Hírek

Újabb ügyfél választotta a Novell ZENworks Asset Management megoldását

  • A világ piacvezető tisztítási és higiénés specialistája, a JohnsonDiversey a Novell munkaállomás- és eszközgazdálkodási megoldásainak segítségével jelentősen csökkentette informatikai költségeit

  • A ZENworks Asset Management segítségével nyomon követhetőek és hatékonyan felügyelhetőek a vállalat munkaállomásai

Budapest, 2007. október 5. – A világszerte több mint 100 telephelyen 10 000 alkalmazottat foglalkoztató piacvezető vállalat, a JohnsonDiversey a Novell megoldásait választotta tárgyi eszközeinek, hálózati hozzáféréseinek és adatainak biztonságos kezeléséhez és felügyeletéhez. A JohnsonDiversey a Novell megoldásaival a tárgyi eszközök és a felhasználói személyazonosságok központi kezelése mellett a felügyeleti költségek csökkentését és a szabályozásoknak való megfelelést is megvalósítja. Az informatikai költségek csökkentése érdekében vált szükségessé a központosított munkaállomás-felügyelet. A 3,3 milliárd dolláros éves árbevétellel rendelkező vállalat több mint 140 országban van jelen, ezért konzisztens személyazonosság-kezelési megoldásra is szüksége volt a világ több pontján dolgozó alkalmazottainak összefogásához.

„A Novell ZENworks Asset Management lehetőséget biztosít számunkra, hogy pontos képet kapjunk a vállalat munkaállomásairól. A felhasználók a termék alkalmazásával kihasználhatják a jelentéskészítés előnyeit” – mondta Renee Turco, a JonsonDiversey munkaállomás-technológiákért felelős globális informatikai részlegének vezetője. „A bevezetést megelőzően több terméket is teszteltünk, azonban a világ számos pontján tevékenykedő alkalmazottaink, valamint mobil értékesítőink miatt személyazonosság-alapú munkaállomás-felügyeletre volt szükségünk, és ezt a Novellen kívül egyetlen szállító sem tudta biztosítani. A Novell ZENworks emellett minden másnál jobban méretezhető, és ez kulcsfontosságú szempont vállalatunk számára” – tette hozzá Turco.

A JohnsonDiversey a világ egyik vezető szállítója az intézményi és ipari piacra szánt tisztítási és higiéniás megoldásoknak, ügyfelei a vendéglátás, az étkeztetés, a kiskereskedelem, az egészségügy, az élelmiszeripar, valamint az épülettisztítás területén tevékenykednek. A globális kereskedelmi hálózattal rendelkező JohnsonDiversey korábban számos különálló felhasználói adatbázist tartalmazó alkalmazást futtatott, így az informatikai személyzetnek nehéz volt biztosítania az adatok pontosságát és a felhasználói azonosítók kiosztását. A vállalat számos telephelyén nem rendelkezik informatikai személyzettel, akik elvégeznék az alkalmazások kiosztását és a munkaállomások rendszeres karbantartását, ezért a vállalatnak eddig CD-ket kellett küldenie minden irodába, és helyi informatikai alvállalkozókkal kellett megoldania az egyes munkaállomások kezelését. Ez magas felügyeleti költségeket okozott.

A JohnsonDiversey a Novell ZENworks segítségével biztosítja, hogy a különböző alkalmazások és azok frissítései hetek, illetve hónapok helyett csupán napok alatt, központi módon jussanak el az alkalmazottakhoz. A ZENworks használata a korábbinál magasabb szintű biztonságot kínál a vállalat számára, mivel minden eddiginél gyorsabban biztosítja a kulcsfontosságú Microsoft Windows-frissítésekhez való hozzáférést. A vállalat központosított informatikai támogatása a Novell ZENworks távoli felügyeleti szolgáltatásainak segítségével szinte azonnal megoldja a felhasználók műszaki problémait azok helyétől függetlenül. A ZENworks Asset Management segítségével pedig nyomon követhetők és hatékonyabban felügyelhetők a vállalat munkaállomásai.

A szoftverköltségek akár 30 %-a is megtakarítható a Novell ZENworks Asset Managementtel

A Gartner Group felmérése alapján akár 30% is megtakarítható a szoftverekkel kapcsolatos költségekből, ha ésszerűen kezelik őket, illetve megbízható forrásból származnak. A Novell ZENworks Asset Management szoftverauditálási és jogtisztaság-vizsgálati alkalmazással készített jelentések valós idejű, teljes körű, pontos képet adnak a vállalat IT vagyonáról, amelyek a különböző auditok során is felhasználhatóak. Az ISO által közzétett, a szoftvergazdálkodásra (Software Asset Management, SAM) vonatkozó szabvány lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy tanúsíttathassák a szoftvergazdálkodás szabályainak való megfelelést. A Novell támogatja ezt a lépést, amely mérföldkövet jelent a szoftvergazdálkodási gyakorlat elterjesztésében, és jelentős segítséget nyújt a vállalatok és intézmények számára, hogy szoftvereszközeiket racionálisan és hatékonyan kezeljék.