Hírek

A Gartner szerint a Novell a felhasználó- és jogosultságkezelés egyik vezető vállalata

  • A Novellt a vezető vállalatok közé sorolta a Gartner a „Magic Quadrant for User Provisioning, 2H07” című jelentésében

  • A Gartner szerint a vezető kategória szereplői olyan vállalatok, melyek jelenleg is jól teljesítenek, ismerik a piaci viszonyokat, és megoldásaik folyamatos fejlesztése révén meg is tudják őrizni vezető pozíciójukat

Budapest, 2007. október 3. – A Novell bejelentette, hogy a Gartner Inc. független piacelemző cég a 2007. második félévére vonatkozó, felhasználó- és jogosultságkezelést vizsgáló Magic Quadrant jelentésében a Novellt a vizsgált terület egyik vezető szállítójának minősítette. A jelentésben a Gartner kiemelte, hogy a felhasználó- és jogosultságkezelés egy informatikai projekt mellett fontos részét képezi az üzleti stratégiának is, széleskörű hatása lehet a szervezetre, ezért a bevezetése átfogóbb kommunikációt igényel a szervezeten belül. Ma már ez az egyik legfontosabb tényező a már meglévő felhasználói jogosultság-kezelési projektekben is, amelynek figyelmen kívül hagyása gyakran okozza a projektek kudarcát. Azok a vállalatok válhatnak a felhasználói jogosultság-kezelés területének vezető szállítóivá, akik felismerik, és hatékonyan kezelik az ügyfelek ezirányú igényeit. Ez fontos tényező a piaci részesedés és a bevétel szempontjából egyaránt. A Novell jogosultság-kezelési megoldásával, a Novell Identity Managerrel az ügyfelek a bevezetési és felügyeleti költségek csökkentése mellett leegyszerűsíthetik az összetett erőforrás-kiosztást. A felhasználói szerepkörök biztonságos kezelésével pedig biztosíthatják az iparági szabályozásoknak való folyamatos megfelelést.

Az Earl Perkins és Roberta J. Witty által összeállított tanulmány számos szempontból vizsgálja és osztályozza a szállítókat, majd az eredményeknek megfelelően helyezi el a mátrix megfelelő negyedeibe. Ez alapján a vállalatok lehetnek vezetők (Leaders), követők (Challengers), látnokok (Visionaries) és résjátékosok (Niche Players). A Gartner „Magic Quadrant for User Provisioning, 2H07” elemzésében a piaci szereplőket elképzeléseik teljessége, illetve azokkal kapcsolatos megvalósítási képességük alapján értékelte, majd az eredményeiknek megfelelően osztályozta őket. A Gartner szerint a vezető kategória szereplői olyan vállalatok, melyek ismerik a piaci viszonyokat, jelenleg jól teljesítenek, és megoldásaik folyamatos fejlesztése révén meg is tudják őrizni vezető pozíciójukat ezen a területen.

A termék legújabb verziója, a Novell Identity Manager 3.5 magas szintű integrációt biztosít a Novell hitelesítési, egypontos bejelentkezési és a biztonsági szempontból kritikus eseményeket figyelő megoldásaival. Az Identity Manager 3.5 rugalmas eszközöket biztosít – többek között fejlett vizuális modellezést, a munkafolyamatok tervezését és önkiszolgálási megoldásokat –, a felhasználói információk különböző rendszerekbe történő beviteléből, frissítéséből, illetve törléséből eredő rendszer-felügyeleti terhelés csökkentésére.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Gartner a Magic Quadrant jelentésében a vezető vállalatok közé sorolta a Novellt, amely bizonyítja, hogy az általunk kínált megoldás rendelkezik mindazon funkciókkal és szolgáltatásokkal, amelyekre ügyfeleinknek szüksége van a felhasználói jogosultság-kezelés, valamint a szerepkörök kezelése területén” – nyilatkozta Jim Ebzery, a Novell vezető alelnöke és a jogosultság-kezeléssel és biztonsági megoldásokkal foglalkozó részlegének vezetője. „Az Identity Manager problémamentes integrációt biztosít a Novell hatékony hozzáférés-kezelési, illetve a biztonság szempontjából kritikus eseményeket figyelő megoldásaival. Így ügyfeleink megbízható, integrált megoldáshoz jutnak az irányítási, a kockázatkezelési és a megfelelőség biztosításával kapcsolatos feladatok támogatásához. Üzleti partnereink és ügyfeleink igényeinek megfelelő fejlett szerepkörkezelő funkciókkal rendelkező innovatív megoldásokat szállítunk, amely igazolja, hogy továbbra is vezető szerepet foglalunk el a jogosultság-kezelés terén” – tette hozzá Ebzery.

A jelentés teljes szövege – beleértve a Gartner Novellre vonatkozó értékelését – a www.novell.com/products/identitymanager/provisioning/gartner.pdf címen érhető el.

A Novell biztonsággal és jogosultság-kezeléssel kapcsolatos megoldásairól további információt a http://www.novell.com/management/security címen talál.