Hírek

A Novell és az Atos Origin globális partneri megállapodást kötöttek innovatív megfelelőségi és irányítási megoldások szállítására

  • A Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldásai az Atos Origin tanácsadási, rendszerintegrációs és felügyelt üzemeltetési szolgáltatásaival teljes körű megoldásokat kínálnak a legszigorúbb biztonsági, irányítási és megfelelőségi követelményeknek való megfeleléshez

  • A Premiere, Németország vezető kábeltelevízió szolgáltatója, és az INEM, a spanyol munkaügyi hivatal elsőként döntöttek a Novell és az Atos Origin közös ajánlata mellett

Budapest, 2008. április 3. – A Novell és az Atos Origin – nemzetközi informatikai szolgáltatóvállalat – bejelentették új megfelelőségi és irányítási megoldások szállítását célzó partneri megállapodásukat. A Novell díjnyertes személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldásai az Atos Origin tanácsadási, rendszerintegrációs és felügyelt üzemeltetési szolgáltatásaival olyan teljes körű megoldásokat kínálnak majd ügyfeleik számára, melyekkel még a legszigorúbb biztonsági, irányítási és megfelelőségi követelményeknek is megfelelhetnek. Ennek eredményeképpen az ügyfelek automatizálhatják a felhasználó erőforrás-kiosztási, hozzáférési-engedélyezési és biztonság-felügyeleti folyamataikat, mellyel költségeik mellett kockázataikat is csökkenthetik.

„Napjainkban minden üzletember, államigazgatási szerv és szabályozó hatóság számára egyértelmű, hogy milyen fontos az informatikai rendszerek biztonsága, főleg a tavalyi súlyos problémák után” – mondta Eric Domage elemző, az IDC biztonsági termékekért és szolgáltatásokért felelős kutatási igazgatója. „A globális együttműködések, mint például a Novell és az Atos Origin között született megállapodás fontos szerepet játszanak az olyan informatikai szervezetek hatékony biztonsági megoldásokkal történő ellátásában, melyeknek egyre szigorúbb szabályoknak kell megfelelni és amelyek az üzleti kérdések, problémák mielőbbi megoldására törekednek” – tette hozzá Domage.

„Vezető, globális informatikai szolgáltatásokat nyújtó vállalatként az Atos Origin tökéletes partner a Novell számára a piacon elérhető irányítási és megfelelőségi megoldások bővítéséhez” – mondta Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója. „A bejelentés egy újabb fontos lépés a Novell stratégiájában, amely a stratégiai partnerekkel kiépített együttműködés kihasználásával biztosítja a növekedést. Várakozással tekintünk a Novell és az Atos Origin együttműködési területeinek bővítése elé, hogy további Linux és rendszer-felügyeleti megoldásokat mutathassunk be ügyfeleinknek” – tette hozzá Hovsepian.

„A Novellel kötött együttműködési megállapodásunknak köszönhetően továbbra is megőrizhetjük vezető szerepünket a személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti piacon és még hatékonyabban oldhatjuk meg ügyfeleink biztonsági problémáit” – mondta Francis Delacourt, az Atos Origin globális felügyeleti tevékenységért felelős alelnöke. „A Novell technológiája proaktívan válaszol az üzleti igényekre, és ezzel olyan valós idejű, átfogó megfelelőségi megoldások létrehozását teszi lehetővé, amelyek integráltan foglalkoznak az emberekkel, a rendszerekkel és a folyamatokkal. Cégünk egyedülálló helyzetben van az informatikai kiszervezés piacán, világszerte jó kapcsolatot ápolunk ügyfeleinkkel, így nagyon jó pozícióban vagyunk ahhoz, hogy kulcsfontosságú irányítási és megfelelőségi megoldásokat szállíthassunk a nagyobb ügyfeleknek is” – tette hozzá Delacourt.

Az együttműködés fő céljai:

Az együttműködés főképpen a személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti rendszerek területére terjed ki, melynek eredményei a főbb európai országokban lesznek elérhetők.

Kezdetben a következő három területre koncentrálnak:

  • Személyazonosság-kezelés és erőforrás-kiosztás: az alkalmazotti erőforrás-kiosztás és -visszavonás automatizálása és integrálása a költségek csökkentése, a megfelelési követelmények teljesítése és a már létező üzleti folyamatok feltérképezése érdekében.

  • Hozzáférés-felügyelet: helyfüggetlen biztonságos hozzáférés biztosítása a belső és külső felhasználók számára a meglévő hitelesítési keretrendszerek integrálásával.

  • Biztonsági információk és események felügyelete: a hálózaton észlelt biztonsági incidensek felügyelete, azok megoldása és jelentése az irányítási és megfelelőségi követelményeknek megfelelően.

„Nagyon örülünk a Novell és az Atos Origin együttműködésének” – mondta Günter Weinrauch, a Premiere, Németország vezető kábeltelevízió szolgáltatójának információ-felügyeleti alelnöke. „A többi ügyfélhez hasonlóan célunk, hogy a legfontosabb szolgáltató és szoftverszállító partnereink együttműködjenek egymással, a mi környezetünkre szabott megoldásokat kínálják, hogy a vállalaton belül már ne kelljen időt és energiát fordítanunk a különböző technológiák telepítésére és integrálására. Már látjuk a két vállalat együttműködésének első eredményét, a közösen szállított infrastruktúra megoldást. Reményeink szerint hamarosan megjelennek az új biztonsági és felügyeleti megoldások is” – tette hozzá Weinrauch.

„A Novell megoldásai illeszkednek az INEM stratégiájához, emellett pedig lehetővé teszik, hogy cégünk jobban ügyelhessen a személyazonosság-kezelésre, valamint a biztonság- és hozzáférés-felügyeleti rendszerekre” – mondta Eugenio Garcia, az Instituto de Empleo Servicio Publico de Empleo Estatal (INEM), a spanyol munkaügyi hivatal biztonsági vezetője. „Az utóbbi években az Atos Origin és a Novell is bebizonyították, hogy megbízható szolgáltatók. Kifejezetten örülünk a két cég stratégiai együttműködésének, hiszen mindketten az INEM fő beszállítói közé tartoznak” – tette hozzá Garcia.