Hírek

A Novell a Microsofttal közösen bővíti ki Linux-felügyeleti megoldásait

  • A Novell és a Microsoft együttműködési megállapodásuk keretében nyílt forráskódra és iparági szabványokra épülő felügyeleti megoldásokat fejlesztenek vegyes forráskódú informatikai környezetekhez

  • Ezek a felügyeleti megoldások lehetővé teszik majd, hogy a SUSE Linux Enterprise Server legyen a legjobb felügyeleti lehetőségekkel rendelkező Linux disztribúció


Budapest, 2008. május 20. – A Novell bejelentette, hogy a Microsofttal együttműködve olyan Linux-felügyeleti megoldásokat fejleszt, amelyekkel a vegyes informatikai környezetek egyszerűbb felügyeletét biztosítja a felhasználók számára. A Microsoft és a Novell meglévő technológiai együttműködési megállapodásukra alapozva iparági szabványokkal és nyílt forráskódú összetevőkkel járulnak hozzá a felügyeleti képességek szabványosításához. A közös munka során kihasználják a Novell piacvezető nyílt forráskódú Linux-felügyeleti szakértelmét, amely hozzájárul az informatikai infrastruktúra-beruházások értékének növeléséhez.

„Az ügyfelek napjainkban olyan megoldásokat igényelnek, amelyek segítségével felügyelhetik a heterogén informatikai környezeteiket. A Microsoft örömmel bővíti System Center csomagját a Linux disztribúciók – például a SUSE Linux Enterprise – felügyeletével” – mondta Brad Anderson, a Microsoft felügyeleti és szolgáltatási részlegének vezérigazgatója. „A Microsoft felhasználja, valamint kibővíti az OpenPegasus projekt általános információmodell-objektumkezelőjét (Common Information Model Object Manager - CIMOM) és olyan együttműködési szolgáltatókat is biztosít a nyílt forráskód közösségnek, amelyek amellett, hogy összegyűjtik a felügyeleti adatokat, elérhetővé teszik azokat a felügyeleti szolgáltatások számára” – tette hozzá Anderson.

Az együttműködés keretében a Novell – kihasználva Linux-felügyeleti szakértelmét – a Microsofttal közösen bővíti ki a Microsoft Management Summit 2008 rendezvényén bejelentett System Center Operations Manager 2007 Cross Platform Extensions kiegészítést. A Microsoft System Center Operations Manager kiegészítése olyan iparági szabványokat használ, mint a WS-Management, emellett nyílt forráskódú szoftverekkel biztosítja a Linux- és UNIX-rendszerek felügyeletét. A Microsofttal való együttműködésnek köszönhetően a Novell az iparági szabványok és a nyílt forráskódú szoftver segítségével Linux-felügyeleti csomagot fejleszt a System Center Operations Manager 2007 rendszerhez . Emellett a vállalat a ZENworks rendszer-felügyeleti termékek Linux-felügyeleti képességeinek bővítését tervezi a nyílt forráskódú együttműködési szolgáltatók segítségével. Ezek a felügyeleti megoldások lehetővé teszik majd, hogy a SUSE Linux Enterprise Server legyen a legjobb felügyeleti lehetőségekkel rendelkező Linux disztribúció.

„A Novell már korábban ismertette rendszer- és erőforrás-kezelési stratégiájában, hogy a ZENworks megoldásokban is támogatni szeretné a nyílt forráskódot és a nyílt szabványokat a rendszerfelügyelet egyszerűsítése és szabványosítása érdekében” – mondta Joe Wagner, a Novell alelnöke valamint rendszer- és erőforrás-kezelési részlegének vezérigazgatója. „A Novell és a Microsoft a System Center Operations Manager Linux-felügyeleti képességeinek kibővítése során szabványalapú, nyílt forráskódú alapokra épít, melynek eredményeképpen hatékony felügyeleti megoldást kínál a vegyes informatikai környezetekhez. Az együttműködésnek köszönhetően az ügyfelek kihasználhatják a rugalmasság és az eltérő informatikai felügyeleti szoftverek egyedi kombinációjának előnyeit” – tette hozzá Wagner.

A Microsoft és Novell együttműködéséről bővebb információt a www.moreinterop.com weboldalon talál. A Novell rendszer-felügyeleti és erőforrás-kezelési megoldásairól további információ a www.novell.com/zenworks weboldalon olvasható.