Hírek

A Novell leegyszerűsíti a Linux bevezetését az IBM System z nagyszámítógépein

  • A Novell Starter System megoldása lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy minimális befektetéssel próbálhassák ki a SUSE Linux Enterprise Server for System z előnyeit

Budapest, 2008. február 14. – A Novell bejelentette a SUSE Linux Enterprise Server Starter System for System z elérhetőségét. Ez az előtelepített kiszolgáló leegyszerűsíti a SUSE Linux Enterprise Server telepítését az IBM System z nagyszámítógépekre. A Starter System megoldás használatával az informatikai vezetőknek nem szükséges hálózati hozzáférést biztosítani a telepítési adathordozóhoz a nagyszámítógépeken. Az új Starter System for System z segítségével az ügyfelek pillanatok alatt elkezdhetik a SUSE Linux Enterprise Server for System z próbaüzemét.

„Nagyon vártuk már, hogy kihasználhassuk a SUSE Linux Enterprise Server Starter System for System z előnyeit a nagyszámítógépes telepítéseink esetében is” – mondta Mike Walter, a Hewitt Associates z/VM rendszermenedzsere. „Ezidáig nem létezett egyszerű megoldás a SUSE Linux Enterprise Server nagyszámítógépekre történő telepítésére a beépített z/VM eszközök használatával. Ez az új eszköz nemcsak számunkra, hanem mások számára is jelentősen megkönnyíti és felgyorsítja a SUSE Linux Enterprise Server for System z rendszer használatának elsajátítását, így a költségek terén elérhető előnyök mellett lehetővé válik a Linuxos nagyszámítógépek megbízhatóságának kihasználása is” – tette hozzá Walter.

„A Novell az ügyfelekkel és a nagyszámítógépes közösséggel együttműködve egy olyan eszközt fejlesztett ki, amely az ügyfelek számára időt és pénzt takarít meg és lehetővé teszi szélesebb körű informatikai céljaik megvalósítását” – mondta Roger Levy, a Novell alelnöke és a nyílt platformokra épülő megoldások részlegének ügyvezetője. „Ez az együttműködés, a Starter System hatékonysága és a SUSE Linux Enterprise Server for System z egyszerűbb telepítésének elősegítése azt mutatja, hogy a Novell a többi Linux-szállítónál jobban ismeri a nagyszámítógépek felhasználóinak igényeit – tette hozzá Levy.

„Ez a kezdőcsomag jól mutatja az IBM nagyszámítógépek kompatibilitásának és egyszerű használhatóságának fejlődését” – mondta Carol Stafford, az IBM System z globális értékesítési alelnöke. „A Novell Starter System for System z rendszere segíti a Linuxot alkalmazó ügyfeleket a nagyszámítógépek magas szintű megbízhatóságának és skálázhatóságának gyors és maximális kihasználásában vegyes munkaterhelés esetén is” – tette hozzá Stafford.

A Novell számára a Sine Nomine Associates által kifejlesztett Starter System for System z olyan segédprogramokat és konfigurációs eszközöket tartalmaz, amelyek segítségével könnyedén létrehozható egy telepítőkiszolgáló és egyszerűbbé válik a Linux telepítésének teljes folyamata a System z nagyszámítógépeken. A Starter System használatával kevesebb rendszergazdai tudásra van szükség a Linux platform System z rendszerek telepítéséhez. A System z rendszeren futó SUSE Linux Enterprise Server csökkenti az ügyfelek szoftverköltségeit, miközben lehetővé teszi számukra, hogy kihasználják a System z felhasználóknak elérhető több száz új, költséghatékony alkalmazás előnyeit.

Elérhetőség

A SUSE Linux Enterprise Server Starter System for System z megoldásról további információ és a letöltéshez szükséges hivatkozás a www.novell.com/mainframe címen érhető el. A nyílt vállalatok következő generációs platformja, a SUSE Linux Enterprise a munkaállomásoktól az adatközpontokig alkalmazható platformként az üzletvitel szempontjából kulcsfontosságú számítógépes műveletek végrehajtását célozza, kiemelkedő mérnöki értéket képviselve a legnagyobb mértékű együttműködés mellett. A Novell a SUSE Linux Enterprise termékhez kapcsolódóan további információkért látogasson el a www.novell.com/linux weboldalra.