Hírek

A Novell új felügyeleti megoldása biztonságot nyújt a vállalati adatoknak mobil eszközökön is

  • A számítástechnikai mobilitás növekedésével párhuzamosan egyre nagyobb mértékű a vállalati adatszivárgás és egyre több az elveszett eszköz

  • A Novell ZENworks Endpoint Security Management továbbfejlesztett titkosítási szolgáltatásokat is tartalmaz, amelyek fokozottabb biztonságot nyújtanak az elveszett vagy eltulajdonított laptopok esetén

Budapest, 2008. január 22. – A Novell bejelentette a kibővített titkosítási funkciókkal rendelkező Novell ZENworks Endpoint Security Management végpontbiztonsági felügyeleti megoldásának elérhetőségét. A továbbfejlesztett házirendalapú biztonsági megoldás a személyes adatkezelés, az eltávolítható adattárolók és az engedélyezett eszközök magasabb szintű titkosítása mellett a beépített lemezek nagyobb fokú biztonságát is garantálja. A Novell ZENworks Endpoint Security Management megoldással a vállalati ügyfelek kifinomultabban szabályozhatják a végponti portokat és eszközöket, így még biztonságosabbá tehetik a vállalati adatokat.

„A titkosítás egyre fontosabb tényezővé válik az üzleti világban” – mondta Chris Christiansen, az IDC biztonsági termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó részlegének programfelelős alelnöke. „A különböző iparágakban tevékenykedő vállalatoknak számos megfelelőségi szabályozással és biztonsági előírással kell szembenézniük, amelyek megkövetelik a megfelelő szintű védelmet az adatok hozzáférését illetően. Az integrált titkosítási szolgáltatások és jelszóházirendek védik a vállalati vagyont a végpontok felé érkező fenyegetésektől, amelyek száma a mobil számítástechnikának köszönhetően egyre jobban növekszik. A rendszergazdák számára egyre inkább nélkülözhetetlenek a végpontvédelmi eszközök a vállalati és a törvényi megfelelőségi követelmények betartásához, így ahhoz is, hogy a bizalmas információk titkosítása és kezelése mindig megfelelő legyen” – tette hozzá Christiansen.

A Novell ZENworks Endpoint Security Management kibővített USB-felügyeleti eszközöket kínál a nem adattároló típusú perifériák, például az egerek és a nyomtatók kezeléséhez, így a rendszergazdák különböző feltételek, például a gyártó neve és az eszköz modellszáma alapján irányíthatják az eszközök hálózati hozzáférését. Ezzel a továbbfejlesztett megoldással a vállalatok letilthatják az „Automatikus futtatás” és az „Automatikus lejátszás” szolgáltatásokat, így megvédhetik vállalati hálózataikat az egyre gyakoribb kulcstartós („thumbsucking”) és lejátszós („podslurping”) adatlopásokkal szemben.

„Mivel egyre többen használnak laptopot, a Novell ZENworks Endpoint Security Management titkosítási képességeire nagyobb szükség van, mint eddig bármikor” – mondta Joe Wagner, a Novell alelnöke és a rendszer- és erőforrás-felügyeletért felelős részleg vezetője. „A számítástechnikai mobilitás növekedésével párhuzamosan egyre nagyobb mértékű a vállalati adatszivárgás és egyre több az elveszett eszköz. A Novell ZENworks Endpoint Security Management megoldással az ügyfelek megvédhetik hálózatukat és vállalati adataikat, amellett, hogy az alkalmazottak továbbra is ugyanolyan hatékonyan használhatják a munkavégzéshez szükséges eszközeiket” – tette hozzá Wagner.

A ZENworks szoftvercsalád rendszer-felügyeleti kínálatának tagja, a Novell ZENworks Endpoint Security Management végpontbiztonsági felügyeleti megoldás kiterjedt, és jogi védelmet biztosító felügyeletet kínál az adattitkosításhoz. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egészen a „Dokumentumok” mappa szintjéig titkosítási házirendeket hozzon létre a merevlemezén, amely így megfelelő felügyeletet és rugalmasságot biztosít. Eközben a vállalati rendszergazda továbbra is központilag kezelheti és biztosíthatja az adatok biztonságát.

Az új verzió továbbfejlesztett jelszószolgáltatásokat tartalmaz, amelyek fokozottabb biztonságot nyújtanak az elveszett vagy eltulajdonított laptopok esetén ­– mivel az alkalmazás az adatok visszafejtésének engedélyezése előtt további jelszót kér a felhasználó személyazonosságának igazolására. Az új megoldás az eltávolítható adattárolók felügyeletét is hatékonyabban kezeli, és biztonságosabb jelszavas védelmet kínál a titkosítási funkció mellett, amely az adattárolókat és az engedélyezett eszközöket sorozatszám alapján támogatja.