Hírek

A „Szezám utcában” a Novell teszi hatékonnyá az eszközkészlet felügyeletet és virtualizációt

  • A Novell ZENworks Asset Management segítségével a Sesame Workshop non-profit oktatási célú szervezet a szoftverek licenckezelési követelményei mellett könnyedén optimalizálhatja lízingelési kötelezettségeit is

  • A SUSE Linux Enterprise Serverekbe épített Xen virtualizáció segítségével a szervezet 80 százalékkal csökkentette webszerverének helyigényét, 30 százalékkal pedig hardverköltségeit

Budapest, 2008. április 9. – A Novell bejelentette, hogy a Sesame Workshop – a „Szezám utca” című gyermeksorozat mögött álló non-profit oktatási célú szervezet – a Novell megoldásait választotta hardver- és szoftver-infrastruktúrája korszerűsítéséhez. A szervezet szoftverlicenceiről, -leltárairól és -használatáról teljes és pontos képet nyújtó Novell ZENworks Asset Management segítségével a Sesame Workshop hatékonyabban meg tud felelni az auditálási kérelmeknek és megfelelően tudja kezelni lízingszerződéseit. A Sesame Workshop a SUSE Linux Enterprise Server rendszeren futó Xen virtualizációval pedig növelheti webkiszolgáló infrastruktúrájának teljesítményét, mellyel a kiszolgálói hardverköltségek csökkentése mellett fokozhatja a rugalmasságot, és adatközpontjával dinamikusan követheti az üzleti igényeket, elvárásokat.

A megfelelőség javítása a ZENworks Asset Management segítségével „A Novell ZENworks Asset Management a megfelelő megoldás számunkra, mert több platformon, többek között Linux, UNIX, Windows és Macintosh rendszereken is használható” – mondta Noah Broadwater, a Sesame Workshop információs rendszerekért felelős alelnöke. „A ZENworks Asset Managementnek köszönhetőn pontosan tudjuk mi, hova van telepítve. A valós idejű leltár pedig lehetővé teszi a szoftverek licenckezelési követelményeinek, valamint a lízingelési kötelezettségeinknek való megfelelést” – tette hozzá Broadwater.

Non-profit szervezetként a Sesame Workshop munkaállomásai, laptopjai és kiszolgálói nagy részét lízingeli. A szervezet azért döntött a Novell ZENworks Asset Management mellett, mert használatával automatikusan nyomon tudja követni a hardver- és szoftverleltár változásait. A házirendalapú tárgyieszköz-gazdálkodási folyamat lehetővé tette, hogy a Sesame Workshop rövidebb idő alatt készítse el leltárait és juttassa el az új berendezéseket a felhasználóihoz. A ZENworks Asset Management segítségével a licencszerződések megfelelő kezelése mellett a szervezet 70 százalékkal csökkentette a leltár összeállításához és felügyeletéhez szükséges időt, így kis létszámú informatikai csapata a stratégiailag fontosabb projektekre tud összpontosítani. A Novell személyazonosság- és biztonság-felügyeleti megoldásainak köszönhetően pedig több mint 10 000 felhasználója biztonságosan csatlakozhat a szervezet intranet hálózatához.

„A Sesame Workshop olyan technológiai megoldásokat igényelt, amelyek lehetővé teszik több millió gyerek, szülő és oktató hatékony elérését” – mondta Joe Wagner, a Novell alelnöke és rendszer- és erőforrás-kezelési részlegének vezérigazgatója. „A Novell ZENworks Asset Management segítségével a Sesame Workshop leegyszerűsítette tárgyieszköz-gazdálkodási folyamatait, kézben tartja a szoftver- és hardvereszközök licencelési feladatait, így költséghatékonyabban felelhet meg az oktatási kihívásoknak” – tette hozzá Wagner.

Költségcsökkentés Xen virtualizációval

A Sesame Workshop a zárt forráskódú rendszereknél mintegy 85 százalékkal olcsóbb Novell SUSE Linux Enterprise Servert választotta webes infrastruktúrája futtatásához. A SUSE Linux Enterprise Serverbe épített Xen virtualizáció segítségével a szervezet 80 százalékkal csökkentette webszerverének helyigényét, 30 százalékkal pedig hardverköltségeit, mivel ezzel a megoldással a virtuális webkiszolgálókról több weboldalt is képes üzemeltetni. A nyílt forráskódú szoftverekben rejlő lehetőségek kihasználásával a szervezet jelentősen mérsékelte szoftverköltségeit, ami hozzájárult a teljes informatikai kiadás 18 százalékos csökkentéséhez.

A Sesame Workshop a Sun Solaris, a Microsoft Windows és a Debian kiszolgálóit is SUSE Linux Enterprise Server rendszert futtató kiszolgálókra cseréli. A Linux rendszerre való átállást követően a szervezet webes teljesítménye jelentősen javult, hiszen a honlapja betöltéséhez szükséges idő 130 százalékkal csökkent.

„A különleges és drága UNIX hardvereszközök beszerzése helyett most már bármelyik nagyobb hardver-kereskedőtől kedvező áron juthatunk hozzá a szükséges eszközökhöz” – mondta Broadwater. „A SUSE Linux Enterprise Server használatára átállva egyrészt kihasználhatjuk a Linux stabilitásából származó előnyöket, másrészt a számunkra legmegfelelőbb nyílt forráskódú szoftvereket alkalmazhatjuk. Hihetetlen számunkra, hogy ezzel milyen jelentős költségeket tudunk megtakarítani” – tette hozzá Broadwater.

„A SUSE Linux Enterprise Server Xen virtualizációs képességeiben rejlő lehetőségek kihasználásával a Sesame Workshop alacsonyabb költséggel képes nagy teljesítményt elérni, ráadásul bármely zárt forráskódú rendszernél olcsóbban” – mondta Roger Levy, a Novell alelnöke és nyílt forráskódú platformokért felelős részlegének vezérigazgatója. Boldogan költöztünk be a Szezám utcába, és nagyon örülünk annak, hogy a szervezet számos Novell szoftvert – a Linux rendszertől a tárgyieszköz-gazdálkodáson keresztül egészen a személyazonosság-kezelésig – használ adatközpontja rugalmasabbá és olcsóbbá tételéhez, melynek segítségével hatékonyabban tud elsődleges céljukra, a gyermekek oktatására összpontosítani” – tette hozzá Levy.