rugalmassága az egyéb, jogvédett virtualizációs szoftverekhez képest. A Casio a SUSE Linux Enterprise Servert és a SUSE Linux Enterprise Virtual Machine Driver Pack csomagban található paravirtualizációs illesztőprogramokat használja a Windows és Linux kiszolgálók konszolidálására, annak érdekében, hogy hatékonyabb informatikai irányítás mellett a kommunikációs eszközök szabványosításával, költséghatékonyan növelje a termelékenységet.

„A kiszolgálók virtualizálásával a hatékony konszolidáció lehetővé teszi a Casio szoftver- és hardverköltségeinek csökkentését” – mondta Norihito Kuniyoshi, a Casio informatikai felügyeletével megbízott leányvállalat, a Casio Information Service Co., Ltd. ügyvezető igazgatója. „Az eddigi tapasztalataink alapján úgy véljük, hogy a Windows rendszerek virtualizálására szolgáló Xen és a SUSE Linux Enterprise Server költségei a többi virtualizációs megoldáshoz képest mindössze tizedannyiba kerülnek. A különbség még nagyobb, ha figyelembe vesszük, hogy az egyéb megoldásokhoz drágább hardver is szükséges. A költségcsökkentés mellett a döntés során fontos szempont volt az a biztonság is, amit a Novell és a Microsoft együttműködése jelent számunkra” – tette hozzá Kuniyoshi.

„A Casio a virtualizáció költségeit az egyéb megoldások költségének körülbelül 10 százalékára csökkentette, miközben a Windows rendszerek konszolidációja jelentéktelen vagy éppen semmilyen hatást nem gyakorolt a teljesítményre. A befektetés ilyen mértékű megtérülése is bizonyítja a SUSE Linux Enterprise szoftverben rejlő nyílt forráskódú fejlesztések lehetőségeit” – mondta Roger Levy, a Novell alelnöke és nyílt platformra épülő megoldásokat fejlesztő részlegének vezetője.

A Novell technológiái lehetővé teszik, hogy a Casio több Windows és Linux kiszolgálót futtasson egyetlen fizikai kiszolgálón. Ennek eredményeképpen a rugalmasság növekedése mellett jelentősen csökkennek a költségek. A virtualizációt támogató Intel és AMD processzorokon futtatott Xen és SUSE Linux Enterprise Server megoldással a Casio több Windows és Linux kiszolgálót tud konszolidálni. Így több virtuális rendszer futtatható minden egyes új fizikai kiszolgálón, alacsonyan tartva ezzel a teljes birtoklási költséget. A Casio szerint a fizikai kiszolgálók száma mintegy felére csökkenthető a Xen és a jelenlegi virtualizációs megoldás használatával.

A Novell következő generációs nyílt vállalati platformja, a SUSE Linux Enterprise a vállalati számítástechnika kiválóan megtervezett, olcsón és hatékonyan integrálható platformja, amely az asztali számítógépektől az adatközpontokig kínál megoldásokat. A SUSE Linux Enterprise Virtual Machine Driver Pack a Windows és Linux operációs rendszerekhez illesztőprogramokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára a teljes mértékben virtualizált munkafolyamatok közel eredeti teljesítménnyel történő futtatását.

A Novell SUSE Linux Enterprise ajánlatairól további információt a www.novell.com/linux weboldalon talál. A www.novell.com/success weboldalon pedig arról olvashat, hogy az ügyfelek hogyan használják ki a Novell megoldásainak előnyeit világszerte.