Hírek

A Novell teszi biztonságossá az Egyesült Államok legnagyobb közlekedési vállalatának személyazonosság-kezelését

  • Több mint 500 telephelyen dolgozó 49 000 alkalmazott biztonságos személyazonosság-kezelése valósult meg egy Novell rendszerben

Budapest, 2007. október 11. – Észak-Amerika legnagyobb közlekedési vállalata, a New York City Transit (NYC Transit) a Novell megoldásait választotta személyazonosság-kezelő infrastruktúrájának, valamint hálózati hozzáférésének biztonságos kezeléséhez és felügyeletéhez. A NYC Transit rendelkezik a világon a legtöbb metrókocsival és autóbusszal, járatain több mint 7 millió utast szállít naponta. A vállalat a Novell személyazonosság- és biztonság-felügyeleti megoldásainak bevezetésével a több mint 500 telephelyen dolgozó 49 000 alkalmazott személyazonosságának központi kezelését és automatizálását, valamint a hálózati erőforrásokhoz való gyors és biztonságos hozzáférést kívánja megvalósítani.

A NYC Transit a kézi vonatvezérlési rendszerről állt át számítógépes vezérlésre, ezért olyan megoldásra volt szüksége, amely lehetővé teszi, hogy a különböző telephelyein dolgozó alkalmazottak és alvállalkozók gyorsan és biztonságosan hozzáférhessenek a hálózati alkalmazásokhoz, illetve zökkenőmentesen bejuthassanak a társaság épületeibe. A társaságtól távozó dolgozók hálózati hozzáférésének és belépési engedélyeinek visszavonása is sok időt vett igénybe és számos biztonsági kockázattal járt. A rendszer emellett az alkalmazottak személyes adatait, valamint 36 000 nyugdíjas és házastársaik juttatásaira vonatkozó adatait is tárolja. Ezért a vállalatnak olyan megoldásra volt szüksége, amely képes a különböző operációs rendszereket – többek között Novell Open Enterprise Servert, Microsoft Windowst és UNIX-ot – futtató vegyes forráskódú környezet mellett különböző mainframe és közepes méretű kiszolgálókon is működni.

A NYC Transit a Novell Identity Manager és Novell Access Manager megoldásait választotta a különböző hozzáférési rendszereken és platformokon tárolt felhasználói azonosító adatok automatikus szinkronizálására. Ennek megfelelően az alkalmazottak és az alvállalkozók feladataik alapján kapják a hálózati hozzáférést és az egyes épületekre érvényes belépési engedélyeket. A Novell új megoldásainak bevezetésével a vállalatnak a felhasználó- és jogosultságkezelésre fordított időt 60 százalékkal sikerült csökkentenie, így most már az új felhasználók regisztrációja hetek helyett csupán pár órát vesz igénybe. A központosított személyazonosság-kezelésnek köszönhetően pedig az informatikai csoportnak csak egyetlen azonosítót és jelszót kell megadnia a felhasználóknak, így kevesebb időt kell fordítaniuk a jelszavakkal kapcsolatos kérdések, problémák megoldására. A társaság 36 000 nyugdíjasa számára a NYC Transit virtuális magánhálózaton keresztül biztosít hozzáférést a hálózathoz, a Novell SecureLogin alkalmazás segítségével pedig biztonságos, egypontos bejelentkezést tesz lehetővé. Ezzel a megoldással jelentős mértékben csökkenti a társaság juttatási programjához kapcsolódó adminisztratív költségeket.

„Évente több mint 2 milliárd ingázó használja a NYC Transit szolgáltatásait, így létfontosságú, hogy a társaság hatékony működése mellett a rendszer megfelelő védelmét is biztosítsuk a lehetséges veszélyforrások ellen” – mondta Jim Ebzery, a Novell személyazonosság- és biztonság-felügyeletért felelős részlegének alelnöke. „A Novell által bevezetett alkalmazások lehetővé teszik a NYC Transit számára, az alkalmazottak gyors és hatékony hozzáférését a hálózati adatokhoz és eszközökhöz biztosítva ezzel a közlekedési hálózat hatékony működését. Az újonnan bevezetett megoldás egy alkalmazott kilépése esetén azonnal letiltja az engedélyeket és a hozzáféréseket, így garantálja a NYC Transit műszaki hálózatának, valamint 1 500 kulcsfontosságú vonat-felügyeleti helyiségének biztonságát.