Hírek

Az Egyesült Államok vezető luxuslakás építő vállalata is a Novell integrált megoldásait választotta

  • A luxuslakás építő Toll Brothers a Novell megoldásaival központosítja a személyazonosság-kezelését és növeli hálózati biztonságát, miközben csökkenti az informatikusok kiszállási költségeit

  • Csupán a Novell ZENworks Asset Management használatával a vállalat a szoftverlicenccel kapcsolatos költségek 30 százalékos csökkenésére számít

Budapest, 2007. november 30. – Az Egyesült Államok vezető luxuslakás építő vállalata, a Toll Brothers a Novell megoldásait választotta bizalmas ügyféladatainak védelméhez, a munkaállomások szabványosításához és az informatikai adminisztrációs költségek racionalizálásához. A Toll Brothers Fortune 500 vállalatként többféle Novell felügyeleti szolgáltatással is erősíti a biztonságot, központi hozzáférést biztosít az ügyfél-adatokhoz, az asztali számítógépek automatizált felügyeletével pedig minimálizálja a szoftverfrissítésre és az alkalmazások hibakeresésére fordított időt.

„A vállalat felügyeleti megoldásának kiválasztásakor az ügyfél információk biztonsága volt az elsődleges szempont” – mondta Nancy L. Myers, a Toll Brothers alkalmazásfejlesztő részlegének alelnöke. „Egy olyan megoldás kialakítása volt a cél, amely egyidejűleg több, esetenként csak az építési területre telepített konténerekből álló helyszín kezelésére képes. Emellett szempont volt az is, hogy többféle alkalmazás és platform kezelhető legyen a hálózaton. A Novell integrált megoldásai biztosítják számunkra azt a rugalmasságot, amellyel megvédhetjük, konfigurálhatjuk és csatlakoztathatjuk az összes adatot és rendszert” – tette hozzá Myers.

Vezető luxuslakás építő vállalatként a Toll Brothersnek nemcsak a nagy mennyiségű, bizalmas pénzügyi és ügyfél információkhoz való hozzáférést kell szabályoznia, hanem meg kell felelnie olyan szabályozásoknak is, mint például a Sarbanes-Oxley. A több helyszínen tevékenykedő luxuslakás építő vállalat munkatársai sokféle alkalmazást töltenek le és futtatnak a cég számítógépes hálózatán keresztül. Ennek következtében a felhasználók számítógépein tapasztalt hibák elhárítása és kezelése miatt a rendszergazdáknak gyakran utazgatniuk kellett az országban. A Toll Brothersnek erre is megoldást kellett találnia. A feladatot nehezítette, hogy a földrajzilag szerteágazó cég egy olyan vállalati felügyeleti megoldást igényelt, amely vegyes Linux és Windows platformkörnyezetben is működik.

„A Toll Brothers olyan személyazonosság-kezelési megoldást épített be HR-rendszerébe, amely csökkenti a belső forrásokból származó adatszivárgás kockázatát” – mondta Jim Ebzery, a Novell személyazonosság- és biztonságkezelési részlegének alelnöke. „A Novell megoldásával a Toll Brothers az ügyfél információk biztonságának növelése mellett 80 százalékkal csökkenti az utazási költségeket. Ehhez átfogó eszközkészletet nyújt, így az informatikai szakemberek egy központi helyről irányíthatják az informatikai környezet. A Novell vállalati felügyeleti megoldásaival a lakásépítő vállalat informatikai környezete biztonságossá, felügyelete egyszerűbbé és költséghatékonyabbá vált. Így a vállalat a fő tevékenységére összpontosíthat” – tette hozzá Ebzery.

A Toll Brothers számos személyazonosság-kezelési megoldást is értékelt, mielőtt kiválasztotta a Novell Identity Manager és Novell Access Manager szoftvereket. A Novell Identity Manager automatikusan szinkronizálja a felhasználói személyazonosságokat az alkalmazások – az e-mail rendszerek, a webes és HR alkalmazások – között, valamint lehetővé teszi a távozó alkalmazottak hálózati hozzáférésének azonnali visszavonását. Az Identity Manager szerepalapú erőforrás-kiosztás funkciójával jobban szabályozható, hogy az egyes ügyfél-információkhoz mely felhasználók rendelkezzenek hozzáféréssel. A Novell szolgáltatásait választva olyan megoldás mellett döntött a vállalat, mellyel jobban megfelel a vonatkozó törvényi követelményeknek. A Novell Access Manager a Novell eDirectory címtárban tárolt felhasználó információk alapján biztonságos hitelesítést nyújt a webalapú alkalmazásokhoz, valamint egyszerű és biztonságos hozzáférést kínál a távoli felhasználóknak az alkalmazásokhoz.

A vállalat a Novell ZENworks Desktop Management szoftvert választotta a Microsoft Windows munkaállomások kezeléséhez, így az informatikai szakemberek hatékonyan reagálhatnak a szoftverekkel kapcsolatos igényekre, és kiküszöbölhetik a nem támogatott alkalmazásokra irányuló hívásokat. A távoli vezérlés lehetőséget biztosít az informatikai szakemberek számára a számítógépek hibáinak költséghatékony elhárítására jelentős utazási költségek megtakarítása mellett. A ZENworks Asset Management a lakásépítő vállalat hardver- és szoftverleltárának valós idejű készletnyilvántartását végzi, beleértve a szoftverhasználati jelentéseket és a licenceket. Csupán a Novell ZENworks Asset Management segítségével a vállalat a szoftverlicenccel kapcsolatos költségek 30 százalékos csökkenésére számít.

A felhasználók közötti kommunikáció szabványosítása érdekében a Toll Brothers a Novell GroupWise szoftvert vezette be e-mail és azonnali üzenetküldő rendszereként. A Toll Brothers kizárólag a Novell GroupWise csoportmunka-platformot használja, így biztonságos e-mail hozzáférést biztosíthat az összes alkalmazottjának, akár az irodából, akár távoli hozzáféréssel, egyéb külső helyszínen dolgoznak.

A Toll Brothersről

Az USA vezető luxuslakás építő vállalata 1967-ben kezdte meg tevékenységét, majd 1986-ban jegyezték be a new york-i tőzsdén, ahol részvényeit TOL néven jegyzik. A luxuslakás építő vállalat, amely a természetes környezet lehető legteljesebb megőrzése mellett alakítja ki a lakásokat, országszerte 22 államban tevékenykedik: Arizona, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Illinois, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Nevada, New Jersey, New York, North Carolina, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, Texas, Virginia és Nyugat Virginia.

A Toll Brothers FORTUNE 500 vállalatként az egyetlen olyan országosan működő, nyilvánosan bejegyzett lakásépítő vállalat, amely az iparág három legmagasabb elismerését is magáénak tudhatja: „Amerika Legjobb Építője” a Nemzeti Lakásépítő Társaságtól, a „Minőségi Nemzeti Lakásépítő Díjat”, valamint „Az Év Építője” díjat.

A Sarbanes-Oxley törvényről

A Sarbanes-Oxley törvény, amely fontos lépés az erős, felelős vállalatirányítás és a valódi befektető-védelem felé, a befektetők védelmére született 2002. július 30-án. A mai multinacionális cégeknek valamennyi helyszínen egységes gyakorlat alapján kell működniük. Az egységes gyakorlat bizonyosságot sugároz a befektetők felé, hogy érdekeltségük a földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül – legyen az EU, az USA vagy bármely más ország – jó kezekben van. A Sarbanes-Oxley törvény, amely nevét alkotóiról Paul Sarbanes szenátorról és Michael Oxley képviselőről kapta, egy igen fontos lépés a globális jogharmonizáció irányában. A törvény rendelkezései a vállalatirányítás átláthatóságának növelését célozzák. Legnagyobb hatású rendelkezése (a 404-es bekezdés) a belső ellenőrzési rendszer megerősítésére vonatkozik. Kötelezővé teszi, hogy az USA tőzsdéin jegyzett vállalatok az éves mérleggel együtt egy nyilatkozatot is letétbe helyezzenek. Ebben a cég vezetésének kell nyilatkoznia arról, hogy megvizsgálta a belső ellenőrzési rendszer működését, és ennek mi az eredménye (vagyis hatékony-e). A külső könyvvizsgálónak pedig a beszámolóval kapcsolatos véleményét erre a nyilatkozatra is ki kell terjesztenie.

A szabályozások legfontosabb követelményei:

  • a folyamatok legyenek teljes körűen írásban rögzítve, szabályozva

  • a kontroll rendszer legyen összehangolva az egyes folyamatok között

  • a szükséges ellenőrzések elvégzései legyenek dokumentálva

  • az informatikai rendszer feleljen meg az audit követelményeknek

Bővebb információért kérjük, keresse fel a http://maskft.hu/index.php?main=dbmiasox honlapot.