Hírek

A Novell bővíti rendszerfelügyeleti kínálatát: elsőként nyújt közösségi hálózatokra épülő alkalmazást a konfigurációs adatbázisok tökéletesítésére

  • A konfigurációs adatbázis (CMDB) 100 százalékos pontossága és aktualitása alapvető követelmény minden informatikai feladat megvalósításához

  • A Novell myCMBD megoldásával jelentősen növelhető az informatikai infrastruktúrában tervezett változások sikeressége, és ez az összes ITIL-folyamatban kihasználható

Budapest, 2009. február 23. – A Novell bejelentette a myCMDB, az egyetlen olyan webalapú alkalmazás elérhetőségét, amely a közösségi hálózatok előnyeit kihasználva jelentősen növeli a konfigurációs adatbázisok (CMDB) használhatóságát, hozzáférhetőségét és pontosságát. A myCMDB a Managed Objects nemrégiben történt felvásárlásakor került a Novell tulajdonába. Ez az első termék a piacon, amelynek közösségalapú – közösségi hálózatokhoz hasonló – felépítése egységes képet nyújt a fizikai és virtuális környezetekben futó informatikai erőforrásokról. A myCMDB lehetővé teszi a következő generációs adatközpontok felépítését a meglévő informatikai befektetések felhasználásával.

„Napjaink komplex és gyorsan változó adatközponti környezetében az informatikai infrastruktúrában tervezett változtatások 60%-a sikertelen, mert a szervezetek nem látják át a javasolt változások teljes hatását azok végrehajtása előtt. A CMDB információtárolóként szolgál az adatközpont összes eleme, illetve az informatikai infrastruktúra egésze számára, és azok kapcsolatait is ismeri. Ugyanakkor a CMDB-k és a hozzájuk tartozó csatolt adatforrások rendszeres és gyakori karbantartást igényelnek, hogy a kapcsolati adatok pontosak és naprakészek legyenek” – mondta Hargitai Zsolt, a Novell kereskedelemtámogatási vezetője. „A myCMDB-vel a vállalatok képesek az egyre bonyolultabb konfigurációk pontos kezelésére, ami jelentősen csökkenti az ilyen komplex rendszerek megváltoztatásával járó kockázatokat, emellett nagyobb átláthatóságot is biztosít” – tette hozzá Hargitai.

„A CMDB csak akkor lehet hatékony, ha aktuális adatokat tartalmaz, mivel sok folyamat, mint például a kiadáskezelés, a kapacitásmenedzsment és a szolgáltatásmenedzsment javítása abból indul ki, hogy a CMDB 100%-ig pontos” – mondta Peter O'Neill, a Forrester Research alelnöke. „A CMDB pontos és naprakész állapotának biztosításához ki kell dolgozni egy folyamatot, amelynek során megtörténik a konfigurációs tételek és azok jellemzőinek frissítése, hozzáadása, megváltoztatása és törlése. Ez egy kulcsfontosságú folyamat a CMDB üzembe helyezése után, és a jó konfigurációkezelés központjaként az összes ITIL-folyamatban kihasználható” – tette hozzá O'Neill.

A közösségi hálózatok elvét használva a myCMDB feladatalapú „közösségeket” hoz létre, amelyeken belül a felhasználók könnyebben és hatékonyabban frissíthetik, vagy használhatják a CMDB adatokat és felhasználókat. A myCMDB felhasználói valós időben kaphatják meg az informatikai konfigurációval és a munkaterheléssel kapcsolatos információkat, modellezhetik az informatikai infrastruktúrában bekövetkező változásokat, és jelentéseket hozhatnak létre, amelyeken grafikusan jelenítik meg a javasolt módosítások hatását a termelési környezetre és az általa támogatott üzleti szolgáltatásra. A Novell myCMDB megoldása értékesebb és könnyebben kezelhető eszközzé teszi a CMDB-ket, mivel leegyszerűsíti a megjelenítést, a navigációt, a keresést, az elemzést és a jelentéseket.

A myCMDB hibátlanul illeszkedik minden, a piacon elérhető CMDB-hez, beleértve a Novell CMDB360 megoldását is. Bővebb információért kérjük, látogasson el a www.novell.com/myCMDB weboldalra.