Hírek

A Novell a SiteScape felvásárlásával az iparág vezető nyílt forráskódú alapra épülő csoportmunka rendszerét kínálja

  • Az IDC szakértője szerint az üzleti csoportmunka fejlesztése terén a következő nagy lépést a csoportmunkát és az egységes kommunikációt ötvöző megoldások jelentik – a Novell-SiteScape megoldásai ebbe az irányba haladnak, mivel a gyors innováció érdekében nyílt forráskódra épülnek és nyílt szabványokkal támogatják az együttműködést, valamint a rugalmas platformválasztást

Budapest, 2008. február 28. – A Novell bejelentette, hogy felvásárolta a SiteScape-et, a nyílt forráskódú csoportmunka megoldások vezető szállítóját, mellyel tovább erősíti az innovatív és nyílt csoportmunka-megoldások területén betöltött vezető szerepét, valamint a csoportmunka-megoldások melletti elkötelezettségét. A SiteScape megoldásaival a Novell a munkacsoportok számára fejlesztett hatékony környezettel és valós idejű együttműködési képességekkel egészíti ki kínálatát, amelyek kulcsszerepet játszanak a vállalat egységes kommunikációs és együttműködési stratégiájának kialakításában. A Novell a SiteScape felvásárlásával az iparág vezető nyílt, nagyvállalati szintű csoportmunka és a közösségi hálózati kínálatát hozza létre, amellyel az ügyfelek hatékonyan és rugalmasan integrálhatják munkakörnyezetükbe az új kommunikációs technológiákat, és ösztönözhetik az alkalmazottak termelékenységét, valamint az üzleti innovációt.

„A Web 2.0 technológiáinak fejlődése új lehetőségeket tár fel az egységes kommunikáció (unified communications - UC) és a csoportmunka terén” – mondta Mark Levitt, az IDC informatikai csoportmunka-támogatási megoldásokkal és vállalati munkahelyekkel foglalkozó részlegének alelnöke. „A nagyvállalati, valamint a kis- és középvállalati ügyfelek olyan megoldásokat keresnek, amelyek a valós idejű üzenetküldést, a konferenciaszervezést és az IP hanghívást egyesítik az online munkaterekkel, közösségi hálózatokkal, blogokkal és wikikkel, növelve ezzel a csapatok és a vállalat termelékenységét. A csoportmunkát és az egységes kommunikációt ötvöző megoldások – például a Novell-SiteScape megoldásai – a gyors innováció érdekében nyílt forráskódra épülnek, és nyílt szabványokkal támogatják az együttműködést, valamint a rugalmas platformválasztást. Ez jelenti a következő nagy lépést az üzleti csoportmunka fejlesztése terén” – tette hozzá Levitt.

Az 1995-ben alapított SiteScape az üzleti és kormányzati ügyfelek széles körének kínál a különböző helyeken dolgozó csapatok felügyeletét és kommunikációját biztosító csoportmunka-megoldásokat. A SiteScape az ICEcore nyílt forráskódú csoportmunka-megoldásokat fejlesztő projekt alapítója. A SiteScape integrált, webalapú megoldásai támogatják a tudás- és projektkezelést, a gyakorlati közösségeket, a távmunkát, az üzleti és kormányzati tevékenység folytonosságát, valamint számos más munkafolyamat-vezérelt funkciót. A nagyvállalati levelezés területén a GroupWise rendszerrel hosszú ideje vezető szerepet betöltő Novell 2007-ben társult a SiteScape céggel, hogy csoportmunka-kínálatát a Novell Teaming + Conferencing termékkel bővítse. Ez a megoldás az ICEcore nyílt forráskódú technológiájára építve biztosít csoportmunkateret és valós idejű konferenciaszervezési lehetőséget. A Novell együttműködés iránti elkötelezettségét is bizonyítja, hogy a Novell Teaming + Conferencing a Linux és a Windows rendszereken egyaránt futtatható, és a GroupWise rendszer mellett a Lotus Notes és a Microsoft Exchange kiszolgálókkal is együttműködik. A csapat tagjai által a vállalaton belülről és kívülről is biztonságosan elérhető csoportmunkaterek több integrált csoportmunkaeszközt tartalmaznak, – többek között blogot, wikit, azonnali üzenetküldést, csevegőprogramot, IP-telefonálást és webes konferenciaszervezést – hatékony alapot biztosítva ezzel az egységes kommunikációhoz és csoportmunkához. A SiteScape felvásárlásával a Novell tovább erősíti a technológia iránti elkötelezettségét. Rugalmasabban hozhat létre az ügyfelek és partnerek igényeit kielégítő megoldásokat, és még hatékonyabban támogathatja a nyílt csoportmunkával kapcsolatos újításokat és együttműködési fejlesztéseket.

„A SiteScape felvásárlása illeszkedik az általunk kijelölt vállalati stratégiába” – mondta Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója. „A felvásárlás tovább erősíti vezető szerepünket a nyílt forráskódú megoldások vállalati népszerűsítésében, és kulcsfontosságú technológiai bővítést jelent egy olyan területen, amelyben jelentős növekedési lehetőségeket látunk. A legfontosabb azonban az, hogy még több új, nyílt választási lehetőséget biztosíthatunk ügyfeleinknek a csoportmunka területén, akik így kevésbé függnek majd a jövőben az egyes szállítóktól és könnyebben integrálhatják a különböző platformokat, legyen szó akár Linux vagy Windows rendszerekről” – tette hozzá Hovsepian.

„A Novellhez csatlakozva sokkal szélesebb körre terjeszthetjük ki technológiánkat, mint korábban” – mondta Andy Fox, a SiteScape műszaki vezetője. „A Novell és a SiteScape már eddig is szoros partnerkapcsolatot ápolt, mind az ICEcore projektben, mind pedig a termékek piacra juttatásában. A felvásárlásnak köszönhetően a SiteScape ügyfelei egy új és erős partnerre tesznek szert, amely támogatja telepítéseiket, fejleszti a technológiát és segítséget nyújt abban, hogyan teljesíthessék a folyamatosan változó csoportmunka-igényeket” – tette hozzá Fox.