Hírek

A Novell újabb rendszerfelügyeleti eszközzel segíti az adatközpontok automatizálását

  • A Novell által felvásárolt PlateSpin Orchestrate 2.0 verziója minden főbb virtualizációs technológiát támogat, és új kezelőfelülettel segíti csökkenteni az adatközpontok üzemeltetési költségeit, a kockázatokat és a komplexitást

Budapest, 2009. március 18. – A Novell bejelentette a PlateSpin Orchestrate 2.0 verziójának elérhetőségét. A termék egy rendkívül költséghatékony felügyeleti platformot biztosít a heterogén informatikai környezetben működő virtuális gépek életciklusának kezeléséhez. A PlateSpin Orchestrate a Novell alkalmazás-felügyeleti megoldása, segítségével az ügyfelek rugalmas és egyszerűen üzemeltethető következő generációs adatközpontot hozhatnak létre a meglévő informatikai befektetések kihasználásával.

„A PlateSpin Orchestrate új verziójának megjelenése egy újabb lépés az egy évvel ezelőtt felvásárolt PlateSpin technológiáinak integrálására a Novell adatközponti alkalmazásokkal kapcsolatos termékkínálatába” – mondta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország kereskedelemtámogatási vezetője. „A PlateSpin Orchestrate lehetővé teszi, hogy az ügyfelek mérsékeljék a sok hibalehetőséget magukban rejtő kézi műveletek jelentette kockázatot, illetve az adatközpontokban egyre szaporodó virtuális gépek ellenőrzésével felügyeljék akár a legösszetettebb rendszereket is. A jelenlegi gazdasági helyzetben talán a legfontosabb, hogy ez a megoldás a meglévő adatközpont-infrastruktúra és a nyílt forráskódú virtualizáció lehetőségeinek kihasználásával segít csökkenteni a költségeket, miközben még hatékonyabb felügyeleti lehetőségeket biztosít” – tette hozzá Hargitai.

A virtuális gépek alapvető felügyeletét vagy akár a teljes adatközpontra kiterjedő automatizálást igénylő vállalatoknál a PlateSpin Orchestrate 2.0 egyetlen felületen keresztül tudja kezelni a virtuális gépeket és a fizikai eszközöket az iparág összes vezető hypervisorán – például a Windows Hyper-V-n, a VMWare ESX-en és a SUSE Linux Enterprise Serverbe integrált Xen hypervisorokon –, így nincs szükség arra, hogy az adatközpontok üzemeltetői több eszköz használatát is elsajátítsák. A PlateSpin Orchestrate segítségével az adatközpontok üzemeltetői összehangolhatják az informatikai erőforrásokat a vállalat igényeivel. A PlateSpin Orchestrate, a Novell PlateSpin termékcsaládjának többi alkalmazás-felügyeleti tagjával együtt lehetővé teszi a szolgáltatások testre szabását, áttelepítését, védelmét és felügyeletét a heterogén informatikai környezet fizikai és virtuális infrastruktúráján is.

A PlateSpin Orchestrate 2.0 új alapfunkciói:

  • Bővített hypervisor-támogatás: Microsoft Hyper-V, VMware ESX és ESXi, valamint a SUSE Linux Enterprise Serverbe integrált Xen.

  • Natív VMware ESX-támogatás, így nincs szükség VMware vCenter használatára az ESX-alapú virtuális gépek felügyeletéhez.

  • Letisztult, intuitív, egyszerűen használható kezelőfelület az adatközpontok fizikai és virtuális gépeinek felügyeletéhez.

  • LDAP-támogatás, amely lehetővé teszi az iparágvezető felhasználói címtárakkal történő közvetlen integrációt, így megkönnyíti a felhasználók felügyeletét

  • Fejlett, a felhasználó által meghatározott eseményeken alapuló automatizálás.

  • Megnövelt skálázhatóság a virtuális gépek százainak kiszolgálása érdekében.

Elérhetőség

A PlateSpin Orchestrate 2.0 már elérhető, a megoldással kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a www.novell.com/products/orchestrate weboldalra.