Hírek

A Novell újabb erős negyedévet zárt, amelyet a a termékbevételek határozott növekedése és a működési eredményhányad bővülése jellemzett

  • A Novell minden kiemelt területén jelentős növekedést ért el a 2008-as harmadik pénzügyi negyedévében az előző év azonos időszakához képest: Linux (+30%), Biztonság (+22%) és Rendszerfelügyelet (+25%) területeken egyaránt

  • A Novell 2008-as harmadik pénzügyi negyedévét részvény-visszavásárlási programja jellemezte

A Novell, Inc. 2008 harmadik pénzügyi negyedévére vonatkozó teljeskörű angol nyelvű jelentése

Összegzés

A Novell a 2008. július 31-én lezárult harmadik pénzügyi negyedévében a vállalat árbevétele elérte a 245 millió amerikai dollárt, míg a 2007-es pénzügyi év harmadik negyedévében ez a bevétel nettó 237 millió dollár volt. A működési eredmény a 2008-as harmadik pénzügyi negyedévben 1 millió dollár volt, míg a 2007-es pénzügyi év azonos időszakában a Novell 10 millió működési veszteséget realizált.

2008 harmadik pénzügyi negyedévében a Novell 33 millió dollár árbevételt ért el a nyílt forráskódú platformmegoldások értékesítéséből, amelyből 31 millió dollárt a Linux platformtermékek értékesítése eredményezett - ez 30 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldásokból származó termékbevétel 37 millió dollárt tett ki, amelyből a személyazonosság- és hozzáférés-kezelési termékek értékesítése 34 millió dollárt eredményezett - ez 22 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. A rendszer- és erőforrás-felügyeleti megoldások értékesítéséből 47 millió dollár bevétel származott, ami 25%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A csoportmunka-megoldások értékesítése 92 millió dollárt tett ki, ami 1%-kal alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában.

„Vállalatunk ezúttal is egy újabb erős negyedévet zárt, amelyet a termékbevételek határozott növekedése és a működési eredményhányad bővülése jellemzett” - mondta Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója. „A vállalat átalakításának köszönhetően remek pozícióba kerültünk ahhoz, hogy 2009-ben is folytassuk a fenntartható növekedést” - tette hozzá Hovsepian.

A nem GAAP szerinti működési eredmény a 2008-as harmadik pénzügyi negyedévben 24 millió dollárt jelentett a vállalatnak, míg az előző év azonos időszakát 14 millió dolláros nem GAAP szerinti működési eredmény jellemezte. A folyamatos működésből származó nem GAAP szerinti árbevétel 2008 harmadik pénzügyi negyedévében 21 millió dollár, illetve részvényenként 0,06 dollár volt. A 2007-es harmadik pénzügyi negyedév nem GAAP szerinti folyamatos működési eredménye 19 millió dollár, illetve részvényenként 0,05 dollár volt.