Hírek

A Renault is üdvözli a Microsoft-Novell együttműködést

  • A Renault a SUSE Linux Enterprise rendszert választotta a már meglévő Linux-környezete konszolidálására, valamint a Windows és a Linux rendszerei közötti együttműködés biztosítására

Budapest, 2008. február 12. – A Microsoft Corp. és a Novell bejelentette, hogy a Renault csatlakozott ügyfeleik egyre növekvő táborához, akik kihasználják a két vállalat együttműködése által biztosított előnyöket, a Microsoft Windows és a SUSE Linux Enterprise operációs rendszerek közötti jobb együttműködés érdekében. A megállapodás részeként a Microsoft több mint 1000, a Novell SUSE Linux Enterprise Server elsőbbségi támogatási előfizetésére jogosító tanúsítványt szállít a Renault számára. A beruházás célja, hogy a Renault konszolidálja meglévő Linux disztribúcióit és a SUSE Linux Enterprise Serverre átállva javítsa az együttműködést a rendszerek között, emellett kihasználja a virtualizációs technológiák előnyeit.

„Ügyfeleinknek hatalmas előnyt jelent, hogy a Microsofttal olyan megoldások kiépítésén és támogatásán dolgozunk, amelyek révén javul az együttműködés rendszereink között, és hatékony, új virtualizációs képességek válnak elérhetővé” – mondta Susan Heystee, a Novell globális stratégiai partnerkapcsolatokért felelős vezetője. „A SUSE Linux Enterprise adatközponti jelenlétének erősítése és a Microsoft Windows-környezettel kiépített integrációja fejlettebb alkalmazástelepítést tesz lehetővé az innovatív vállalatok versenyelőnyének növelése mellett. Mivel a piac egyre jobban megismeri azoknak a megoldásoknak a lényegét, amelyek a vegyes forráskódú környezetekben felmerülő együttműködési problémák csökkentését célozzák, várakozásaink szerint további növekedést tapasztalhatunk a SUSE Linux Enterprise piaci részesedése terén” – tette hozzá Heystee.

„Ügyfeleink a szellemi tulajdonjogi biztosítékok mellett olyan megoldásokat igényeltek, amelyek révén a Microsoft termékei jobban együttműködnek más platformokkal, miközben a szállítók számára is lehetővé válik a műszaki problémák áthidalása. Örömünkre szolgál, hogy valós, gyakorlati megoldásaink olyan ügyfelek számára is biztosítják informatikai infrastruktúrájuk hatékonyabb kialakítását, mint amilyen a Renault is” – nyilatkozta Susan Hauser, a Microsoft stratégiai partnerkapcsolatokért és licencelésért felelős igazgatója.