Hírek

Költséghatékony katasztrófa-helyreállítási megoldások a PlateSpintől kis- és középvállalatok számára

  • A Novell által nemrégiben felvásárolt PlateSpin új PlateSpin Forge megoldásai előre csomagolt és beállított hardvert, szoftvert valamint virtualizációs technológiát tartalmaznak a gyors telepítés, a testreszabás leegyszerűsítése illetve a teljes birtoklási költség csökkentésére

  • A 10 munkaterheléses PlateSpin Forge modell 5 munkaterhelésenként bővíthető, így rugalmasan követi a vállalkozás növekedését

Budapest, 2008. július 1. – A PlateSpin ULC, a Novell által nemrégiben felvásárolt vállalat bejelentette az új PlateSpin Forge csomagokat, amelyek segítségével költséghatékonyan működtethető az innovatív katasztrófa-helyreállítási hardveralkalmazás az olyan kis- és középvállalatok számára, akiknél 10 vagy annál több kiszolgáló munkaterhelésének védelmét kell biztosítani.

A PlateSpin Forge egy célorientáltan kifejlesztett, összevont helyreállítási megoldás, amely előre csomagolt és beállított hardvert, szoftvert valamint virtualizációs technológiát tartalmaz a gyors telepítés, a testreszabás leegyszerűsítése illetve a teljes birtoklási költség csökkentésére. A kis- és középvállalatok számára a 10, illetve 25 munkaterhelést védő modellt kínálják. Az új megoldásnak köszönhetően a helyreállítási befektetések költségei jobban illeszkednek az adatközpont méretéhez valamint a leállás vagy katasztrófa esetén védett fizikai vagy virtuális kiszolgálói munkaterhelések számához.

„A kis- és középvállalatoknak egyedi katasztrófa-helyreállítási követelményei vannak” – mondta John Stetic, a Platespin termékmenedzsmentért felelős vezetője. „Olyan megfizethető helyreállítási megoldásokra van szükségük, amelyeket gyorsan és egyszerűen vezethetnek be és kevés informatikai szakember segítségével felügyelhetnek. A beépített virtualizációs technológiával a PlateSpin Forge az egyszerűség és költséghatékonyság egyedi kombinációját nyújtja a kis- és középvállalatok számára az adatközpontok különböző fizikai és virtuális kiszolgáló munkaterheléseinek védelmére. Az új, rugalmas, kifejezetten a KKV vállalatokra szabott csomagoknak és ajánlatoknak köszönhetően a PlateSpin Forge lehetővé teszi a teljes munkaterhelés védelmét és a helyreállítást minden szervezet számára, függetlenül annak méretétől és helyreállítási költségvetésétől” – tette hozzá Stetic.

A kis- és középvállalatok piacán egyre nagyobb az igény a PlateSpin Forge termékhez hasonló, költséghatékony helyreállítási megoldások iránt, amelyek a virtualizáció segítségével egy virtuális gép bekapcsolásához hasonlóan egyszerűvé teszik a helyreállítást egy esetleges katasztrófa után. A virtualizált helyreállítási technológiák támogatják a távolabbi célokat és a stratégiai kezdeményezéseket is, amelyek rugalmasabbá és könnyebben kezelhetővé kívánják tenni az informatikai környezeteket. A 10 munkaterheléses PlateSpin Forge modell 5 munkaterhelésenként bővíthető, így rugalmasan követi a vállalkozás növekedését.

„Az alkalmazási és infrastrukturális döntések mellett a DR-technológiai befektetéseknek is helyet kell kapniuk az informatikai konszolidációs törekvésekkel kapcsolatos – például a kiszolgáló-, tárhely- és adatközpont-konszolidációt érintő – vitákban” – mondta ki Stephanie Balaouras, a Forrester Research munkatársa. „Az alkalmazások helyreállítását és a katasztrófa-helyreállítás során keletkező adatvesztés minimalizálását elősegítő számos technológia is támogatja ezeket a kulcsfontosságú kezdeményezéseket. A legjobb példa erre a kiszolgálóvirtualizáció: ha a sokszorosítással együtt használják, nemcsak megkönnyíti a kiszolgálókonszolidációt és a hálózati tárhelyek kialakítását, de egyszerűsíti az alkalmazások gyors újraindítását is a helyreállítás helyén” – tette hozzá Balaouras.

A PlateSpin Forge 10 munkaterheléses modelljének megjelenésével a hivatalos PlateSpin viszonteladóknak az eddiginél több lehetőségük nyílik arra, hogy a kis- és középvállalatoknak megfizethető, azonnal üzembe helyezhető katasztrófa-helyreállítási megoldásokat valamint értéknövelt szolgáltatásokat nyújtsanak.

„A virtualizációs technológiák használatában ma már a vállalattmérettől függetlenül minden szervezet érdekelt, a kis- és középvállalatoktól kezdve a legnagyobb szervezetekig” – állítja Peter Pollari, az Ingram Micro virtualizációs alkalmazásokkal foglalkozó részlegének vezetője. „Különösen a kis- és középvállalatok ismerik fel a virtualizáció előnyeit, és hogy mekkora teljesítmény-növekedést jelenthet szervezetüknek. A 10 munkaterheléses modell megjelenésével a PlateSpin Forge minden olyan helyreállítási védelmi elemet elérhetővé tesz, amelyet egy vállalati felhasználó elvárhat egy robusztus, egyszerűen és azonnal alkalmazható megoldástól. A vállalkozás növekedésével párhuzamosan a PlateSpin Forge is bővülhet a változó helyreállítási igényeknek megfelelően. Az Ingram Micro örömmel bővíti virtualizációs megoldásainak körét a PlateSpin Forge termékekkel” – tette hozzá Pollari.

A teljes körű hardvert, szoftvert és tárhelyet tartalmazó egyszerűen használható adatvédelmi rendszer kiadásával a PlateSpin Forge jelentősen lecsökkenti a helyreállítási környezetek tervezéséhez, fenntartásához és telepítéséhez szükséges időt, valamint speciális technikai erőforrásokat. Így a kis- és középvállalkozások a korábbi több hónapos időszak helyett, már napok alatt megkezdhetik munkaterheléseik védelmét.

A PlateSpin Forge tartalmaz egy új központi irányítókonzolt, amellyel egyszerűen kezelhető és „egyetlen ablakon” figyelhető akár több PlateSpin Forge alkalmazás is. Ez egyszerű felügyeletet tesz lehetővé, melynek köszönhetően a felhasználó biztonságban tudhatja munkaterheléseit egy esetleges áramkimaradás esetén.

A PlateSpin Forge legfontosabb szolgáltatásairól a http://www.platespin.com/products/forge/features.aspx weboldalon olvashat.

A PlateSpin Forge Flash demóját a http://www.platespin.com/products/forge/forgedemo.aspx címen tekintheti meg.

Termékcsomagok és általános elérhetőség

A PlateSpin Forge megoldás kétféle csomagban érhető el, amelyek 10, illetve 25 munkaterhelés védelmét biztosítják és azonnal üzembe helyezhetőek. A csomag ára tartalmazza a hardver, a tárhely és a szoftver árát is. A nagyobb rugalmasság és a vállalat jövőbeni növekedéséhez való alkalmazkodás érdekében a 10 munkaterheléses modellt megvásárló ügyfelek később 5 munkaterhelésenként bővíthetik védelmi rendszerüket. A PlateSpin Forge már a világ bármely pontján megvásárolható.

A Novell vállalata, a PlateSpin egységes megoldáscsomagot kínál a vállalatoknak az adatközponti kiszolgálóvirtualizálás bevezetéséhez, felügyeletéhez és bővítéséhez. A PlateSpin Workload Portability technológiája függetleníti a munkaterhelést a hardverplatformtól, lehetővé téve az adatok, alkalmazások és operációs rendszerek hálózaton belüli mozgatását a fizikai vagy virtuális gépek között. A kiszolgálók munkaterhelésének fizikai és virtuális környezetekben történő hordozhatóságának, védelmének, kiosztásának és optimalizálásának köszönhetően a vállalatok csökkenthetik a költségeket, a rendszer bonyolultságát és a kockázatokat. A munkaterhelés beépített profilkezelése és tervezése segítségével a PlateSpin megoldásai javítják az adatközpont-kezdeményezésekkel elérhető sebességet és minőséget, így megkönnyítik a heterogén informatikai környezetek felügyeletét. Bővebb információért látogasson el a www.platespin.com weboldalra.