Hírek

Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldások a HP Software Universe konferencián

  • A HP Software Universe rendszervényen a Novell bemutatta személyazonosság-kezelési és biztonság-felügyeleti megoldáskínálatát, amely nemrégiben elnyerte a legjobb biztonsági megoldás díját a 2008-as CODiE díjkiosztón

  • A Novell részvétele a HP Software Universe rendezvényen a vállalatok közötti, nemrégiben bejelentett kizárólagos megállapodásra épül

Budapest, 2008. június 25. – A Novell bejelentette, hogy részt vett a 2008-as HP Software Universe konferencián, amelyet Las Vegasban, a The Venetian Resort Hotel Casino 251-es csarnokában rendeztek június 16. és 19. között. Az ügyfelek a bemutatókon megtekinthették, hogy a vállalatok hogyan csökkenthetik kockázataikat és hogyan teljesíthetik a megfelelőségi követelményeket a Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldásaival.

A Novell részvétele a HP Software Universe rendezvényen a vállalatok közötti, nemrégiben bejelentett kizárólagos megállapodásra épül, amelynek keretében a HP Identity Center felhasználók a Novell által biztosított licencejóváírással juthatnak hozzá a Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldásaihoz és a két vállalat által közösen nyújtott szolgáltatásokhoz.

„A Novell kiváló személyazonosság-kezelési és hozzáférés-felügyeleti megoldásokkal rendelkezik, ezért a HP döntése, a Novellel kötött partnerkapcsolati megállapodást illetően pozitív stratégiai lépésként értékelhető” – mondta Irida Xheneti, az IDC biztonsági szolgáltatásokkal és személyazonosság-kezeléssel foglalkozó kutatója és elemzője. „A megállapodással a HP a szolgáltatási üzletágára koncentrálhat, személyazonosság-kezelési és hozzáférés-felügyeleti ügyfelei pedig kihasználhatják a kiváló alapokkal rendelkező Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldások valamint széles körű partnerhálózatának előnyeit. A HP továbbra is támogatást nyújt azoknak az ügyfeleknek, akik nem élnek az áttérési lehetőséggel” – tette hozzá Xheneti.

Díjnyertes személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldások

A HP Software Universe rendszervényen a Novell bemutatta személyazonosság-kezelési és biztonság-felügyeleti megoldáskínálatát, amely nemrégiben elnyerte a legjobb biztonsági megoldás díját a 2008-as CODiE díjkiosztón, a Software Industry and Information Association (Szoftveriparági és Információs Szövetség, SIIA) által rendezett eseményen, ahol a szoftveripar teljesítményét és jövőbeli célkitűzéseit díjazták. A világszerte 6000 ügyféllel és erőteljes partnerhálózattal rendelkező Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldásai segítik a nagyvállalatokat a folyamatosan növekvő számú biztonsági fenyegetések elleni védekezésben valamint az összetett és heterogén informatikai környezetek megfelelőségének biztosításában.

A HP Software Universe rendezvényen bemutatott termékek például a következők:

  • Novell Identity Manager: Automatizálja a felhasználói hozzáférések kiosztását és a jelszókezelést, valamint leegyszerűsíti a személyazonossággal kapcsolatos információk kezelésének folyamatát a vállalaton belül.

  • Novell Sentinel: A teljes vállalatra kiterjedő nézetet biztosít az olyan kritikus hálózati, valamint alkalmazásokkal és felhasználókkal kapcsolatos eseményekről, amelyek hatással lehetnek a vállalat biztonsági és megfelelőségi állapotára. A Novell Sentinel automatizálja az informatikai szabályozás hatékonyságának figyelését, így a fenyegetések valós időben észlelhetők és oldhatók meg.

  • Novell Access Manager: Egypontos webes bejelentkezést és számos továbbfejlesztett funkciót biztosít, többek között szabványokon alapuló összevont személyazonosság-kezelési megoldásokat, többlépcsős hitelesítést, adattitkosítást és egy SSL VPN megoldást a helyi és a távoli felhasználóknak. A Novell Access Manager emellett natív támogatást nyújt számos platformhoz és címtárszolgáltatáshoz, így egyetlen, központosított és biztonságos hozzáférés-kezelési megoldást jelent a vállalat számára.

  • Novell Secure Login: A felhasználók számára biztonságos egypontos bejelentkeztetést kínál a vállalati erőforrásokhoz való hozzáférés hitelesítéséhez, így szükségtelenné teszi a több jelszó használatát, és csökkenti az ügyfélszolgálat által fogadott hívások számát.

„A HP Software Universe kiváló lehetőség volt arra, hogy közvetlenül a HP ügyfeleinek és partnereinek mutathassuk be az integrált személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti kínálatunkat” – mondta Jim Ebzery, a Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldásokért felelős alelnöke és ügyvezetője. „A nemrégiben a HP-val kötött kizárólagos megállapodás fényében úgy gondoljuk, ez a rendezvény fontos szerepet játszott abban, hogy a Novell HP ügyfelek számára indított áttérési programja még több ügyfélhez jusson el” – tette hozzá Ebzery.

A Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti áttérési programjáról bővebb információt a www.novell.com/promo/hp_migration.html weboldalon talál.