Hírek

A Novell Access Governance Suite a megfelelőségkezelés legújabb eszköze

  • A Novell megoldáskínálata az iparág első olyan csomagjával bővül, amely az informatikai és az üzleti rendszereket összehangolva, átfogó módon biztosítja a megfelelőséget – ezzel segíti a szervezeteket a megfelelőségi követelmények teljesítésében és a kockázatok csökkentésében

Budapest, 2008. november 4. – A Novell bejelentette Access Governance Suite termékcsomagját, amellyel kezelhetők és érvényesíthetők a felhasználók vállalati adatokhoz való hozzáférését szabályozó házirendek. A Novell Access Governance Suite kiegészíti a Novell megfelelőségkezelési termékcsaládját, és az iparág első olyan átfogó rendszerét nyújtja, amely biztosítja a felhasználói hozzáférés egész életciklusára kiterjedő felügyeletet a házirend létrehozásától kezdve annak betartatásáig. A Novell Access Governance Suite átláthatóságot és pontosságot biztosít a felhasználói hozzáférések meghatározásának és felügyeletének bonyolult folyamatában. Az ügyfelek ennek eredményeként automatizálhatják tanúsítási folyamatukat, és a vállalati vezetők felelősségévé tehetik a megfelelőségi követelmények teljesítését.

A szervezeteknek több ezer alkalmazott, partner és ügyfél személyazonosságát kell felügyelni, a megfelelőségi követelmények pedig tovább bonyolítják és megnehezítik az egész folyamat kezelését az IT-biztonsági szakemberek számára. A Novell Access Governance Suite lehetővé teszi, hogy az informatikai biztonsággal foglalkozó szakemberek és az üzleti vezetők – akik jobban átlátják, kinek milyen információhoz kell hozzáférnie – együttműködjenek és megosszák a felelősséget.

„Az informatika biztosítja az irányításhoz szükséges eszközöket” – mondta Kevin Kampman, a Burton Group vezető elemzője. „Az IT részlegeket azonban egyre gyakrabban kérik arra, hogy olyan üzleti házirendeket érvényesítsenek és olyan üzleti folyamatokat automatizáljanak, amelyekről nem rendelkezhetnek elegendő ismerettel, és amelyeket nem befolyásolhatnak. Az ilyen ellentmondások feloldása érdekében a házirendekkel kapcsolatos döntéseket és a megfelelőség ellenőrzését át kell adni az értük felelős üzleti vezetőknek. A személyazonosság-kezelési megoldásszállítók ezt a kérdést továbbfejlesztett munkafolyamat-kezeléssel, valamint a delegált felügyeleti felelősségek, az önkiszolgáló megoldások és a hozzáférések tanúsításának összehangolásával oldják meg” – tette hozzá Kampman.

A Novell Access Governance Suite két terméket tartalmaz: a Novell Roles Lifecycle Manager és a Novell Compliance Certification Manager megoldásokat. A csomag segítségével áthidalható a hivatalos biztonsági felelősségek és az ügyfelek egyedi üzleti igényei közötti rés. Mindkét termék a Novell és az Aveksa hozzáférésirányítási szoftvereket szállító vállalat együttműködésén alapul. A csomag a következőket biztosítja:

  • Átláthatóságot – A hozzáférési adatok összegyűjtése, összesítése és szabványosítása után az egész szervezetre kiterjedő, teljes képet ad egy felhasználó hozzáférési jogairól.

  • Együttműködést – Az együttműködés teszi lehetővé, hogy az üzleti egységek vezetői részt vegyenek a feladatok megtervezésében, és átvegyék a teljes életciklusukon átívelő feladatok kezelését.

  • Automatizálást – A hozzáférések felülvizsgálata, a tanúsítás, a jelentéskészítés, a hozzáférési jogokban bekövetkezett változások kezelése és a hozzáférési jogok korrigálása mind teljesen automatizált folyamat.

  • Felelősséget – A felhasználói hozzáférések irányításának felelőssége áthelyezhető az üzleti területre, míg a nyilvántartási rendszer teljes mértékben rögzíti, hogy az egyes felhasználóknak milyen hozzáférési jogaik vannak, azt hogyan és kinek az engedélye alapján kapták meg.

„A Novell Access Governance Suite segítségével a szervezetek képesek átlátni a felhasználói hozzáférések valós helyzetét, mivel betekintést enged a meglévő adatokba, amelyeket egy könnyen áttekinthető nyilvántartási struktúrában tárol. A rendszer elősegíti az informatikai és az üzleti vezetők közötti együttműködést, hogy megértsék és sikeresen kezelhessék a kockázatokat és a megfelelőséget” – mondta Jim Ebzery, a Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti részlegének alelnöke és vezérigazgatója.

„A Novell az Aveksával kötött partneri megállapodásnak köszönhetően képes megoldani a szervezetek hozzáférésfelügyeleti nehézségeit úgy, hogy egy automatizált, házirendalapú és állandó folyamatot biztosít a felhasználók hozzáféréseinek szabályozásához” – mondta Arun Oberoi, az Aveksa vezérigazgatója. „Nagyon izgalmas, hogy részt vehettünk az iparág első olyan integrált csomagjának összeállításában, amely egyesíti a Novell iparágvezető személyazonosság-kezelési és biztonsági technológiáit a hozzáférésirányítással” – tette hozzá Oberoi.

Elérhetőség

A Novell Access Governance Suite már elérhető, további információ a www.novell.com/products/accessgovernancesuite weboldalon található.