Hírek

A Novell és a Teradata együttműködése segíti a SUSE Linux Enterprise térnyerését az adattárházak piacán

  • A Teradata azon döntése, hogy SUSE Linux Enterprise rendszert használ az adattárházakban, alátámasztja a rendszer megbízhatóságát

  • A Novell SUSE Linux Enterprise 64 bites operációs rendszerrel a Teradata tovább tudta növelni rendszerei teljesítményét, skálázhatóságát és funkcionalitását

Budapest, 2008. november 24. – A Novell és a Teradata Corp., a világ legnagyobb kizárólag adattárház-szolgáltatásra és vállalati elemzésre szakosodott vállalata bejelentették, hogy Linuxot vezetnek be a Teradata vállalati adattárházaiban, amelyhez a két vállalat újszintű terméktámogatást nyújt ügyfeleinek. A kiválasztott Novell SUSE Linux Enterprise 64 bites operációs rendszerrel a Teradata tovább tudta növelni rendszerei teljesítményét, skálázhatóságát és funkcionalitását, míg azok rendelkezésre állása és felügyelhetősége éppolyan jó, mint a saját 32 bites UNIX MP-RAS operációs rendszerén elérhető megoldásoké. A megegyezés részeként a Novell egy kizárólag erre a területre koncentráló mérnöki csapatot hozott létre, akiknek az a feladatuk, hogy tovább növeljék a Teradata SUSE Linux Enterprise operációs rendszert futtató célorientált platform-család teljesítményét. A Novell emellett gondoskodik az operációs rendszerén futó alkalmazások integrációjának zökkenőmentességéről is.

„Ezzel a megállapodással felgyorsítjuk a Linux bevezetésének folyamatát a vállalati szintű adattárházak piacán” – mondta Scott Gnau, a Teradata vezető fejlesztési szakértője. „Ügyfeleink a legjobbat várják el Linux-alapú rendszereinktől, mi pedig nagy teljesítményű, stabil, felügyelhető és skálázható rendszereket tudunk biztosítani számukra. Az együttműködés során a nagy teljesítményű vállalati rendszerek terén szerzett tapasztalatunkból pedig a Linux-közösség is profitálhat” – tette hozzá Gnau.

A Novell SUSE Linux Enterprise nagy teljesítményét és skálázhatóságát különösen a kutatási és ipari szektor azon szereplői értékelik nagyra, akiknek szükségük van az adattárházakból és üzleti elemzésekből nyerhető információkra. Számos SUSE Linux Enterprise felhasználó található például a szuperszámítógépek Top500-as listáján (www.top500.org), a nagy teljesítményű számítógépes rendszerek (High Performance Computing - HPC) felhasználói között.

A Teradata még 2005-ben jelentette be, hogy szeretné bevezetni a Linuxot a vállalati adattárházak piacára.