Hírek

A Gartner szerint a Novell a személyazonosság-kezelő és biztonságfelügyeleti megoldások, valamint a felhasználói erőforrások kiosztásának egyik vezető vállalata

  • A Novell a biztonsági szoftvermegoldások több területén is a vezető vállatok egyike a Gartner jelentéseiben (Magic Quadrant for Web Access Management, 2H07, Magic Quadrant for Enterprise Single Sign-On, 2007)

Budapest, 2008. szeptember 3. –- A Novell bejelentette, hogy a Gartner Inc. független piacelemző vállalat által készített, 2008. augusztusában publikált felhasználó- és jogosultságkezelést vizsgáló tanulmányában (Magic Quadrant for User Provisioning) a Novellt a vezető vállalatok közé sorolta. A Novell személyazonosság-kezelő és biztonságfelügyeleti megoldásai – a Novell Identity Manager, a Novell Sentinel, a Novell Access Manager és a Novell SecureLogin – lehetővé teszik az ügyfelek számára a telepítési és felügyeleti költségek csökkentését, az összetett erőforrás-kiosztás leegyszerűsítését, a felhasználói szerepkörök biztonságosabb kezelését és az iparági szabályozásoknak történő folyamatos megfelelést.

„A felhasználói erőforrás-kiosztás az informatikai projektek bevezetési problémájából fontos üzleti kérdéssé nőtte ki magát, olyanná, amelynek szélesebb körű hatása lehet a szervezetre, és amely szervezetek közötti kommunikációt igényel. Ennek hiánya a legfőbb gátló tényező a meglévő felhasználói erőforrás-kiosztási projektekben és a kudarc leggyakoribb oka. Azok a szállítók, akik felismerték ezt az igényt és képesek kellően hatékonyan kezelni azt, a felhasználói erőforrás-kiosztás területén vezetővé válnak és azok is maradnak. Ez kulcsfontosságú döntéshozói szempont marad, azonos fontosságú a piaci részesedéssel és bevétellel” – állapította meg a Gartner az Earl Perkins és Perry Carpenter által készített tanulmányban.

2007-ben a Gartner a Ray Wagner és Earl Perkins által készített, 2007. október 29-én megjelent, a webes hozzáférés-kezelésről szóló tanulmányában (Magic Quadrant for Web Access Management, 2H07) és a Gregg Kreizman által 2007. augusztus 30-án megjelentetett vállalati egypontos bejelentkeztetésről szóló elemzésében (Magic Quadrant for Enterprise Single Sign-On, 2007) szintén a vezetők közé sorolta a Novellt.

„Az egyre nagyobb biztonsági költségek ellenére a vállalkozások nehezen birkóznak meg azzal, hogy megfeleljenek a számos szabályozási feltételnek, teljesítsék a megfelelőségi auditok követelményeit és megvédjék vállalataikat és ügyfeleiket a külső és belső fenyegetésektől” – mondta Jim Ebzery, a Novell vezető alelnöke, a személyazonosság-kezeléssel és biztonságfelügyelettel foglalkozó részleg ügyvezetője. „Büszkék vagyunk arra, hogy a Gartner Magic Quadrant felhasználói erőforrás-kiosztási összesítésének vezetői között szerepelünk, mivel a felhasználói erőforrás-kiosztás a vállalati személyazonosság-stratégia kiemelten érzékeny pontja. Ezen a területen és a személyazonosság-kezelés határterületein betöltött vezető szerepünk továbbra is fontos tényezője annak, hogy a Novell kielégíti az ügyfelek és a piac igényeit” – tette hozzá Ebzery.

A Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldásait széles spektrumú ügyfélkör alkalmazza különböző vállalati környezetekben, a Fortune 500 vállalatoktól a kisvállalkozásokig, számos iparágban, többek között a gazdasági, az egészségügyi, a kormányzati szektorban és az oktatás területén. Személyazonosság-alapú megoldásaink széles kínálata heterogén környezetekben is működik, valamint számos platformot és alkalmazást támogat, így lehetővé teszi a vállalatok számára a meglévő informatikai beruházások kihasználását.

A teljes jelentés a www.novell.com/gartnermq címen elérhető. A Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldáskínálatáról további információt a http://www.novell.com/identityandsecurity címen talál.