Hírek

30 000 asztali gépen és 1 880 kiszolgálón fut Novell SUSE Linux Enterprise az indiai Tamil Nadu állam iskoláiban

  • Az indiai Electronics Corporation of Tamil Nadu (ELCOT) vállalat a nyílt forráskódú szoftverekre való áttéréssel jelentősen csökkentette a licenc költségeket, valamint 25-80 százalékos megtakarítást ért el a hardverkiadások terén

Budapest, 2007. augusztus 28. – Az indiai Electronics Corporation of Tamil Nadu (ELCOT) vállalat a Novell SUSE Linux Enterprise rendszerét telepítette Tamil Nadu állam iskoláinak 30 000 asztali számítógépére és 1 880 kiszolgálójára. Az ELCOT először saját informatikai infrastruktúráját állította át a Novell SUSE Linux Enterprise Server és SUSE Linux Enterprise Desktop rendszereire, majd a tapasztalatok nyomán vezette be a Novell megoldásait a régió iskoláiban.

„A SUSE Linux Enterprise rendszerben található nyílt forráskódú megoldások kiválóak” – mondta C. Umashankar, az ELCOT vezérigazgatója. „Véleményünk szerint a Linux rendszerre való áttérés az általános hardverköltségeinket csaknem 25 százalékkal csökkentette. A csúcstechnológiájú kiszolgálók esetében pedig ez a csökkenés akár 80 százalékos is lehet. Ennél is fontosabb, hogy milyen előnyökkel jár az áttérés az államban élő diákok számára. Egyre több vállalat tér át a Linux rendszer használatára világszerte, így Indiában is. Ennek megfelelően a munkaerőpiacon komoly előnyt jelent, ha van tapasztalatuk a nyílt forráskódú szoftverek használatában. Emellett a Linux rendszer szabad választási lehetőséget is nyújt számunkra” – tette hozzá C. Umashankar.

„Az ELCOT a nyílt forráskódú rendszerek használatára való áttéréssel több tízezer szoftverlicenc költségét takarította meg, miközben a hardvererőforrások hatékonyabb kihasználása révén is jelentős megtakarításokat ért el. Az új platformra való átállásról szóló döntést azonban nem csak a közvetlen költségelőnyök figyelembevételével hozták meg, számoltak a hosszú távú hardver-, szoftver- és infrastruktúraköltségekkel is. A Novell SUSE Linux Enterprise megfelel minden ilyen irányú elvárásnak, és ezt világszerte folyamatosan bizonyítjuk is ügyfeleinknek” – mondta Roger Levy, a Novell alelnöke és nyílt platformra épülő megoldásokat fejlesztő részlegének vezetője.

Az ELCOT először saját informatikai környezetét állította át Linuxra, majd ezt követően vezette be a Novell SUSE Linux Enterprise megoldását Tamil Nadu iskoláiban és kormányzati szerveinél. A szervezet a tanárokkal együttműködve tervezte meg milyen alkalmazásokat telepítsenek előre a 30 000 új, felhasználóbarát és biztonságos SUSE Linux Enterprise Desktop rendszerrel szállított számítógépre. Az ELCOT SUSE Linux Enterprise Servert is telepített 1 880 kiszolgálóra, melynek eredményeképpen ma már az összes iskolai kiszolgáló Linuxon fut.

Az ELCOT 1977. óta szállít hardver- és szoftvereszközöket Tamil Nadu több mint 70 millió lakosáért felelős helyi kormányzati szervei számára. Az ELCOT fő célja, hogy a lehető legjobb számítástechnikai megoldásokat kínálja az elérhető legalacsonyabb áron és ezzel minél inkább megtérüljenek a közpénzből finanszírozott beruházások. Emellett az ELCOT a tanácsadásban, a bevezetésben, a támogatásban és az oktatásban is részt vesz, hogy segítse az állam e-kormányzati célkitűzéseinek megvalósulását.

A Novell következő generációs nyílt vállalati platformja, a SUSE Linux Enterprise a vállalati számítástechnika kiválóan megtervezett, olcsón és hatékonyan integrálható platformja, amely az asztali számítógépektől az adatközpontokig kínál megoldásokat.

A Novell SUSE Linux Enterprise ajánlatairól további információt a www.novell.com/linux weboldalon talál. A www.novell.com/success weboldalon pedig arról olvashat, hogy az ügyfelek hogyan használják ki a Novell megoldásainak előnyeit világszerte.