Hírek

A PlateSpin, a Novell vállalata Deloitte Technology Fast 50 Leadership díjat nyert

  • A PlateSpin szoftver kategóriában elnyerte a vezető vállalatnak járó díjat, és a tavalyi év után idén is megszerezte a Deloitte Technology Fast 50 lista második helyezését Kanadában, amely az elmúlt 5 év árbevétel-növekedése alapján rangsorolja a vállalatokat

Budapest, 2008. október 30. – A PlateSpin ULC, a Novell Inc. vállalata bejelentette, hogy Deloitte Technology Fast 50 Leadership díjat nyert Kanadában. A Deloitte versenyének díját azon vállalatok kaphatják meg, amelyek technológiai szempontból vezető szerepet töltenek be a fejlődő technológiák, a hardver/félvezető, a szoftver vagy a telekommunikáció területén. A szoftver kategória vezetőjének díja (Leadership Award for the software category) mellett a PlateSpin 2007 után 2008-ban is megszerezte a második helyet a Deloitte Technology Fast 50 listán Kanadában. A Deloitte Technology Fast 50 lista első 50 helyezettje pedig a szélesebb körű Deloitte észak-amerikai Technology Fast 500 listára is felkerül, ahol az Egyesült Államok és Kanada leggyorsabban növekvő technológiai, média- és telekommunikációs vállalatainak sorrendje dől el.

„A Deloitte Technology Fast 50 Leadership díja a kanadai technológiai szektor elit vállalatait ismeri el” – mondta John Ruffolo, a Deloitte Technológia, Média és Telekommunikáció Csoportjának kanadai vezetője. „Fejet hajtunk a PlateSpin elképesztő teljesítménye előtt, mivel a vállalat olyan mértékű, határozott versenyelőnyt tudott elérni egy gyorsan növekvő piacon, amely a globális szinten vezető szerepet betöltő kanadai vállalatok sorába emelte” – tette hozzá Ruffolo.

A Deloitte Technology Fast 50 Leadership díj egyike annak a négy különböző díjnak, amelyet a 2008-as Deloitte Technology Fast 50 Awards Program keretében osztottak ki. A Deloitte Technology Fast 50 listán az utóbbi öt év százalékban kifejezett árbevétel-növekedése alapján az 50 leggyorsabban növekvő kanadai vállalat szerepel. A nevezéshez a vállalatoknak legalább öt éve kell működniük, éves szinten elért árbevételüknek meg kell haladnia az 5 millió amerikai dollárt, központjuknak Kanadában kell lennie, saját technológiát kell birtokolniuk, valamint kutatási és fejlesztési tevékenységüket kell végezniük Kanadában.

„Örömmel értesültünk róla, hogy immáron másodszor is elismerték vállalatunk teljesítményét, és idén is bekerülhettünk a Deloitte Technology Fast 50 listán szereplő neves kanadai vállalatok közé. A Leadership díj elnyerése szoftver kategóriában pedig komoly elismerés a PlateSpin csapatának, és megerősíti elszántságunkat, hogy a legkiválóbb, ügyfeleink igényeinek leginkább megfelelő következő generációs alkalmazás-felügyeleti megoldásokat fejlesszük ki” – mondta Stephen Pollack, a Novell stratégiai alelnöke és a PlateSpin alapítója.

A Deloitte Technology Fast 50-ről

A Deloitte Technology Fast 50 Kanada kiemelkedő technológiai díjkiosztó programja. Az üzleti növekedést, az innovációt és a vállalkozó szellemet díjazó programban négy különálló kategória szerepel. A „Technology Fast 50” rangsor az elmúlt 5 év legnagyobb árbevétel-növekedését elérő vállalatokat díjazza, a „Companies-to-Watch Awards” a korai szakaszban lévő kanadai technológiai vállalatokat sorolja fel, amelyek öt évnél kevesebb ideje vannak jelen az üzleti életben, azonban rendelkeznek akkora potenciállal, hogy később felkerüljenek a Deloitte Technology Fast 50 listára. A „Leadership Awards” olyan vállalatok teljesítményét értékeli, amelyek technológiai szempontból vezető szerepet töltenek be a hardver/félvezető, a szoftver, a telekommunikáció és a fejlődő technológiák területén, a „Deloitte Technology Green 15 Awards” pedig a Kanada leginkább környezettudatos vállalatait rendezi sorrendbe, amelyek lehetővé teszik a Föld nyersanyagainak hatékony kihasználását és újrafelhasználását az ipari termelésben és fogyasztásban. A program támogatói közé tartozik a Deloitte, a Gowlings, a GrowthWorks, az RBC Capital Markets, a Wellington Financial, a Stonewood Group, a CATAAlliance és az IGLOO. Bővebb információ a www.fast50.ca weboldalon található.