Hírek

A Novell széles körű támogatást nyújt a VMware Ready virtuális készülékekhez

  • A viszonteladói megállapodás keretében SUSE Linux Enterprise rendszert kínál a Novell a VMware virtuális készülékek piacán

  • A Novell SUSE Linux Enterprise próbaverzióinak ingyenes terjesztése a VMware virtuális szoftverkészülékeinek teszteléséhez nagy előrelépést jelent a piac növekedésében

Budapest, 2008. október 8. – Novell bejelentette, hogy széles körű támogatást biztosít a VMware Ready Program és a VMware Studio számára, azáltal, hogy a Novell SUSE Linux Enterprise vállalati megoldások már bizonyítottan megfelelnek a VMware Ready követelményrendszerének, és vendég operációs rendszerként teljes mértékben támogatottak. A Novell azt is bejelentette, hogy viszonteladói megállapodást kötött a VMware vállalattal, amelynek keretében lehetővé teszik a független szoftverszállítók számára a SUSE Linux Enterprise próbaverzióinak letöltését, konfigurálását, valamint terjesztését a VMware virtuális készülékek piacán. A VMware Studio és a SUSE Linux Enterprise együttes használatával épített virtuális eszközök felhasználói a VMware platform összes előnyét kihasználhatják az egyszerűbb telepítést, könnyebb felügyeletet és nagyobb biztonságot.

A virtuális készülékek előzetesen beépített szoftvereket tartalmaznak, amelyek egy előre konfigurált, csomagban éppen elegendő szintű operációs rendszerből (Just enough Operating System – JeOS) és alkalmazásokból állnak, amelyeket kifejezetten arra terveztek, hogy virtuális gépen fussanak. Ezek a készülékek egyetlen egységként frissíthetők, karbantarthatók és felügyelhetők. A SUSE Linux Enterprise és a VMware Studio tesztelt, optimalizált, megbízható és virtuális környezetben azonnal futtatható virtuáliskészülék-megoldást kínálnak az ügyfeleknek. A Novell a készülékek összeállítására és tesztelésére használható ingyenes eszközökkel, rugalmas árakkal és licencelési modellekkel, valamint díjnyertes műszaki támogatással könnyíti meg a független szoftverszállítók számára a készülékek próbaverzióinak és teljes verzióinak gyors felépítését.

„A VMware Studio és a VMware Ready Program lehetővé teszik, hogy a szoftverfejlesztők fokozzák a felhasználói élményt és egyszerűsítsék a szoftver telepítését, miközben fenntarthatják az ügyfelek minőségbiztosítás szintjét, tájékoztatja őket, hogy virtuális készülékeik elnyerték a VMware Ready minősítést” – nyilatkozta Dan Chu, a VMware fejlődő termékekért és megoldásokért felelős alelnöke. „A Novell belépése a programba stratégiai jelentőségű, a SUSE Linux Enterprise pedig olyan vállalati szintű Linux rendszert nyújt az ügyfeleknek, amely támogatja a virtuális készülékeket” – jelentette ki Chu.

„Mindig is úgy gondoltuk, hogy a szoftverkészülékek elfogadásának kulcsa az egyszerűség. Minél egyszerűbb egy készülék felépítése, a szoftverszállítók annál hamarabb jelentethetik meg azt a piacon. A SUSE Linux Enterprise próbaverzióinak ingyenes terjesztése a szoftverkészülékek teszteléséhez nagy előrelépést jelent e piac növekedésében” – nyilatkozta Roger Levy, a Novell nyílt platformra épülő megoldásokért felelős részlegének alelnöke és vezérigazgatója.