Hírek

Gartner: A Novell a webes hozzáférés-kezelés egyik vezető vállalata

  • A Novellt a vezető vállalatok közé sorolta a Gartner a „Magic Quadrant for Web Access Management (WAM), 2H07” című jelentésében

  • A Gartner a piaci szereplőket elképzeléseik teljessége, illetve az azokkal kapcsolatos megvalósítási képességük alapján értékelte

Budapest, 2007. november 29. – A Novell bejelentette, hogy a Gartner Inc. független piacelemző cég a 2007. második félévére vonatkozó webes hozzáférés-kezelést vizsgáló Magic Quadrant jelentésében a Novellt a vizsgált terület egyik vezető szállítójának minősítette. A Novell Access Manager, a vállalat hozzáférés-kezelési megoldása amellett, hogy biztonságos hozzáférést biztosít a web alapú tartalomhoz és a vállalati alkalmazásokhoz, hozzájárul a felhasználói termelékenység növeléséhez, az adminisztráció leegyszerűsítéséhez, a biztonság megerősítéséhez és a törvényi előírásoknak való megfeleléshez. Problémamentesen együttműködik a vállalat felhasználói erőforrás-kiosztást végző Novell Identity Manager termékével és az egypontos bejelentkezést biztosító Novell SecureLogin szoftverrel. A Novell hatékony személyazonosság-kezelési és biztonság-felügyeleti termékeinek integrálása olyan robosztus megoldást biztosít az ügyfeleknek, amely támogatja az irányítási, a kockázatkezelési és a megfelelőség biztosításával kapcsolatos feladatokat.

A Gartner 2007. augusztusában 2 jelentésében: a „Magic Quadrant for User Provisioning, 2H07” című felhasználói erőforrás-kiosztást, illetve a „Magic Quadrant for Enterprise Single Sign-On, 2007” című vállalati egypontos bejelentkezést vizsgáló jelentésében is az adott terület vezető szállítójának minősítette a Novellt.

Ray Wagner és Earl Perkins által összeállított, 2007. október 29-én megjelent tanulmány számos szempontból vizsgálja és osztályozza a szállítókat, majd az eredményeknek megfelelően helyezi el a mátrix megfelelő negyedeibe. Ez alapján a vállalatok lehetnek vezetők (Leaders), követők (Challengers), látnokok (Visionaries) és résjátékosok (Niche Players). A Gartner megjelent „Magic Quadrant for Web Access Management (WAM), 2H07” elemzésében a piaci szereplőket elképzeléseik teljessége, illetve azokkal kapcsolatos megvalósítási képességük alapján értékelte, majd az eredményeiknek megfelelően osztályozta őket. A Gartner szerint a vezető kategória szereplői olyan vállalatok, melyek ismerik a piaci viszonyokat, jelenleg jól teljesítenek, és megoldásaik folyamatos fejlesztése révén meg is tudják őrizni vezető pozíciójukat ezen a területen.

A Gartner szerint: „Tapasztalatunk alapján 2006-ban nagy volt az érdeklődés a személyazonosság- és hozzáférés-kezelési (IAM) infrastruktúrák és projektek iránt, amely nagyrészt a szabályozásoknak való megfeleléssel kapcsolatos problémáknak köszönhető. Az érdeklődés 2007-ben is folytatódott, és számos terület növekedéséhez adott lendületet. A felhasználói erőforrás-kiosztási piacához hasonlóan a WAM termékek és a nagyobb IAM-csomagok piaca is növekedett.”

„A Gartner elismerése is bizonyítja, hogy a Novell hatékony és biztonságos hozzáférést nyújt ügyfelei számára” – mondta Jim Ebzery, a Novell vezető alelnöke és a jogosultság-kezeléssel és biztonsági megoldásokkal foglalkozó részlegének vezetője. „A Novell Access Manager problémamentes távoli hozzáférést és átfogó összevont képességeket biztosít a vállalatoknak, hogy a hozzáférés leegyszerűsítése és a termelékenység javítása mellett biztonságosan megoszthassák az információkat a partnerekkel” – tette hozzá Ebzery.

A Novell Access Manager egyedülálló megoldást nyújt az ügyfél-hozzáférés támogatására a tágabb értelemben vett vállalati környezet, azaz az ügyfelek, a partnerek és az alkalmazottak számára. Egypontos webes bejelentkezést és olyan más továbbfejlesztett funkciókat biztosít, mint a szabványokon alapuló összevont személyazonosság-kezelési megoldások, a többlépcsős hitelesítés, az adattitkosítás és a kliens használatát nem igénylő Secure Sockets Layer virtuális magánhálózat (SSLVPN) a helyi és a távoli felhasználók számára. A Novell Access Manager emellett számos platformhoz és címtárszolgáltatáshoz nyújt natív támogatást, így egyetlen, központosított és biztonságos hozzáférés-kezelési megoldást jelent a vállalatok számára.

A Novell biztonsággal és személyazonosság-kezeléssel kapcsolatos megoldásairól további információt a http://www.novell.com/management/security címen talál.