Hírek

PlateSpin PowerConvert 7.0: A Novell és a PlateSpin bemutatja első közös fejlesztését

  • A PlateSpin PowerConvert 7.0 a legkiterjedtebb többplatformos támogatást kínálja Windows és Linux rendszerekre a heterogén adatközpontokban

  • A PlateSpin PowerConvert 7.0-nak kulcsfontosságú szerepe van az üzleti funkciók mindennapi működésében, emellett lehetővé teszi a költségek csökkentését, valamint a teljes vállalat hatékonyságának növelését

Budapest, 2008. július 14. – A PlateSpin ULC, a Novell által nemrégiben felvásárolt vállalat bejelentette az új biztonsági mentési és visszaállítási funkciókkal kibővített PlateSpin PowerConvert Version 7.0 elérhetőségét. A megoldás kibővített többplatformos támogatással hozzásegíti a vállalatokat a kiszolgálói alkalmazások heterogén fizikai és virtuális IT környezetekben történő migrálásához és védelméhez. A vállalat 2008. márciusi felvásárlása óta a PlateSpin PowerConvert 7.0 az első jelentős fejlesztés, amely leegyszerűsíti az alkalmazások kezelését a heterogén adatközpontokban.

„A PlateSpin PowerConvert bevezetésével a megtakarítások mellett számos előnyhöz jutottunk hozzá” – mondta Steve Houghton, az Aviva csoport részét képező Norwich Union IT Solutions infrastruktúrafejlesztő mérnöke. „Jelentősen javult adatközpontunk teljesítménye a már meglévő ütemezési illetve távoli felügyeleti eszközökkel, és rendszerünk teljesítménye 1000 virtuális számítógéppel bővült. A PowerConvertnek kulcsfontosságú szerepe van az üzleti funkciók mindennapi működésében, emellett lehetővé teszi a széndioxid kibocsátás és a költségek csökkentését, valamint a teljes vállalat hatékonyságának növelését” – tette hozzá Houghton.

A Linux- és Windows-alapú alkalmazások kiterjedt támogatásával a PowerConvert új, lemezképalapú katasztrófa-helyreállítást és gyorsabb áttérést biztosít a nagy méretű telepítéseknél. A SUSE Linux Enterprise hatékonyabb támogatása mellett a PlateSpin PowerConvert nem csak a Red Hat Enterprise Linux rendszert támogatja, hanem a kulcsfontosságú, 64 bites Microsoft Windows Server-alapú alkalmazásokat és Citrix XenServer környezeteket is. A PlateSpin PowerConvert rugalmas adatközpont optimalizálást biztosít, mivel elválasztja a kiszolgálók alkalmazását az őket működtető hardvertől, és elosztja azt az egész hálózaton a fizikai kiszolgálók, blade infrastruktúrák, virtuális számítógépek és lemezképarchívumok között.

„Mióta a Novell márciusban felvásárolta a PlateSpint, a két szervezet szorosan együttműködött egy olyan adatközpont-stratégia és termékfejlesztési ütemterv kialakításán, amelynek segítségével az ügyfeleik gyorsan reagáló vállalatot építhetnek fel, ahol az üzleti szolgáltatások átívelnek a fizikai és virtuális környezeteken” – mondta Stephen Pollack, a Novell tulajdonában lévő PlateSpin ügyvezető igazgatója. „Egy következő generációs adatközpont létrehozásához a szervezeteknek nagyvállalati szintű, többplatformos alkalmazás-hordozhatóságra, robusztus és skálázható alkalmazás-védelemre, valamint megbízható, házirendalapú irányításra van szükségük. A PlateSpin PowerConvert 7.0 szoftver segítségével az ügyfelek nagyobb rugalmasságot érhetnek el, és jobban kihasználhatják a virtualizációba fektetett erőforrásokat” – tette hozzá Pollack.

A PowerConvert 7.0 új szolgáltatásai:

  • Linux-áttelepítés „bárhonnan-fizikai gépre”: Hatékony funkciók segítik az áttérést az egyik fizikai gépről a másikra (P2P) és virtuális gépről fizikaira (V2P), így a Linux alkalmazások átvihetők a fizikai és virtuális határokon a 32 bites Novell SUSE Linux Enterprise Server és a Red Hat Enterprise Linux rendszereken. Ennek köszönhetően az ügyfelek felgyorsíthatják az adatközpont-kezdeményezéseket, beleértve a kiszolgálókonszolidációt, a hardverkölcsönzéshez kapcsolódó áttéréseket és az adatközpontok áthelyezését.

  • 64 bites Windows támogatása: 64 bites Windows átvitele fizikai gépről virtuálisra (P2V) a kulcsfontosságú Windows Server 2003 alkalmazásoknál, amely számos átviteli módszert támogat, beleértve az irányítás átvételét, a valós idejű fájlátvitelt és a pillanatképeket a VMware ESX 3.x, 3.5 és a Citrix XEN Enterprise 4.1 esetében. Így az ügyfelek egyetlen megoldással megvalósíthatják a hatékony átvitelt.

  • A Citrix XenServer kibővített támogatása: Támogatja az alkalmazás átvitelét „bárhonnan- virtuális gépre” (X2V), illetve virtuális gépről lemezképfájlba (V2I) a Citrix XenServer Enterprise 4.1 környezetben a 32 bites Windows XP, 2000, 2003 és a 64 bites Windows Server 2003 esetén. Így az ügyfelek felgyorsíthatják és leegyszerűsíthetik az integrációt, és a lehető legjobban használhatják ki informatikai befektetéseiket.

  • Jobb lemezképkezelő funkciók: A rugalmas lemezképkezelés támogatása hatékonyabb alkalmazás-védelmet eredményez, és eközben jelentős megtakarításokat jelent mind munkaidőben, mind pedig a sávszélességben és a tárolási költségekben. A kiemelkedő lemezkép-importálási és -exportálási funkciók, valamint az automatizálás lehetővé teszi, hogy a szervezetek könnyebben létrehozzák és kezeljék a kiszolgáló-alkalmazások lemezképalapú tárolását a biztonsági mentésekhez és a katasztrófa-helyreállításhoz, valamint csökkentsék a lemezképkezeléssel járó költségeket.

  • Nagyvállalati sebesség és megbízhatóság – Drasztikusan nőtt az alkalmazás-átvitel sebessége a különböző hálózatokon, a Gigabit Ethernet hálózatoktól kezdve a nagy késleltetéssel működő WAN környezetekig. Ezen kívül mindenhol használhatóak a nagyvállalati alkalmazás-átviteli funkciók, például a kiszolgálószinkronizálási vagy a feladatautomatizálási és az átvitel utáni tesztelésre alkalmas szolgáltatások, amelyek a minimálisra csökkentik az állásidőt, és maximalizálják az alkalmazás-átvitel integritását. A PlateSpin PowerConvert nagyvállalati szintű megbízhatósága révén csökkenti az átviteli projektekhez szükséges időt és az üzleti kockázatokat, így hamarabb lesz eredményes a rendszer a nagy méretű adatközpontokban.

A Novell vállalata, a PlateSpin egységes megoldáscsomagot kínál a vállalatoknak az adatközponti kiszolgálóvirtualizálás bevezetéséhez, felügyeletéhez és bővítéséhez. A PlateSpin technológiája függetleníti az alkalmazást a hardverplatformtól, lehetővé téve az adatok, alkalmazások és operációs rendszerek hálózaton belüli mozgatását a fizikai vagy virtuális gépek között. A kiszolgálók alkalmazásának fizikai és virtuális környezetekben történő hordozhatóságának, védelmének, kiosztásának és optimalizálásának köszönhetően a vállalatok csökkenthetik a költségeket, a rendszer bonyolultságát és a kockázatokat. Az alkalmazás beépített profilkezelése és tervezése segítségével a PlateSpin megoldásai javítják az adatközpont-kezdeményezésekkel elérhető sebességet és minőséget, így megkönnyítik a heterogén informatikai környezetek felügyeletét. Bővebb információért látogasson el a www.platespin.com weboldalra.