Hírek

Novell: egységes felügyelet az adatközpontokban, a fizikai és virtuális eszközökre is

  • A Novell vállalata, a PlateSpin továbbfejlesztett felügyeleti megoldásai elsőként biztosítják a fizikai és virtuális infrastruktúrák egységes felügyeletét

Budapest, 2009. január 7. – A Novell vállalata, a PlateSpin számos újdonsággal fejlesztette tovább alkalmazás-felügyeleti megoldásait, amelyek jól együttműködnek a vállalat többi termékével, így a heterogén informatikai környezetek fizikai és virtuális infrastruktúráján is biztosítják a kiszolgálók alkalmazásainak testre szabását, áttelepítését, védelmét és felügyeletét. A kibővített PlateSpin alkalmazás-felügyeleti termékcsalád (PlateSpin Recon, PlateSpin Migrate, PlateSpin Protect és PlateSpin Orchestrate) jelenleg az egyetlen olyan megoldás a piacon, amely támogatja a 32, illetve 64 bites Windows és Linux kiszolgálókat és az összes jelentős hypervisor megoldást. A bejelentéssel a Novell megerősíti vezető pozícióját a vegyes adatközpontok többplatformos alkalmazásfelügyeleti megoldásainak terén, és tovább csökkenti az ügyfelek költségeit, valamint az összetett rendszerek működésének kockázatait.

„Az informatikai szervezetek olyan felügyeleti eszközöket keresnek, amelyek a fizikai és a virtuális környezetet egyaránt képesek támogatni, és nem igényelnek platformspecifikus termékeket” – mondta Tim Grieser, az IDC vállalati rendszer-felügyeleti szoftverekkel foglalkozó programjának alelnöke. „A különböző hypervisorokon és platformokon működő alkalmazásokkal szükségtelenné válhatnak azok a speciális felügyeleti eszközök, amelyekkel az adatközponti infrastruktúra csak technológiánként elkülönítve kezelhető. A vállalatok így a szolgáltatásirányítás felé mozdulhatnak el, az informatikai szervezetek pedig könnyebben igazodhatnak az üzleti igényekhez és prioritásokhoz” – tette hozzá Grieser.

Mivel az adatközpontokban egyre többféle hardverplatformot, operációs rendszert és virtualizációs technológiát telepítenek, egyre szűkül a határ a fizikai és virtuális eszközök között. Az alkalmazások hordozhatósága miatt az operációs rendszer, az alkalmazás és az adatszoftver függetlenné válik a működtetését biztosító fizikai vagy virtuális platformtól. A PlateSpin alkalmazás-felügyeleti megoldásai megkönnyítik az adatközpontban dolgozó rendszergazdák munkáját az alkalmazások elosztásának optimalizálásával – így a fizikai és a virtuális gépek esetében is a legjobb teljesítményt nyújthatják a felhasználóknak. A felhasználók pedig egy hatékonyabb, rugalmasabb, új generációs adatközponttá alakíthatják számítógépes környezetüket.

Bővült a PlateSpin alkalmazás-felügyeleti termékcsalád

A fejlesztésnek köszönhetően a PlateSpin az új generációs adatközpontok napi működésének meghatározó elemévé vált. Támogatja a Citrix XenServer, a Microsoft Hyper-V és Virtual Server, a VMware ESX és ESXi, valamint a SUSE Linux Enterprise Server rendszerbe integrált Xen kiszolgálókat.

A PlateSpin alkalmazás-felügyeleti megoldása a következő termékeket tartalmazza:

  • PlateSpin Migrate: A PlateSpin Migrate elválasztja a kiszolgálók alkalmazásait az őket működtető hardvertől, és lehetővé teszi a hálózaton belüli korlátlan vándorlást a fizikai kiszolgálók, virtuális számítógépek és lemezképarchívumok között.

  • PlateSpin Protect: A PlateSpin Protect az alkalmazások replikálásával teljes körű védelmet biztosít számukra, így rugalmas lemezképmásolást és hardverfüggetlen visszaállítást, valamint konszolidált helyreállítást valósít meg.

  • PlateSpin Recon: PlateSpin Recon egy kifinomult alkalmazás-létrehozó, -elemző és -tervezési megoldás, amely biztosítja a fizikai és virtuális környezetekben a kiszolgálók alkalmazásainak hatékony felügyeletéhez és optimalizálásához szükséges információkat.

  • PlateSpin Orchestrate: A PlateSpin Orchestrate a konfigurációs és a tárolási erőforrások felügyeletét végző kiszolgálókkal áll kapcsolatban és irányítja a fizikai számítógépek és tárolási erőforrások kapcsolatát.

További információért kérjük, látogasson el a http://www.novell.com/systemsmanagement/data-center-management/ oldalra.