Hírek

A Novell új programmal segíti az átállást az egyre népszerűbb SUSE Linux Enterprise Server rendszerre

  • A Novell SUSE Linux Enterprise rendszere a legszélesebb körben elfogadott és támogatott vállalati Linux megoldás, jelenleg több mint 2500 alkalmazás minősített a Novell rendszerén

  • A Novell egy új programot dolgozott ki, amellyel biztosítja a SUSE Linux Enterprise platformra történő sikeres és zökkenőmentes átálláshoz szükséges oktatást és eszközöket

Budapest, 2008. december 4. – A Novell új előfizetési és támogatási programot hozott létre, amely a különböző Linux disztribúciókról történő áttérést segíti SUSE Linux Enterprise Serverre. A SUSE Linux Enterprise Server Subscription with Expanded Support program egy három éves SUSE Linux Enterprise Server előfizetést tartalmaz, amely akár két évre műszaki támogatást biztosít az ügyfelek meglévő Linux telepítéseihez, egészen a SUSE Linux Enterprise rendszerre való átállás befejezéséig. A Novell SUSE Linux Enterprise az IDC független piacelemző cég szerint a leggyorsabban terjedő Linux disztribúció1, amely számos szoftverszállító, például a Microsoft és az SAP AG által elsődlegesen ajánlott és támogatott platform. A Gartner felmérése szerint mindig is az határozta meg egy operációs rendszer sikerét, hogy a szoftverszállítók körében mennyire sikerült elfogadottá válnia2. A Novell ebben a tekintetben jó pozícióval rendelkezik: már több mint 2500 szoftveralkalmazás minősített a Novell SUSE Linux Enterprise Serveren, és havonta 140 újabb alkalmazás kerül minősítésre.

A Linux-piac fejlődésével az ügyfelek egyre inkább a magas szintű terméktámogatással, a vegyes környezetekben nyújtott kiváló együttműködési képességekkel és a kulcsfontosságú alkalmazásokhoz nyújtott támogatással rendelkező rendszereket választják, mint például a SUSE Linux Enterprise. Az ügyfelek sok esetben a korlátozott informatikai erőforrások, az alkalmazások áttelepítésének ütemezése, illetve a képzési költségek miatt döntenek a meglévő disztribúciójuk használata mellett. A Novell jelenlegi programja viszont támogatást nyújt a stratégiai döntés meghozatalához, és további technikai támogatást is biztosít az ügyfelek meglévő Linux környezeteihez. A Novell gondoskodik a SUSE Linux Enterprise platformra történő sikeres és zökkenőmentes átállásról, amelyhez biztosítja a szükséges oktatást és eszközöket is.

A SUSE Linux Enterprise rendszerről

A nyitott vállalatok következő generációs platformja, a SUSE Linux Enterprise a munkaállomásoktól az adatközpontokig alkalmazható platform. Az üzletvitel szempontjából kulcsfontosságú számítógépes műveletek végrehajtását célozza, emellett pedig kiemelkedő mérnöki értéket képvisel és a legnagyobb mértékű együttműködést biztosítja. A Lighthouse Research független kutatócég felmérése szerint a Novell maga mögé utasított más Linux változatokat a telefonos támogatás, a vegyes platformok támogatása, valamint a nyílt és zárt forráskódú szoftverek támogatása terén. A részletes eredményeket tartalmazó teljes jelentés a http://www.novell.com/linux/support-survey.html weboldalon érhető el. A Novell SUSE Linux Enterprise ajánlatairól bővebb információ a http://www.novell.com/linux weboldalon található. A Novell SUSE Linux Enterprise Server megoldásról bővebb információ a http://www.novell.com/hungary/termekek/linux/sles10/ weblapon érhető el.