Hírek

A Novell Teaming + Conferencing valós piaci igényeket kiszolgáló, rugalmas csoportmunka megoldás

  • A Novell Teaming + Conferencing olyan rugalmas csoportmunka megoldáscsomag, amely segítségével növelhető a termelékenység, könnyebben megosztható a tudás az ügyfelekkel, így az ember és a technológia tökéletes összhangban működhet együtt

  • A Novell Teaming + Conferencing magyar nyelvű verziója 2008. július 2. óta elérhető

Budapest, 2008. július 10. – A Novell közzétette egy, az IDG Research Services által készített tanulmány részleteit. A tanulmány megállapította, hogy bár a csoportmunka szoftverek létfontosságúak a cégek számára, de nem elég hatékonyak. A Novell megbízásából készített tanulmányban 100 informatikai vezetőt kérdeztek meg a csoportmunka szoftverekkel kapcsolatos tapasztalataikról és terveikről. A megkérdezettek 80 százaléka szerint létfontosságú, illetve nagyon fontos, hogy az alkalmazottak biztonságosan együtt tudjanak működni a cég határain belül, és azokon kívül is. Azonban csak a megkérdezettek kevesebb, mint fele szerint segítik hatékonyan a jelenleg használt csoportmunka megoldások a dolgozók, a csapatok, illetve a virtuális csapatok együttműködését.

„Ma már nem csak szükséges, de elengedhetetlen is az alkalmazottak ellátása olyan csoportmunka támogató eszközökkel, amelyek a tartózkodási helytől függetlenül biztosítják a hatékony együttműködést” – mondta Kent Erickson, a Novell alelnöke és munkacsoport-megoldásokért felelős részleg vezérigazgatója. „Ez azonban olyan követelmény, amelynek a legtöbb cég nem tud megfelelni. Az IDG felmérése szerint a piacon olyan következő generációs, rugalmas csoportmunkaeszközökre van szükség, amelyek a nagyobb termelékenység és tudásmegosztás jelentette előnyök mellett számtalan informatikai rendszerrel és a legkülönbözőbb szállítóktól származó alkalmazásokkal is együtt tudnak működni. A Novell Teaming + Conferencing, a Novell csoportmunkatér és valós idejű csoportmunka megoldása pont ezt a piaci igényt elégíti ki” – tett hozzá Erickson.

A Novell Teaming + Conferencing támogatja a rendszerek közötti együttműködést, és rugalmasabb a korábbi megoldásoknál. Ez a megoldás egy „nyílt” technológiai fejlesztési folyamat eredménye, így az ügyfelek és a partnerek részt vehetnek a termékfejlesztésben. A nyílt szabványok és a nyílt forráskódú termékek ihlette online munkaterek és a társadalmi hálózatok, amelyek a valós idejű konferenciák lebonyolítását is lehetővé teszik, növelik az egyének és csapatok termelékenységét, és sikerességét. A Novell Teaming + Conferencing segítségével nem csak a végfelhasználók és csapatok termelékenysége növelhető, hanem emellett csökkenthetők az ügyfelek költségei a mindennapos üzleti folyamatok fejlesztése révén, amelyek során az emberek információkat hoznak létre, osztanak meg, vitatnak meg és kezelnek.

Az a 31 válaszadó, akik rugalmasabb, következő generációs csoportmunka platformokat használnak, számos előnyét látják az új szoftvereknek. Legtöbbjük (48 százalékuk) a megnövekedett termelékenységet látta a legfontosabbnak, emellett említették még az alkalmazottak, partnerek és ügyfelek közötti jobb kommunikációt és tudásmegosztást (39 százalék), valamint azt, hogy ezekkel a megoldásokkal a tudás mérhetővé és kihasználhatóvá válik (39 százalék). A megkérdezettek több mint harmada említette a költségmegtakarítást, ami részben az utazási költségtérítések csökkenésével, részben pedig azzal magyarázható, hogy javult a vállalati döntéshozatali folyamat és összehangoltabbá vált az alkalmazottak, a csapatok és a vezetők közötti munka.

Az IDG felmérése szerint a vállalatoknak fontos, hogy a munkatársak használjanak csoportmunka eszközöket, hiszen így javítható a cég innovációs készsége, valamint növelhető a termelékenység és a hatékonyság. Ezeket a szempontokat a megkérdezettek 67 százaléka tartotta kiemelten fontosnak. A megkérdezettek 52 százaléka ezen felül lényegesnek tartja, hogy a cég munkatársai hozzáférjenek a következő generációs csoportmunka eszközökhöz és szoftverekhez, például a wikikhez, blogokhoz és online csapatmunkaterekhez. Ezek az eszközök és szoftverek kivétel nélkül mind megtalálhatók a Novell Teaming + Conferencing megoldásban.

A Teaming + Conferencing az ügyfeleknél

Az ügyfelek már világszerte használják a Novell Teaming + Conferencing megoldást. Dublin városa (Ohio állam), a Metropolitan Bank Group, az RTC Industries, a Save Mart Supermarkets, a Suffolk University, a Victor Valley College és a Weber School District is élvezi már a Novell Teaming + Conferencing nyújtotta előnyöket.

Magyar nyelven is elérhető a Novell Teaming + Conferencing

A Novell Teaming + Conferencing magyar verziója 2008. július 2. óta megvásárolható, és a termék próbaváltozata a download.novell.com weblapról tölthető le. A magyar változat mind a kereskedelmi termék, mind az ICEcore nyílt forráskódú csoportmunka projekt komponenseihez elkészült.

Az ICEcore az első olyan nyílt forráskódú csoportmunka-megoldásokat fejlesztő projekt, amely egyesíti a csoportmunkatereket a valós idejű kommunikációval. A Novell Teaming + Conferencing megoldás az ICEcore nyílt forráskódú technológiáját egészíti ki vállalati szintű funkciókkal – mint pl. a munkafolyamat támogatás – valamint teszteléssel, oktatással, egyedi fejlesztéssel és terméktámogatással. A Novell együttműködés iránti elkötelezettségét is bizonyítja, hogy a Novell Teaming + Conferencing Linux és a Windows rendszereken egyaránt futtatható, és a GroupWise rendszer mellett a Lotus Notes és a Microsoft Exchange kiszolgálókkal is együttműködik.

A Novell Teaming + Conferencing megoldással kapcsolatban bővebb információ és az IDG Research Services informatikai vezetők körében végzett, csoportmunka eszközökkel kapcsolatos tanulmányának eredményei a www.novell.com/teaming weboldalon található.