Hírek

A Novell ZENworks Application Virtualization megoldása növeli az asztali rendszerek rugalmasságát és csökkenti a felügyeleti költségeket

  • Az új, nagy teljesítményű, könnyen használható virtualizációs megoldással egyszerűbb az alkalmazások telepítése, csökkenthető az inkompatibilitás és garantált a biztonság

Budapest, 2008. szeptember 23. – A Novell bejelentette, hogy elérhető a Novell ZENworks Application Virtualization alkalmazásvirtualizációs megoldás. Ezzel a könnyen használható eszközzel kiküszöbölhetők a Windows rendszerű asztali számítógépek egyes alkalmazásainál fellépő kompatibilitási problémák. A ZENworks termékcsalád új kiegészítője a virtuális alkalmazásokat egyetlen, elkülönített fájlban hozza létre, így biztosítja a zavartalan telepítést és működést, ami csökkenti az új operációs rendszerek, például a Vista telepítésénél fellépő problémákat és a költséges ügyfélszolgálati hívások számát, valamint növeli a hatékonyságot. A ZENworks Application Virtualization a piac egyetlen olyan alkalmazásvirtualizálási megoldása, amely előre beállított sablonokat tartalmaz a népszerű üzleti szoftverekhez. Az ügyfelek akár 20 perc alatt elvégezhetik az alkalmazások virtualizálását és telepítését.

A Windows Vista és Windows XP rendszerekkel kompatibilis ZENworks Application Virtualization csökkenti a szoftverek tesztelésére, csomagolására, telepítésére, konfigurálására és a katasztrófatervekre fordítandó költséget és időt, valamint biztosítja az alkalmazások, illetve az operációs rendszerek sikeres frissítését. A ZENworks Application Virtualization segítségével az ügyfelek már zavartalanul futtathatják az Internet Explorer 6 alapú alkalmazásokat a Windows Vista rendszeren, míg korábban ehhez szükség volt az alkalmazás átalakítására az Internet Explorer 7 támogatásához.

„A szervezetek azért döntenek az idő- és költséghatékony alkalmazásvirtualizáció mellett, mert így csökkenthető a tesztelési, csomagolási és támogatási idő” – mondta Michael Rose, az IDC kutatási elemzője. „Ráadásul a Novell rendszerfelügyeleti és erőforrás-kezelési ajánlataiban elérhetővé vált alkalmazásvirtualizációs megoldások segítik áthidalni a szakadékot az inkompatibilis operációs rendszerek és a szükséges alkalmazások között” – tette hozzá Rose.

A ZENworks Application Virtualization rugalmasabbá teszi az ügyfelek számítástechnikai rendszereit, és segítségével az informatikai szervezetek jobban szabályozhatják az asztali környezeteket.

Előnyei:

  • Az egyszerű, előre beállított, elkülönített, bárhol azonnal futtatható .exe fájl telepítésével a rendszer kiküszöböli az alkalmazások közti fennakadásokat.

  • A virtuális alkalmazások gyors és egyszerű telepítését bármilyen csatornán keresztül lehetővé teszi, például a ZENworks Configuration Management, CD/DVD, USB-meghajtó vagy a web használatával, és nincs szükség külön szerver vagy felügyelt eszközkomponensekre.

  • Biztosítja a kompatibilitást több, mint 70 hivatalos szoftveralkalmazással, és előre beállított sablonokat kínál a legnépszerűbb ma használatos alkalmazások virtualizálásának egyszerűsítésére. Ilyen támogatott alkalmazás a Firefox, az Internet Explorer, illetve az Adobe és a Microsoft Office alkalmazások.

  • Garantálja a zárolt asztali számítógépek folyamatos biztonságát, mivel a virtualizált alkalmazások a fájlrendszerbe történő belépés vagy regisztráció nélkül is futhatnak.

„A felhasználók csak azt szeretnék, hogy az alkalmazásaik zavartalanul működjenek bármilyen operációs rendszeren” – mondta Joe Wagner, a Novell rendszer- és erőforrás-felügyelettel foglalkozó részlegének alelnöke és ügyvezetője. „Az alkalmazásvirtualizációval semmi sem korlátozza az új operációs rendszerek telepítését, nő a hatékonyság, és magasabb szintre emelhető a biztonság. A Novell ZENworks Application Virtualization olyan eszközzel bővíti az ügyfelek kelléktárát, amellyel megelőzhető az alkalmazások és az operációs rendszerek ütközése, így értékes idő szabadulhat fel. A ZENworks Configuration Management kiváló alkalmazásfelügyeleti funkcióival a szervezetek mindössze néhány óra leforgása alatt felhasználók ezreihez juttathatják el a korábban inkompatibilis alkalmazásokat,. Ez korábban heteket vagy hónapokat is igénybe vehetett, és esetenként megoldhatatlan feladattá vált” – tette hozzá Wagner. A Novell alkalmazásvirtualizációs megoldásáról a www.novell.com/zav címen található bővebb információ.